سه‌شنبه 6 آذر 1403

رژیم صهیونیستی و تلاش برای خاموش کردن صدای رسانه ها

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
رژیم صهیونیستی و تلاش برای خاموش کردن صدای رسانه ها

تهران - ایرنا - رژیم صهیونیستی روز گذشته با حمله به برج الجلاء در غزه که محل استقرار خبرنگاران خارجی بود، سعی کرد تا با هدف قراردادن دفاتر خبری رسانه‌های بین المللی که اخبار غزه را پوشش می دادند، صدای رسانه ها را خاموش کند و مانع انتشار اخبار مربوط به جنایات این رژیم علیه مردم مظلوم فلسطین شود.

دفاتر خبری رسانه‌های بین المللی از جمله شبکه الجزیره، آسوشیتدپرس و خبرگزاری فرانسه در برج الجلاء قرار داشت که اخبار مربوط به غزه را پوشش می‌دادند. ساختمان 13 طبقه این برج روز شنبه هدف جنگنده های رژیم صهیونیستی قرار گرفت. علاوه بر دفاتر رسانه های خبری در این ساختمان همچنین تعداد زیادی مطب پزشک، دفاتر حقوقی و منازل مسکونی وجود داشت.

حمله به برج الجلاء موجب شد تا بسیاری از دولت ها و نهادهای بین المللی و نیز شخصیت های جهانی آن را محکوم کنند وتلاش های رژیم صهیونیستی را که مرتکب این خفت شده بود را در راستای خاموش کردن صدای رسانه ها و در نهایت منتشر نشدن جنایات صهیونیستها علیه مردم مظلوم فلسطین ارزیابی کردند.

در همین راستا ترکیه نیز همگام با بسیاری از کشورها نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی و حمله این رژیم به برج الجلا واکنش نشان داد و آن را تلاش برای پنهانکاری کشتارهای اسرائیل عنوان کرد.

رئیس دفتر ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه در واکنش به تخریب برج الجلاء در غزه تصریح کرد: حملات اسرائیل اشغالگر به مراکز رسانه‌ای، برای پنهان کردن کشتارهایش است.

وی در این خصوص ادامه داد: این حملات شنیع اسرائیل که مراکز رسانه‌ای را هدف قرار داده تا کشتارهای خود را پنهان کند، محکوم می‌کنم.

از سوی دیگر ابراهیم کالین، سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه نیز با انتشار پیامی در حساب توئیتر خود گفت: اسرائیل علاوه بر نقض حقوق بشر و جنایات جنگی در سرزمین‌های فلسطین، رسانه‌های بین‌المللی را مورد حمله قرار داد.

وی تصریح کرد: ظلم اسرائیل را که هیچ حد و مرزی نمی‌شناسد، محکوم می‌کنیم. تا زمانی که اشغال پایان یابد و فلسطین آزاد شود به مبارزه خود ادامه خواهیم داد.

حمله به برج الجلاء همه را وحشت زده و شوکه کرد

همزمان گری پرویت، مدیر عامل آسوشیتدپرس آمریکا نیز با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که از حمله ارتش اسرائیل به ساختمانی که دفتر این خبرگزاری در آن قرار داشت «شوکه» و «وحشت‌زده» شده‌اند.

وی افزود: ما از حمله «بسیار نگران کننده» اسرائیل به ساختمانی در غزه که دفتر آسوشیتدپرس نیز در آن قرار دارد، شوکه و مبهوت شدیم.

پرویت با اشاره به اینکه اسرائیل از مدتها قبل می‌دانست که دفتر ما و برخی رسانه‌های دیگر در این ساختمان قرار دارد، گفت: قبل از حمله به ما هشدار داده شده بود که ساختمان را تخلیه کنیم و همه کارمندان توانستند آنجا را ترک کنند.

