پنج‌شنبه 8 آذر 1403

روحانی رفت اما پروژه ولیعصر آزاد نشد؛ کوتاهی کردیم!

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
روحانی رفت اما پروژه ولیعصر آزاد نشد؛ کوتاهی کردیم!

اقتصادنیوز: سال هاست مجتمع فرهنگی و مذهبی ولیعصر آماده بهره برداری است اما مدیران شهری این پروژه را بلاتکلیف رها کرده اند. پروژه ای که سال ها پیش 50 میلیارد تومان برای آن از جیب شهروندان تهرانی هزینه شده است.

به گزارش اقتصادنیوز این پروژه با حاشیه‌های عجیبی همراه بوده، حاشیه‌هایی که هم‌زمان با کلنگ‌زنی آن در سال 83 آغاز شد. زمینی که پارکینگ تئاتر شهر بود در زمان ساخت، به تالار قشقایی لطمه زد و اعتراض هنرمندان تئاتر را به دنبال داشت.

حکم توقف ساخت مسجد بدون گنبد و مناره «مجتمع فرهنگی و مذهبی ولیعصر» در شورای چهارم صادر شد. مجتبی شاکری آن زمان بازدیدی از این مسجد داشته و آن را برخلاف معماری ایرانی و اسلامی تشخیص داده و اعلام کرده بود ساخت آن متوقف شود. همان زمان مشاوری برای طرح گرفته می‌شود تا این بنا دارای گنبد و مناره شود، اما این بنا با همان طراحی تکمیل و در سال 97 آماده بهره‌برداری می‌شود.

دلیل آن که این پروژه به مدیریت شهری تحویل داده نشده، مقاومت روحانی‌ای بود که در سال‌های دور مسئولیت نمازخانه‌ای در این محل را بر عهده داشت؛ امام‌جماعت بعد از اتمام پروژه خود را مالک کل این بنا می دانست. هر ظهر و غروب نماز جماعتی خلوت با حدود 20 تا 30 نمازگزار در آن برگزار می شد. پارکینگ و انبارهای آن هم غیررسمی در حال بهره‌برداری بود.

آن روحانی دیگر زنده نیست و دیگر مقاومتی برای تحویل آن به شهرداری وجود ندارد اما با این وجود باز هم این پروژه بلاتکلیف است.

علیرضا نادعلی سخنگوی شورای شهر تهران درخصوص سرانجام این پروژه شهری به اکو ایران می گوید: ما تا الآن در مورد مجتمع فرهنگی ولیعصر کوتاهی کردیم به خاطر این که در تفکر انقلاب اسلامی توقف نداریم، فکر می کنیم، راه حل پیدا می کنیم و امتحان می کنیم و با طراحی مناسب نتیجه هم می گیریم و اگر تصمیم مان ایراد داشت اصلاح می کنیم.

وی ادامه می دهد: این که تا کنون وضعیت آنجا رها و بی تکلیف است حداقل در دوره جدید شاید هم در شورا و هم در شهرداری کوتاهی کردیم ولی در کمیسیون فرهنگی اجتماعی پیگیری می کنیم تا بهترین راه حل را برای آنجا پیدا کنیم که متناسب با فضای اطرافش که بهسازی و ترمیم می شود بتواند برای وضعیت اجتماعی آنجا کمک کننده و مدد رسان باشد.

پیش از این مدیران و اعضای سابق شورای شهر تهران برای کاربری این مجتمع فرهنگی کاربری هایی مانند موزه تعزیه و نمایش های آیین ایران و یا ایجاد یک یک موزه و مرکز جدی در زمینه نقاشی، خط، هنرهای تجسمی، آثار گرافیکی و نقاشی خط‌ها برای هنرهای معاصر اسلامی باشد.

به تازگی وزارت میراث فرهنگی حریم «تئاتر شهر» را تعیین و مصوب کرده و باید دید این ساختمان هم در حریم این بنای تاریخی قرار دارد یا خیر؟ و چه تصمیمی برای آن گرفته می شود.

همچنین بخوانید
روحانی رفت اما پروژه ولیعصر آزاد نشد؛ کوتاهی کردیم! 2