سه‌شنبه 6 آذر 1403

روستا کانون و مرکز فعالیت‌های اصلی دینی بوده است

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
روستا کانون و مرکز فعالیت‌های اصلی دینی بوده است

مشهد نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: سابقه تاریخی روستاهای ما نشان می دهد که روستا مرکز و کانون فعالیت ها و تعصبات دینی بوده است.

مشهد نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: سابقه تاریخی روستاهای ما نشان می دهد که روستا مرکز و کانون فعالیت ها و تعصبات دینی بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله علم الهدی ظهر پنجشنبه در مراسم گردهمایی 2500 دهیار استان خراسان رضوی اظهار کرد: سابقه تاریخی روستاهای ما نشان می‌دهد که روستا کانون و مرکز فعالیت‌های اصلی دینی و تعصبات دینی بوده است. اصالت روستا در حفظ هویت دینی و فرهنگی دینی است. متأسفانه با این ارتباطاتی که از طریق اینترنت و وسایل ارتباطی ایجاد شده، فرهنگ روستا و فرهنگ دینی مورد خطر قرار گرفته است. باید این موضوع مدیریت شود تا دین داری محفوظ بماند.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: شخص اولی که برای نماز در مسجد حضور پیدا می‌کند، بنیان‌گذار مجالس روضه و مجامع دینی باید دهیار روستا باشد. اگر از این مسیر وارد شدید، می‌توانید فرهنگ روستا را حفظ کنید. اگر فرهنگ دینی روستا را از دست دادید و در روستای شما کسی پیدا شد که چادر از سرش برداشت، خدا برکت را از آن روستا می‌گیرد و وقتی هم برکت گرفته شود، دیگر هیچ چیزی آن روستا را آباد نخواهد کرد.

وی بیان کرد: به خراسان رضوی، استان برخوردار گفته می‌شود و طبیعی هم هست که به لحاظ مساله گردشگری زیارت و حضور زائران امام رضا (ع) این استان و شهرهای بزرگ و کوچکش از یک سلسله برخورداری‌ها بهره‌مند باشند اما اگر به حوزه روستایی استان توجه کنیم، جزو استان‌های محروم در حوزه روستایی هستیم.

آیت الله علم الهدی افزود: روستاهای ما در یک شرایط کاملاً نامساعد از نظر مساله فقر اجتماعی هستند. این موضوع هم در روستاهای شهرهای دیگر استان و هم در روستاهای اطراف شهر مشهد وجود دارد. دلیل اصلی این موضوع هم فقر آب است. مشکل آب در سراسر کشور وجود دارد اما در اینجا جان‌فرساتر است. این مساله در حالی‌ست که در شهرهای نزدیک مشهد مانند نیشابور، سبزوار یا حتی زمین‌های اطراف مشهد، خاک بی‌نظیر و حاصلخیزی وجود دارد.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه متأسفانه به دلیل برخی بی‌توجهی‌ها، بهره‌برداری چندانی از این خاک صورت نمی‌گیرد. کم‌آبی هم ما را به یک استان محروم از نظر کشاورزی و روستایی تبدیل کرده است، خطاب به وزیر کشور گفت: با توجه به اختیاراتی که جنابعالی به‌عنوان وزیر کشور در دولت و توجهاتی که نسبت به این استان دارید، باید در تعامل با سایر وزرا و مسئولان، نسبت به وضعیت خراسان رضوی توجه بیشتری مطالبه کنید.

وی تاکید کرد: اولین قدم در توسعه روستاها، اشتغال‌زایی است. اشتغال روستایی حساسیت بسیار زیادی دارد و باید اصالت و بومی‌گری را حفظ کنیم. در برخی روستاها به استعدادهای درخشانی برخورد می‌کنیم که اگر شکوفا شوند کل جامعه و کشور از آن بهره‌مند می‌شوند اما چون مساله اشتغال به یک موضوع بغرنج اجتماعی تبدیل شده است، این استعدادها در روستاها دفن می‌شوند. البته دولت و استانداری توجه خوبی به این موضوع دارند و قدم‌های جالبی هم برداشته‌اند اما برای حمایت بیشتر نیازمند دولت است.

آیت الله علم الهدی خطاب به دهیاران عنوان کرد: حرمت امام‌زاده با متولی است و افرادی که در روستا مسئولیت دارند باید با احترام با مردم رفتار کنند. اگر شما حرمت، عظمت، هویت و فرهنگ روستا را حفظ کردید، روستا با مشکل مواجه نخواهد شد. هر اندازه که با احترام بیشتری با مردم رفتار شود، به همان میزان مدیریت شما در روستا مؤثرتر است.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: در قدیم روستاها کدخدا داشتند و نسبت مردم روستا ارباب و رعیتی بود اما اکنون اینطور نیست و نظام ما مردم سالاری دینی است. در رفتار دهیاران و سایر مسئولان روستا هم نباید چنین خصوصیتی وجود داشته باشد. مردم سالاری در تمام ابعاد مدیریتی نظام حاکم است، یعنی مردم همه‌کاره‌ی این نظام هستند. آنچه که غیر از مردم در نظام وجود دارد، خادم و نوکر مردم است؛ اصل مردم هستند.

وی افزود: تمام کسانی که در این نظام مقدس، از آقای رئیس جمهور و مقامات پایین‌تر ایشان حضور دارند، نقش خدمت و نوکری مردم را ایفا می‌کنند. این موضوع در حوزه مدیریت روستایی هم باید خودش را نشان دهد. شما رئیس مردم نیستید و خدمتگذار هستید. اگر مردم روستا به شما به چشم خدمتگذار نگاه کنند، فرهنگ روستایی، محبت‌ها و صمیمت‌ها بیشتر خواهد شد و این سرمایه تمام حرکت‌ها در جهت آبادی روستا است.