سه‌شنبه 6 آذر 1403

روحانی صاحبخانه شدن را به خواب و خیال تبدیل کرد / طرح مسکن ملی به نفع دهک‌های پایین جامعه نیست

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
روحانی صاحبخانه شدن را به خواب و خیال تبدیل کرد / طرح مسکن ملی به نفع دهک‌های پایین جامعه نیست

نایب‌رئیس کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه دولت روحانی با رها سازی بازار مسکن، خانه‌دارشدن اقشار ضعیف و جوانان را به خواب‌وخیال تبدیل کرد، گفت: دولت تدبیر و امید در 8 سال گذشته در حوزه مسکن نه طرح خاصی را در دستور کار داشت و نه فعالیت قابل‌ذکری را در راستای سامان‌دهی این بخش انجام داد.

اسماعیل حسین زهی نایب‌رئیس کمیسیون عمران مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ درباره عملکرد دولت و تدبیر و امید در حوزه مسکن، اظهار کرد: دولت قبلی در حوزه مسکن نه طرح خاصی را در دستور کار داشت و نه فعالیت قابل‌ذکری را در راستای سامان‌دهی این بازار انجام داد. وی ادامه داد: فقط در سال پایانی دولت، وزارت راه و شهرسازی دولت آقای روحانی قدمی در راه تکمیل مسکن مهرهایی که نهایی نشده بودند، برداشت و تعدادی از این واحدها را به متقاضیان تحویل داد؛ در چند ماهه اخیر نیز طرحی را با نام مسکن ملی معرفی کرد که مدعی بودند نواقص طرح مسکن ملی را پوشش خواهد داد.

طرح مسکن ملی بیشتر به نفع دهک‌های بالا است

حسین زهی گفت: چندی نگذشت که در عمل نشان داد طرح مسکن ملی دولت تدبیر و امید نیز بیشتر به نفع دهک‌های بالای درآمدی است تا دهک‌های پایین و کمکی به خانه‌دارشدن محرومان و مستضعفین نخواهد کرد، زیرا هم مبلغ وام و میزان بهره آن در بازپرداخت بلندمدت مبلغ بسیار زیادی است. با وجود آورده بالای متقاضی، کسانی که ثبت‌نام کرده بودند، نتوانستند این مبلغ را تامین کنند و شاهد ریزش بسیار بالای متقاضیان بود.

این نماینده مجلس با اشاره انباشت نیاز به مسکن در 8 سال اخیر، گفت: رها کردن بازار مسکن باعث شد جوانان و خانواده‌های کارگری و کم‌درآمد در تهیه این نیاز اولیه خود در دولت تدبیر و امید جا بمانند و این کم‌کاری دولت قبل سبب شد امروز تقاضا بر عرضه پیشی بگیرد و قیمت مسکن به نسبت سایر بازارها رشد بیشتری داشته باشد.

دولت قبلی به وظایف خود بر اساس قانون اساسی عمل نکرد

وی با اشاره به طرح مجلس برای ساخت حداقل یک میلیون واحد در سال، افزود: دولت آقای روحانی به وظایف اولیه خود بر اساس قانون اساسی که تهیه مسکن را وظیفه دولت می‌داند، عمل نکرد. دولت قبل با با رهاسازی این بازار مهم و تأثیرگذار در سایر بازارها، خانه‌دارشدن برای اقشار ضعیف و جوانانی که قصد تشکیل خانواده دارند را به خواب‌وخیال تبدیل کرد.

نایب‌رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: دولت سیزدهم با مدیریت آقای رئیسی باید بکوشد تا با ساخت حداقل یک میلیون واحد در سال نگاه سرمایه‌ای را مسکن بردارد و با کمک طرح‌های دیگر مثل اجاره‌داری و وام‌هایی که بهره کمتر داشته باشند، قدمی در راه سامان دادن این بازار بردارد.

نگاه دولت سیزدهم برعکس دولت روحانی به دهک‌های پایین باشد 

حسین زهی گفت: باید نگاه دولت سیزدهم برعکس دولت دوازدهم به دهک‌های پایین باشد و مجلس هم این آمادگی را دارد که با همکاری با دولت لایحه‌های ارسالی را به‌سرعت بررسی کرده و قوانینی که در این زمینه لازم است را تدوین و تصویب کند تا موتور محرکی برای این حرکت باشد. ما در کمیسیون عمران این بیم را داریم که این قدم اگر هر چه زودتر برداشته نشود، روند قیمت در این بازار بازهم صعودی شود. وی در پایان گفت: امیدواریم تمام عوامل دست‌اندرکار در این زمینه با یک مدیریت واحد در زیرمجموعه اجرایی کشور فعال شوند و با اقدام فوری دولت آقای رئیسی این مشکل را در میان‌مدت و بعد با برنامه بلندمدت حل‌وفصل کنند.

انتهای پیام / ط