روزی که "البرز" همچون کوه استوار ایستاد + تصاویر
آتش چندین روز در جنگل های دیل گچساران زبانه می زد، این خبر در رسانه ها در حال انتشار بود و جوانی به نام "البرز" که جزو تشکل های مردمی محیط زیست بود نیز تلاش می کرد که از محل کار مرخصی بگیرد و خودش را به این آتش سوزی برساند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح زاگرس، استان کهگیلویه و بویراحمد از جمله استانهایی است که دارای طبیعتی بکر و زیبا و آب و هوای بسیار عالی است؛ به گونهای که می توان گفت در هر فصلی به این استان سفر کنید زیباییهایی برای به نمایش گذاشتن دارد.
چیزی که به زیباییهای این استان افزوده است جنگل ها است. بخش زیادی از جنگل های زاگرس در استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است، درختان تنومندی که هر کدام بزرگی و عظمت خداوند را به نمایش گذاشته اند.
اما متاسفانه هر ساله بخش عظیمی از این جنگل های زاگرس در اثر موارد مختلف از جمله، اتش سوزی های عمدی و غیر عمد، آفت و قطع شدن از بین می روند، به گونه ای که ممکن است نسل های آینده با یک مشکل جدی رو به رو شوند.
هر سال هزاران هکتار از جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد طعمه حریق میشوند؛ آتشی که هم خاک را از بین میبرد و هم پوشش گیاهی را نابود و هم درختان را ایستاده میکشد.
آتش سوزی جنگل ها معضلی است که با رسیدن فصل بهار و تابستان شدت می گیرد، درختان سبزی که ایستاده می سوزند، گاهی این آتش سوزی ها به صورت عمد گاهی در اثر سهل انگاری چند نفر رخ می دهد، اما در این میان چیزی که مهم است مبارزه با این آتش سوزی ها مهم است.
گاهی به دلیل اینکه آتش سوزی در مناطق صعب العبور رخ می دهد خاموش کردن آن نیز سخت و به تجهیزات خاصی نیازمند است، به همین دلیل خود مردم در کنار سایر نیروهای دولتی وارد میدان می شوند و برای خاموش کردن آتش اقدام می کنند.
برخی طبیعت دوستان برای جلوگیری از شعله ور شدن این آتش سوزی با دستان خالی در گرمای تابستان و اواخر بهار دل به این آتش ها می زنند و برای خاموش شدن درختانی که ایستاده در حال سوختن هستند تلاش می کنند.
سال گذشته همین روزها بود که یک اتش سوزی شدید به جان جنگل های دیل گچساران افتاد و تا چند روز ادامه داشت، همه نیروهای مردمی و امدادی و نیروهای دولتی برای خاموش کردن این آتش مهیب وارد شدند اما شدت آتش به حدی بود که خاموش کردن آن به بالگرد و تعداد نفرات بیشتری نیاز داشت.
آتش چندین روز در جنگل های دیل گچساران زبانه می زد، این خبر در رسانه ها در حال انتشار بود و یک جوان که جزو تشکل های مردمی محیط زیست بود نیز تلاش می کرد که از محل کار مرخصی بگیرد و خودش را به این آتش سوزی برساند.
اما مرخصی داده نمی شد تا اینکه با مرخصی اش موافقت شد و این جوان برای کمک به خاموشی جنگل های دیل گچساران به همراه چند نفر دیگر از دوستانش راهی کوه دیل شدند و برای خاموشی تلاش کردند.
آتش در حال زبانه زدن بودن و این جوانان با همه وجود در گرمای شدید به جان آتشی افتاده بودند که داشت جنگل های زاگرس را نابود می کرد، همه چیز خوب پیش می رفت تا اینکه به یک باره آتش شدت می گیرد و این جوان به همراه سه نفر دیگر از دوستانش در میان علف های خشک، زبانه های اتش و در کنار یک صخره گیر می افتند.
تلاش می کنند که از صخره بالا بروند و خود را از آتش نجات دهند سه نفر بالا می روند اما متاسفانه نفر چهارم به دلیل لغزش پاهایش در میانه راه از صخره به پایین که درست در میان زبانه های اتش است پرت می شود.
کمرش دچار مشکل و باعث می شود که نتواند جا بجا شود و خودش را از اتش نجات دهد متاسفانه این جوان 29 ساله در 12 خرداد سال 99 دچار آتش سوزی شدید شده بود و به بیمارستان شهید بهشتی و پس از ان برای ادامه درمان به بیمارستان اصفهان منتقل شد.
البرز زارعی جوان فداکاری که اسمش به نیکی در کشور و حتی خارج از کشور در رسانه ها به عنوان ناجی طبیعت منتشر شد، بعد از تحمل مدت ها درد و رنج ناشی از سوختگی شدید در 31 خرداد ماه سال 99 از دنیا رفت. مراسم تشییع و خاکسپاری این کوهنورد فداکار 31 خرداد ماه 1399 در بهشت زهرای گچساران برگزار شد.
نام گذاری یک مرکز فرماندهی حفاظت محیط زیست به نام «البرز زارعی»
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور دستور نامگذاری مرکز فرماندهی و کنترل یگان حفاظت منابعطبیعی کشور به نام «البرز زارعی» را صادر کرد.
مسعود منصور با ابراز تاسف از درگذشت شهادت گونه «البرز زارعی» کوهنورد طبیعت دوست کهگیلویه و بویراحمدی که در آتش سوزیهای اخیر جنگلها و مراتع گچساران جان خود را از دست داده است به فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور دستور داد مرکز فرماندهی و کنترل (مرفوک) یگان حفاظت منابعطبیعی را به عنوان «البرز زارعی» نامگذاری شود.
30 خرداد ماه سالگرد بزرگ مردمی است که جانش را برای جنگل های زاگرس و برای نسل های اینده فدا کرد.
انتهای پیام /