سه‌شنبه 6 آذر 1403

روش های درمان قرمزی چشم

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
روش های درمان قرمزی چشم

در این گزارش به بررسی علل قرمز شدن چشم و درمان آن می‌پردازیم.

به گزارش مشرق، قرمز شدن سفیدی چشم، دلایل زیادی دارد. اگر این عارضه بدون درد رخ دهد، اغلب جدی نیست و بیشتر با مراقبت در خانه بهبود می‌یابد. اصطلاحات دیگر، چشم قرمز، چشم صورتی و چشم‌های خون‌آلود است. تحریک خون در چشم یا رگ‌های خونی ملتهب، باعث قرمز شدن چشم می‌شوند.

برخی اوقات، علت بروز آن جدی نیست و درمان‌های خانگی می‌توانند مشکل را برطرف کنند، اما در برخی شرایط نشانه وجود بیماری زمینه‌ای است. چشم با درد تیز، دردناک یا ضربان‌دار یا دردی که در پاسخ به نور بدتر می‌شود، به درمان پزشکی نیاز دارد.

دلایل دیگر مراجعه به پزشک، تغییر بینایی یا بروز علائم دیگر است.

اما علائمی وجود دارد که بروز آن‌ها نشانه‌ای از خطرناک بودن این عارضه است و در صورت مشاهده باید به سرعت به پزشک مراجعه کنید. این علائم شامل سردرد، حالت تهوع و احساس خستگی هستند.

انتخاب روش مناسب برای درمان قرمزی چشم بستگی به علت بروز آن دارد در اینجا چند دستورالعمل و نکته خانگی است که به رفع قرمزی و احساس بهتر کمک می‌کند.

کمپرس گرم

کمپرس گرم را می‌توان با خیساندن یک حوله یا پارچه در آب گرم و سپس فشردن آن و قرار دادن آن روی چشم به مدت حدود ده دقیقه آماده کرد، زیرا گرما به افزایش جریان خون در چشم کمک می‌کند و همچنین باعث افزایش ترشح مایع روی چشم می‌شود. شایان به ذکر است که ناحیه اطراف چشم حساس است، بنابراین باید مراقب بود که دمای این کمپرس بیش از حد نباشد.

کمپرس سرد

کمپرس سرد عروق خونی چشم را باریک می‌کند، که به از بین بردن قرمزی و کاهش ترشح مایعات در اطراف چشم کمک می‌کند و می‌توان با فرو بردن یک پارچه تمیز در یک کاسه پر از یخ و آب و سپس فشردن آن، سپس قرار دادن آن روی چشم‌های کمپرس را آماده کرد. به مدت 5 تا 10 دقیقه و می‌توان آن را چندین بار در روز تکرار کرد و کیسه‌های نخود فرنگی یا ذرت منجمد را نیز می‌توان به عنوان کمپرس استفاده کرد، زیرا شکل کیسه‌ها با ناحیه چشم مطابقت دارد و مدت زمان بیشتری از یک تکه یخ جامد می‌ماند.

از قطره‌های مرطوب کننده استفاده کنید

قطره‌های زیادی وجود دارد که برای مرطوب کردن چشم‌ها استفاده می‌شود، و بیشتر آن‌ها از یک ماده چرب تشکیل شده است تا جایی که ممکن است به اشک واقعی نزدیک باشد، که به اشک مصنوعی معروف است. استفاده از آن به مرطوب کردن چشم‌ها کمک می‌کند و در نتیجه قرمزی ناشی از خشکی چشم و التهاب را درمان می‌کند و شایان ذکر است که اکثر مردم کمتر از حد لازم از آن‌ها استفاده می‌کنند، زیرا این قطره‌ها باید بیشتر اوقات استفاده شوند.

لنزهای تماسی را عوض کنید

قرمزی مزمن چشم ممکن است در اثر استفاده از لنزهای تماسی یا محلول‌های مورد استفاده برای حفظ آن‌ها ایجاد شود، زیرا مواد مورد استفاده در برخی از انواع لنزها می‌توانند احتمال عفونت یا سوزش را افزایش دهند.

رعایت رژیم غذایی متناسب

رژیم غذایی می‌تواند بر سلامت چشم‌ها تأثیر بگذارد، و در اینجا نکاتی در رابطه با مواد غذایی که برای سلامت چشم مهم هستند آورده شده است.

توصیه می‌شود مقدار کافی آب بنوشید حفظ تعادل مایعات در بدن و هیدراتاسیون آن و جلوگیری از گرفتگی عروق در چشم و ظاهر شدن آن‌ها با رنگ قرمز. توصیه می‌شود مصرف غذاهایی که باعث التهاب می‌شوند، که ممکن است قرمزی چشم را افزایش دهند، مانند فست فود، محصولات لبنی و غذاهای فرآوری شده محدود شود. توصیه می‌شود از غذاهایی استفاده کنید که میزان بروز التهاب را کاهش می‌دهند، مانند غذاهای غنی از اسیدهای چرب امگا 3 که معمولا در ماهی‌ها مانند ماهی قزل آلا یافت می‌شود.

دوری از محرک‌هایی که باعث قرمزی چشم می‌شوند

از محرک‌هایی که باعث قرمزی چشم می‌شوند اجتناب کنید. نمونه‌هایی از رایج‌ترین محرک‌ها عبارتند از: دود، گرد و غبار، گرده گل وکلر.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما
روش های درمان قرمزی چشم 2