"روتان"؛ مامنی برای دختران و زنان قرآنآموز هرمزگان
بندرعباس - ایرنا - "روتان" روستای فعال عرصه قرآنی در هرمزگان و پایگاهی فعال برای برگزاری جشنوارههای فرهنگی در روستایی است که مردمانش به ویژه حافظان قرآنی آن سهم زیادی در برگزاری برنامههای جذاب فرهنگی و قرآنی دارند.
روستای روتان دهستان شهید مردان در بخش بمانی شهرستان سیریک با جمعیتی حدود 854 نفر و دارای ترکیب جمعیتی شیعه و اهل سنت در 35 کیلومتری این شهرستان است.
مردم این روستا علاوه بر کشاورزی و دامداری در فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی به ویژه در حوزههای قرآنی نقش پررنگی دارند؛ مردمی که زندگی خود را به رنگ و بوی قرآنی مانوس کرده و به ویژه در این روزهای ماه مبارک رمضان اهل تلاوت، قرائت و تدبر در آیات الهی هستند.
روستای روتان سیریک به همت جوانان مسجدی در زمینه مباحث قرآنی مانند تربیت حفاظ قرآن، محافل انس با قرآن با حضور قاریان بینالمللی، کلاسهای آموزش روخوانی و روانخوانی الگوی موفق سایر روستاها محسوب میشود.
نخستین دوره مسابقات قرآن کانونهای فرهنگی هنری مساجد روستایی کشور سال 94 با برنامههای متنوع جنبی به میزبانی کانون فرهنگی هنری موعود روستای روتان شهرستان سیریک در حسینیه چهارده معصوم (ع) این روستا برگزار شد.
زنان این روستا نیز علاوه بر خانهداری و کار کشاورزی بر روی زمینهای کشت خود که عمدتا شامل برداشت خرما، انبه و کاشت سبزی است به فعالیتهای صنایع دستی و امور فرهنگی و قرآنی مشغول هستند.
از طرفی باغهای اطراف روستا نیز مکانی مفرح و محیطی آرامشبخش برای دختران و زنان قرآنآموز است تا در کنار مردان پرتلاش خود کلام وحی را با تدبر در نعمتها و برکات الهی حفظ کرده و به کشاورزی و باغداری خود نیز رونق معنوی ببخشند.
کارفرهنگی قرآنی به من انرژی مضاعف میدهد
«بتول قلندری» یکی از حافظان قرآن و صحیفه سجادیه و ساکن روستای روتان است که علاوه بر حفظ قرآن یکی از بانوان فعال در حوزههای فرهنگی و اجتماعی معرفی میشود.
وی دارای سه فرزند یک دختر و دو پسر است و بنتالهدی دختر 15 سالهاش نیزعلاوه بر تحصیل در پایه نهم، همانند مادر حافظ 10جز از قرآن کریم و کتاب صحیفه سجادیه امام سجاد (ع) است.
خانم قلندری که 16 سال است در روستای روتان زندگی میکند، از آن دسته بانوان دهه شصتی فعال است که پیش از ازدواج ساکن زادگاه خود در زهوکی میناب زندگی میکرده و به کارهای فرهنگی در روستا علاقه زیادی دارد.
این عشق و علاقه باعث میشود که علاوه بر حفظ قرآن به تدریس حفظ قرآن به دیگر دختران و بانوان هممحلهای های خود در زکوهی و روتان بپردازد و به عنوان مسوول فرهنگی بسیج در این روستا باشد.
این علاوه بر مربی دختران جوان روستای روتان، هماکنون مسوولیت واحد خواهران کانون فرهنگی هنری موعود روستای روتان را نیز برعهده دارد و یکی از فعالان فرهنگی و اجتماعی در منطقه سیریک و روستاهای اطراف این شهرستان است.
این فعال فرهنگی در کنار فعالیتهای خانهداری و فعالیتهای مذهبی خود 3 سال است که در حوزههای اجتماعی نیز فعال است.
او معتقد است: در کنار همه این فعالیتها، کار در حوزههای فرهنگی به ویژه در حوزههای قرآنی به من انرژی مضاعف میدهد، زیرا تمام کارهایم را با برنامهریزی پیش میبرم.
این مربی روخوانی و روخوانی قرآن کریم در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: در کنار حفظ قرآن، مربی کتاب حفظ سجادیه است و در کنار همه مسوولیتهایی که دارد امیدوار به حضور پررنگ خانوادهها به همراه فرزندانشان در کلاسهای صحیفه سجادیه است.
هدفم از حفظ قرآن تربیت فرزندان صالح و قرآنی است
مسوول کانون خواهران موعود روستای روتان، هدف اصلی خود از حفظ قرآن کریم را تربیت فرزندان قرآنی عنوان کرد و در اینباره به تاکید و دغدغههای رهبر معظم انقلاب مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآنی در کشور اشاره کرد.
قلندری افزود: حدودا 8 سال قبل وقتی این تاکید رهبری را از تلویزیون دیدم حس عجیبی پیدا کردم و تصمیم جدی گرفتم من و فرزندانم نیز یک خانواده از آن چند میلیون نفر باشیم.
وی ادامه داد: حدود سالهای 92 نیز از زیرنویس تلویزیون طرح حفظ قرآن طلایی و نقرای را دیدم همان موقع با شمارهای که اعلام شد تماس گرفتم و به همراه دخترم که آن زمان هشت ساله بود با ثبتنام در طرح طلایی، کار حفظ قرآن را به صورت مجازی شروع کردیم.
