روایتهایی از شهدای حادثه تروریستی حرم حضرت شاهچراغ (ع)
کتاب «چراغدار»؛ روایتهایی از شهدای حادثه تروریستی حرم حضرت شاهچراغ (ع) با تلاش گروهی از محققان از سوی انتشارات راه یار روانه بازار نشر شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، کتاب «چراغدار»؛ روایتهایی از زندگی شهدای حادثه تروریستی حرم حضرت شاهچراغ (ع) به کوشش جمعی از محققان و نویسندگان و از سوی انتشارات راه یار چاپ و روانه بازار نشر شد.
کتاب «چراغدار»؛ روایتهایی از زندگی شهدای حادثه تروریستی حرم حضرت شاهچراغ (ع) به کوشش جمعی از محققان و نویسندگان و از سوی انتشارات «راه یار» چاپ و روانه بازار نشر شد.
پویان حسننیا، از محققان و نویسندگان این کتاب، در بخشی از مقدمه کتاب درباره ماجرای نگارش کتاب «چراغ دار» اینطور نوشته است: «... کار تا جایی بیخ پیدا کرده بود که نخستوزیر اسرائیل و مقامات آمریکایی علنا و به صورت مستقیم از جنبش زن زندگی آزادی حمایت میکردند و تشویقشان به ادامه آشوب توی رسانهها دست به دست میشد. جنبشی که حتی اسمش و شعارهایش را رسانههای بیگانه خط دهی میکردند. 4 آبان 1401 چند نقطه از شیراز شلوغ شده بود. مثل معالیآباد و بازار اطراف حرم شاهچراغ. فضا کمی امنیتی به نظر میرسید. عصر آن روز دانشگاه شیراز بودم و مشغول فروش کتاب در نمایشگاهی که سه روز برپا شده بود. دانشگاه هم توسط دانشجوهای معترض شلوغ بود.
نماز مغرب را خوانده بودم که خبر حادثه تروریستی شاهچراغ پخش شد و من را پرت کرد به دنیایی تازه. نه من بلکه تمام همکارانم در حسینیه هنر شیراز را که تا آن زمان پروژههایمان را جلو میبردیم. این حادثه تلنگری شد تا دوباره به نقش اصلیمان در عرصه فرهنگی فکر کنیم. ما چریکهای فرهنگی بودیم که هم ابزار داشتیم و هم از لحاظ گفتمانی، سالها روی خودمان کار کرده بودیم. ولی به جای نقشآفرینی در لحظه، داشتیم تاریخ گذشته انقلاب را بررسی میکردیم. از دهه 60 گرفته تا همین دهه قبل. که البته اینها هم نیاز جامعه است. اما یادمان رفته بود که الان نقشآفرینیمان باید با همین ابزار و گفتمان در کف میدان رقم بخورد.
قهرمان حادثه تروریستی شاهچراغ: یک لحظه شیطان را در صورت تروریست دیدماز همان یکی دوساعت بعد از حادثه، صحنه را دست گرفتیم. تقسیم وظیفه کردیم و به هرجایی که اثری از حادثه ترور داشت سر زدیم. مثل انتقال خون و یا بیمارستانها. روایتهایمان به سرعت در کانال حافظه حسینیه هنر شیراز و بعد در شبکههای صدا و سیما پخش شد. برخی از روایتهایمان در کانال را بالای 30 هزار نفر دیدند. خواب و خوراک و زندگیمان شده بود روایت حادثه تروریستی. تا دوهفته به صورت مستمر در دل ماجرا بودیم.
تازه داشتیم چریک فرهنگی را برای خودمان و بقیه معنا میکردیم. چریک فرهنگی هیچ مانعی را بر نمیتابد؛ از سختگیریهای ورود به حرم برای گرفتن روایت و ضبط مستند گرفته تا هماهنگی برای ورود به بیمارستان و مصاحبه با مجروحینِ حادثه. میتوانستیم مثل خیلیهای دیگر لم دهیم، پایمان را روی پایمان بگذاریم و دنبال تولید یک اثر هنری و یا ادبی فاخر شویم، ولی چریک فرهنگی باید لباسهایش را کف میدان کثیف کند و شب با موهای ژولیده به خانه برگردد.
در این مدت خاطرات و روایتهای زیادی را از حادثه تروریستی شاهچراغ ثبت و ضبط کردیم. سعیمان این بود این حادثه را عاشورایی روایت کنیم؛ با ابزار مختلف و در قالبهای مختلف. یک ماه که از حادثه گذشت، نزدیک 120 ساعت مصاحبه گرفته بودیم. از خانواده شهدا، مجروحین، شاهدین عینی و از خادمین حرم. هم مستند ساختیم و هم مجموعه کلیپهایی که در مدت کوتاه تولید شدند.
و اما در راستای روایت عاشورایی حادثه شاهچراغ تصمیم گرفتیم، برای ماندگاری واقعهنگاری این حادثه، کتابی تولید کنیم. «چراغدار» روایت زندگی شهدای دو حادثه تروریستی شاهچراغ و همچنین برخی از خدام و شاهدان عینی ماجرا با محوریت زندگی شهدای شاهچراغ (ع) است و گوشهای از روایت واقعه را نمایش میدهد. هرکدام از شهدای این حادثه در این کتاب، به صورت مستقل از زبان خانواده، آشنایان، شاهدان و خادمان توسط نویسندگان مختلف روایت شده است.»
کتاب «چراغدار»؛ روایتهایی از زندگی شهدای حادثه تروریستی حرم حضرت شاهچراغ (ع) با تلاش گروهی از محققان و نویسندگان شیرازی در 316صفحه و بهای 170هزار تومان از سوی انتشارات «راه یار» با همراهی انتشارات «آسمان سوم» منتشر شده است و علاقهمندان جهت تهیه این کتاب، علاوه بر کتابفروشیها میتوانند از طریق سایت یا صفحات مجازی ناشر به نشانی raheyarpub.ir اقدام کنند.