شنبه 3 آذر 1403

روزه‌داری با رعایت اصول تغذیه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
روزه‌داری با رعایت اصول تغذیه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود

زهرا اباصلتی گفت: اگر روزه‌داری با رعایت صحیح اصول تغذیه‌ای و بهداشتی انجام شود نه تنها باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن نمی‌شود، بلکه باعث تقویت آن نیز می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ زهرا اباصلتی، رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفت‌وگو با صبح توس، پیرامون موضوع روزه‌داری در ایام شیوع ویروس کرونا اظهار کرد: این باور اشتباهی است که روزه‌داری باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود لذا اگر روزه‌داری با رعایت صحیح اصول تغذیه‌ای و بهداشتی انجام شود نه تنها باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن نمی‌شود، بلکه باعث تقویت آن نیز می‌شود.

وی تصریح کرد: روزه‌داری در ایام شیوع ویروس کرونا مشروط به این است که فرد مبتلا به کرونا نباشد یا حداقل 6 هفته از بهبود آن از بیماری کرونا گذشته باشد، همچنین توصیه می‌شود افراد بسیار لاغر، بسیار چاق، بیماران قلبی عروقی، بیماران دیابتی یا افرادی که دچار نقص دستگاه ایمنی بدن هستند حتما پیش از گرفتن روزه با پزشک خود مشورت کنند.

اباصلتی با تأکید بر اینکه روزه‌داری صحیح باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود، گفت: افراد سالمی که هیچ‌گونه بیماری‌های زمینه‌ای ندارند علاوه بر رعایت نکات بهداشتی جهت پیشگیری از ابتلا به کرونا باید نکات تغذیه‌ای مانند نوشیدن 8 تا 10 لیوان آب از افطار تا سحر، استفاده کافی از میوه و سبزی‌ها، کاهش مصرف چای و قهوه به دلیل دفع بالای آب از بدن، استفاده کمتر از مواد غذایی بسیار شیرین مانند زولبیا و بامیه را رعایت کنند.

رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: باید از زمان افطار تا سحر ویتامین‌ها، مواد مغذی و مواد مورد نیاز بدن به میزان کافی تأمین شود از این رو توصیه می‌شود افراد حتما از سبزی و میوه به دلیل وجود میزان قابل توجهی ویتامین و مواد معدنی دارد و می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند از طرف دیگر دارای فیبر است و می‌تواند آب را تا زمان طولانی‌تری در خود نگه دارد و از بدن در مقابل کم‌آبی حفاظت می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه افراد سالمند از فعالیت‌های خارج از خانه تا حتی‌الامکان بپرهیزند، گفت: روزه‌داران از خوردن افطاری‌های حجیم و به میزان زیاد جدا خودداری کنند و توصیه می‌شود افراد در افطاری روزه خود را با مایعات گرم و غذای مختصر افطار کنند و پس از چند ساعت وعده غذایی خود را صرف کنند همچنین توصیه می‌شود افراد در وعده سحری از لیموترش و میوه استفاده کنند تا در طول روز کمتر دچار تشنگی شوند.

اباصلتی یادآور شد: روزه‌داران سعی کنند در ایام ماه مبارک رمضان کمتر از غذاهای چرب و سرخ‌شده استفاده کنند همچنین در افطار شربت‌های شیرین و نوشابه استفاده نکند و در وعده سحری از استفاده از دوغ خودداری کنند.

رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: نوشابه‌ها و قندهای تصفیه‌شده به دلیل اینکه باعث اضافه‌وزن و چاقی می‌شوند می‌توانند سیستم ایمنی بدن را ضعیف کنند و ریسک ابتلا به انواع بیماری‌ها از جمله کرونا را بالا ببرند.

انتهای پیام /