شنبه 28 تیر 1404

روایت کولیوند از همدلی مردم در جنگ 12 روزه / اسرائیل 5 امدادگر را با هدف‌گیری مستقیم به شهادت رساند

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
روایت کولیوند از همدلی مردم در جنگ 12 روزه / اسرائیل 5 امدادگر را با هدف‌گیری مستقیم به شهادت رساند

رئیس جمعیت هلال احمر گفت: گفت: پنج نفر از همکاران ما حین عملیات امداد و نجات با لباس مشخص هلال‌احمر و بدون سلاح، به‌طور مستقیم هدف قرار گرفتند.

پیرحسین کولیوند روز شنبه در نشست خبری با اشاره به وضعیت اخیر کشور در پی حوادث جنگی و سایبری، از اقدامات همه‌جانبه این جمعیت برای حفظ سلامت عمومی، تأمین دارو، خدمات درمانی و پشتیبانی روحی روانی سخن گفت.

وی با بیان اینکه برای هر مرکز بحران‌خیز، برنامه‌ای اختصاصی تدوین و اجرا کردیم افزود: آموزش‌ها به‌طور مرتب در استان‌ها انجام می‌شد تا سطح آمادگی نیروها حفظ شود.

تأمین سلامت در اوج بحران

کولیوند با اشاره به نگرانی‌هایی که در خصوص نقاهتگاه ها و مراکز درمانی وجود داشت، گفت: یک تیم کامل را از پیش آماده کرده بودیم، دستورالعمل‌های جدید نیز تدوین شد و برای سلامت عمومی برنامه‌ریزی دقیقی صورت گرفت، حتی اگر نیاز به توزیع 150 هزار نسخه دارویی هم بود، سیستم دارویی و داروخانه‌ای ما آمادگی کامل داشت.

وی به حمله سایبری به سامانه بانک تأمین اجتماعی اشاره کرد و گفت: در آن شرایط مردم قادر به پرداخت هزینه نسخه‌ها نبودند اما با همکاری سریع میان دستگاه‌ها، در ساعات اولیه توانستیم روند خدمت‌رسانی را به حالت عادی برگردانیم.

شبکه خادم و حمایت‌های روانی

رئیس جمعیت هلال‌احمر با اشاره به بهره‌برداری از سامانه چهل سی در روزهای بحرانی گفت: بیش از 100 هزار تماس تلفنی با این سامانه برقرار و حمایت‌های روانی لازم به مردم ارائه شد، این سامانه با حمایت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در اختیار ما قرار گرفت، در کنار آن، شبکه خادم را با هشت محور کلیدی از جمله آموزش، اوقات فراغت، نشاط اجتماعی، سلامت جسمی و روانی و معیشت در سراسر کشور فعال کردیم.

همدلی مردم در بحران

کولیوند با اشاره به حس مسئولیت‌پذیری مردم در روزهای سخت گفت: خیلی‌ها داوطلبانه کمک می‌کردند، بانوانی آمدند و گفتند لباس‌های خاکی امدادگران را بدهید تا بشوییم، عده‌ای میوه و غذا می‌آوردند، بین امدادگران انواع میوه ها را توزیع کردند، برخی از همکاران رسانه‌ای شما هم در میدان بودند و کمک می‌کردند، این همراهی‌ها فراموش‌نشدنی است.

شهادت امدادگران؛ مصداق نقض حقوق بشردوستانه

در بخش دیگری با تأثر از شهادت پنج امدادگر هلال‌احمر در جریان جنگ 12 روزه اخیر یاد کرد و گفت: پنج نفر از همکاران ما حین عملیات امداد و نجات با لباس مشخص هلال‌احمر و بدون سلاح، به‌طور مستقیم هدف قرار گرفتند، این نقض آشکار کنوانسیون ژنو و حقوق بشردوستانه است.

وی گفت: از صمیم قلب تشکر می‌کنم از حضور پررنگ تک‌تک شما خواهران و برادران عزیزم که در طول این ایام سخت و دشوار، بدون هیچ دلهره و نگرانی، پوشش خبری صادق، به‌موقع و سریع انجام دادید، واقعاً موجب دلگرمی جهادگران بودید، جاهایی ایثار کردید که کمتر کسی انجام می‌دهد اما همواره در معرکه بودید، با وجود همه محدودیت‌ها برای گرفتن عکس و فیلم، توانستید مأموریت‌تان را عالی انجام دهید.

وی افزود: ما پیش از وقوع حادثه، اقدامات پیشگیرانه‌ای داشتیم، نخست در زمینه آموزش که در این راستا آموزش‌های عمومی، مهارتی، تصویری و تخصصی را گسترش دادیم، سه و نیم میلیون داوطلب تیم عملیاتی ویژه واکنش سریع تربیت کردیم، آموزش دادیم، کاملاً مهیا شدند و اسامی، کدملی و حتی شماره گذرنامه‌شان را داریم، مانند 12 لشکر آماده، همان‌طور که شهید سلامی توصیف می‌کرد.

وی با اشاره به عملیات امداد رسانی گفت: 70 درصد مصدومان با کمک امدادگران هلال احمر از زیر آوار بیرون آورده شدند.

کولیوند تأکید کرد: ظرفیت‌های استانی را هم شناسایی کردیم؛ اینکه هر استان چه امکاناتی دارد، در چه نوع بحرانی چه کمکی می‌تواند ارائه دهد، منطقه‌بندی هم انجام دادیم، کتاب برنامه عملیات پاسخ را تدوین کردیم، در آن نمودار سازمانی، جانشین‌ها، سلسله مراتب و سطوح عملیات و روش اجرایی مشخص شده است، این برنامه از تجربه جنگ لبنان و حملات تروریستی الگوبرداری شده و هرجا نیاز بود، آسیب‌شناسی و اصلاح شده است.

وی گفت: در حوزه تجهیزات، بازسازی و تقویت قابل توجهی انجام دادیم، پارسال هزار دستگاه زمینی (شامل کانکس و کیوسک) اضافه کردیم، ظرفیت بیمارستان‌های سیار گسترش یافت، بالگردها نیز آمادگی کامل دارند، در زمینه آمادگی جامعه‌محور و آموزش بین‌المللی نیز معاونت بین‌الملل جمعیت هلال احمر تلاش زیادی کرد و اکنون جایگاه جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران در میان جمعیت‌های ملی دنیا جزو رده‌های بالاست، قبل از حادثه، در جلسه‌ای که با رئیس‌جمهور داشتیم، خواستار فعال شدن انقلاب مساجد و حکمرانی محلی شد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.