رویای صادقه فیلمسازی در مناطق محروم
در روزهای گذشته و طی خبری که از طرف روابط عمومی سازمان سینمایی منتشر شد، 10 استان تحت پوشش طرح آموزش رایگان فیلمسازی انجمن سینمای جوانان ایران قرار گرفتند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم؛ در روزهای گذشته و طی خبری که از طرف روابط عمومی سازمان سینمایی منتشر شد، استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، گلستان، سمنان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری و لرستان 10 استانی هستند که طرح آموزش رایگان فیلمسازی انجمن سینمای جوانان ایران در مرحله اول در این استانها انجام خواهد شد.
طبق گفته رئیس سازمان سینمایی، این طرح در راستای تحقق عدالت فرهنگی و آموزشی به منظور کشف استعدادهای نوظهور و تقویت و گسترش جریان فیلمسازی در استانهای مختلف صورت میگیرد.
بدون نگاه به نتیجه این طرح در سالهای آینده، باید گفت که قطعا این طرح برای استعدادیابی جوانان این مناطق محروم بسیار طرح خوبی است، البته اگر درست اجرا شود. این طرح در سالهای گذشته و به شکلی دیگر هم توسط انجمن سینمای جوانان ایران اجرا میشد و علاقهمندان با مبلغ بسیار کمی میتوانستند در کلاسهای فیلمسازی انجمن سینمای جوانان ایران شرکت کنند. حال این زمینه برای این علاقهمندان فراهم شده تا بدون پرداخت هیچ هزینهای بتوانند در این کلاس ها و کارگاههای فیلمسازی ثبت نام کرده و از این کارگاهها استفاده کنند.
انجمن سینمای جوان به گفته رئیس سازمان سینمایی بزرگترین انجمن فیلمسازی در جهان است. این انجمن در بیشتر شهرها و استانهای کشور دفتر دارد و علاقهمندان به فیلمسازی میتوانند در این کلاسها شرکت کنند. در شرایط نبود هیچ کلاس هنری و فیلمسازی در استانهای ذکر شده، این طرح برای علاقهمندان به هنر فیلمسازی در این استانهای محروم، غنیمت است. با یک جستوجوی ساده میتوان از میزان محرومیت این استانها مطلع شد و دید که در این استانها عملا هیچ نوع کلاس فیلمسازی و سینمایی و یا حتی سالن سینما وجود ندارد و آن زمان است که میتوان ارزش برگزاری این کلاسها را در این استانهای محروم به درستی درک کرد.
گاهی کلاسها و ورکشاپهایی در برخی از استانهای مطرح توسط بخش خصوصی برگزار میشود، اما به قدری هزینهبر است که قشر متوسط هم نمیتواند از کنار این کلاسها عبور کند، وای به حال قشر ضعیف و شهرستانهای محروم. انجمن سینمای جوانان ایران میتواند استعدایاب باشد، میتواند به نوعی با همین لوازم قدیمی از شهرستانها استعدادهای زبده و کاربلدی را تحویل سینمای ایران دهد، میتواند کار اصلی خود که همان برگزاری این کلاسها و کشف استعداد است، انجام دهد، البته اگر بخواهند و این بار هم این نوع فعالیتها فقط در حد شعار نباشد.
میتوان حتی با برگزاری همین کارگاههای فیلمسازی در بین مردم شریف و نجیب این استانها ایجاد امید کرد و از جوانان مستعد آنها استفاده کرد؛ جوانانی که به واقع نشان دادهاند تا چه حد هنرمند هستند و میتوانند در آینده فیلمسازانی بزرگ شوند.
بسیاری از فیلمسازانی که امروز در سطح جهان و ایران فیلمهای خوبی ساخته و مطرح شدهاند، پرورش یافته همین انجمن سینمای جوان هستند. نمونههای زیادی وجود دارد که میتوان از آخرین نفرات مستعد و پرورش یافته شهرستانی به برادران ارگ اشاره کرد که در جشنواره فیلم فجر سال 98 با فیلمی متفاوت و جذاب توانستند نگاه مخاطبان و منتقدان را به خود جلب کنند. امثال این استعداهای جوان در گوشه گوشه استانهای محروم به وفور پیدا میشود که به دلیل نبود امکانات و دوری از مرکز همیشه به هدر رفته و نادیده گرفته میشوند.
جزئیات رایگان شدن آموزش فیلمسازی در 10 استان کشوررئیس سازمان سینمایی در این خبر اشاره داشته که این طرح در ماههای آینده در دیگر استانها نیز اجرا خواهد شد تا علاقهمندان به سینما بتوانند در گوشه گوشه کشور از این طرح بهرهمند شوند. امیدواریم که این طرح ادامهدار باشد و بتواند کمکی کوچک به جوانان مستعد استانها و شهرستانهای محرومی باشد که دیدن فیلم برای آنها نوعی رویا محسوب میشود.
لازم است مدیران سینمایی بیشتر به تصویب این طرحها توجه کنند که همین حالا هم خیلی دیر است؛ خیلی دیر است برای دیدن شهرستانها و تمرکززدایی از شهرهای بزرگ. به واقع اگر نصف این امکاناتی که در تهران و کلانشهرها وجود دارد در استانهای محروم ما مهیا بود، شاهد حضور و بروز سینماگرانی بزرگ در سینمای امروز کشور بودیم. باید برای یک بار هم که شده نه در حد شعار، بلکه در عمل به شهرستانهای محروم نگاه درستی داشت، به جوانان خلاق این مرز و بوم در جای جای ایران اعتماد کرد. شاید ندانید اما مردم محروم مناطق مختلف ایران به خوبی میدانند که همین برگزاری چند کارگاه آموزشی چه شور و هیجانی در بین جوانان علاقهمند به سینما در شهرستانهای محروم ایجاد خواهد کرد.