این حافظ قرآن گفت: هر روز صبح ساعت 9 دخترم را آماده میکردم و کار حفظ مجازی را با همدیگر ادامه میدادیم تا اینکه چندبار به مسوولانی که به روستای روتان میآمدند درخواست یک حضور یک مربی حفظ قرآن در روستا داشتم که بعد از گذشت مدتی این خواسته محقق شد.
قلندری اضافه کرد: بعد از این درخواست یک دوره حفظ قرآن ویژه فعالان و مربیان قرآنی با حضور استاد سید حسین موسوی طباطبایی و همسرشان در روستاهای روتان، شهیدمردان، کنارجو، کرپان، کوهستک و کردر رضوی میناب در قالب یک گروه 160 نفره تشکیل و کلاسهای حفظ آغاز شد.
وی ادامه داد: با رفتن این استاد حفظ و همسرشان از روتان، کلاسهای قرآنی ما نیز به حالت نیمه تعطیل درآمد و تعدادی از روستاها نیز تا چند ماه حفظ را ادامه دادند و برخی از افراد نیز تا 10 جز یا کمتر و بیشتر خودشان به کار حفظ قرآن پرداختند اما علنا این کار با حضور یک استاد برجسته و به صورت جدی و مطلوب ادامه پیدا نکرد.
تربیت 28 حافظ قرآنی ثمره کار فرهنگی در روتان
این فعال قرآنی روستای روتان تعداد حافظان روستای روتان را در ابتدا 20 نفر اعلام کرد و ادامه داد: اگر همین اندازه حمایتهای رییس شورا و مسوول هیات امنا حسینه و موسسه نور قرآن روتان نبود به دلیل وضع نامناسب مالی برخی از حافظان قرآنی، این تعداد حافظ قرآن نیز در این روستا نداشتیم.
قلندری در خصوص حفظ کتاب صحیفه سجادیه امام سجاد (ع) نیز توضیح داد: برگزاری چندین دوره کنگره امام سجاد (ع) بستری را در روستای روتان فراهم کرد تا با هماهنگی ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگیهنری مساجد استان این فرصت برای حافظان، نوجوانان و جوانان فراهم شود تا حفظ این کتاب ارزشمند امام سجاد (ع) را جدی بگیرند.
وی تعداد حافظان قرآن روستای روتان را افزون بر 18 نفر و حافظان صحیفه سجادیه را 10 نفر اعلام کرد و ابرازداشت: از سویی آشنا کردن خانوادهها با کتاب صحیفه سجادیه و جذابیتهای دعاهای امام سجاد (ع) در این کتاب در موضوعات مختلف، اجرای طرح 3 ساله حفظ صحیفه سجادیه با حمایتهای مسوولان این روستا و بازدید و حضور استادانی از قم باعث دلگرمی و سرعتدادن به کارحفظ در این روستا شد.
این فعال فرهنگی کانونهای مساجد حضور در فعالیتهای فرهنگی روستا و حفظ 10جز از قرآن و صحیفه سجادیه را مرهون حمایتهای همسر خود دانست و ابرازداشت: درحال حاضر نوجوانان روستای روتان 20 دعا از صحیفه سجادیه را با مفاهیم آن حفظ هستند و بارها در محفلهای انس با قرآن و مسابقات، اجرای برنامه داشتهاند و مستندهایی رادیو - تلویزنی نیز از این برنامهها و نوجوانان اهل روتان تولید شده است.
وی یادآورشد: برگزاری شش دوره محفل انس با قرآن با حضور قاریان بینالمللی، اجرای طرح جامع حفظ کل قرآن با شرکت 150 نفر در کانونهای روستایی سیریک، برگزاری دوره آموزش تربیت مربی قرآن با حضور 45 مربی و برگزاری همایش قرآنی اسراء و پخش از شبکه قرآن بخشی از فعالیتهای کانون فرهنگی موعود روستای روتان است.
طرح قرآنی "مادرمربی" در آینده نزدیک اجرا میشود
قلندری اظهارداشت: اجرای برنامههای فرهنگی و قرآنی از جمله اجرای طرحهای حفظ قرآن شامل طرح "مادرمربی" که در آینده نزدیک اجرا میشود، همه این تلاشها به همت مشارکت اعضای کانون موعود روتان در سایه حمایتهای مسوولان این روستا و ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان صورت گرفته که جای قدردانی دارد.
وی از دیگر فعالیتهای فرهنگی فعالان اجتماعی روستای روتان به پخت و توزیع غذا در ماه مبارک رمضان اشاره کرد و ابرازداشت: در ماه مبارک رمضان امسال مرکز نیکوکاری ثارالله در ایام ماه مبارک رمضان به ویژه در شبهای قدر اقدام به پخت 4هزار و 500 پرس غذا کرد که از این تعداد هزار پرس بین اهالی روتان توزیع شد.
شهرستان سیریک یکی از شهرستانهای استان هرمزگان واقع در جنوب ایران در سال 1386 از شهرستان میناب تفکیک و به عنوان شهرستانی جدید به تقسیمات کشوری اضافه شده است.
مساحت سیریک 3هزار و351 کیلومتر مربع است و از شمال به شهرستان میناب و از جنوب به شهرستان جاسک و از شرق به شهرستان بشاگرد و از غرب به دریای مکران (عمان) محدود میشود.
هم اکنون یکهزار و 37 کانون فرهنگی هنری در مناطق شهری و روستایی هرمزگان فعالیت دارند که این تعداد کانون با گستردگی جغرافیایی که در استان دارند به عنوان شبکه گسترده فرهنگی و مذهبی پذیرای جوانان علاقهمند به فعالیتهای فرهنگی و هنری محسوب میشوند.
*س_برچسبها_س*