وی با تأکید براینکه در این زمینه با ارتش رژیم صهیویستی و وزارت خارجه آمریکا در تماس هستند، افزود: این اتفاق بسیار نگران کننده است و ما در آخرین لحظات جان سالم به در بردیم. بسیاری از خبرنگاران آسوشیتدپرس و دیگر خبرنگاران مستقل در داخل ساختمان بودند و خوشبختانه توانستیم آنها را تخلیه کنیم. از این به بعد جهان کمتر از آنچه در غزه اتفاق می‌افتد، مطلع خواهد شد.

نکته قابل تاملی که در سخنان پرویت که کشورش همچنان مهمترین متحد و طرفدار رژیم کودک کش اسرائیل می باشد، وجود دارد این است که وی حمله به برج الجلاء را اقدامی شوکه کننده خوانده و به این نکته نیز اشاره کرده که از این به بعد جهانیان کمتر از آنچه در غزه اتفاق می افتد مطلع خواهند شد. به عبارت دیگر رژیم صهیونیستی با اقدامی نخ نما و کهنه سعی در خاموش کردن صدای رسانه ها و در نتیجه بی خبر ماندن مردم جهان از جنایات این رژیم در غزه کرده است در حالی که ابزار و فضای مجازی در شرایط کنونی هر گونه تلاش در این راستا را خنثی کرده و بسیاری از مردم جهان از آنچه در غزه اتفاق می افتد به لحظه مطلع و آگاه می شوند.

حمله به برج الجلاء اقدامی وحشیانه بود

علاوه بر آسوشیتدپرس، شبکه خبری الجزیره نیز بیانیه ای علیه جنایات رژیم صهیونیستی صادر کرد و این اقدام را وحشیانه خواند.

این شبکه خبری اعلام کرد: کاری که اسرائیل انجام داده، یک اقدام وحشیانه که جان خبرنگاران‌مان را هدف قرار داده و از افشای واقعیت توسط آنها ممانعت می‌کند، است.

این شبکه، حمله اسرائیل را محکوم کرد و جامعه بین‌الملل را به حفظ جان خبرنگاران فراخواند.

در بیانیه فوق با اشاره به اینکه همه مسئولیت این حادثه بر عهده اسرائیل است، گفته شده تمام اقدامات حقوقی صورت خواهد گرفت.

شبکه الجزیره تاکید کرد: به مخاطبان خود قول می‌دهیم که به افشای حقیقت در غزه، سرزمین‌های فلسطین و اسرائیل ادامه خواهیم داد.

ترس از افشای واقعیت و بسیج مردمی برای اطلاع رسانی جنایات رژیم صهیونیستی در غزه

آنچه که در اقدام ددمنشانه رژیم صهیونیستی در یک جنگ نابرابر در غزه اتفاق افتاده و در جریان است از جمله حمله به برج الجلاء، به اذعان بسیاری از کارشناسان و ناظران بین المللی اقدامی در راستای خاموش کردن صدای رسانه ها و ترس از افشای واقعیت هایی است که در غزه در جریان است. اما برخلاف نیت اصلی صهیونیست ها در خاموش کردن صدای رسانه ها و نیز تلاش برای ممانعت از افشای واقعیت اخبار غزه و سرزمین های اشغالی لحظه به لحظه از اقصی نقاط این سرزمین توسط مردم عادی و جوانان پرشور فلسطینی در بستر فضای مجازی منتشر می شود. بر این اساس رژیم صهیونیستی خیلی زود متوجه بسیج رسانه ها در اطلاع رسانی از جنایات علیه مردم مظلوم غزه خواهد بود و مردم و به خصوص جوانان بسیاری برای رساندن اخبار درست به سایرین از جمله رسانه ها تلاش خواهند کرد.

دور جدید درگیری‌های رژیم صهیونیستی و فلسطینیان در جریان دعوای مالکیت چندین خانه در محله فلسطینی‌نشین "شیخ جراح" در شرق بیت‌المقدس آغاز شد که در آخرین جمعه ماه رمضان به درگیری های گسترده و زخمی شدن بیش از 600 فلسطینی منجر شد. درگیری زمانی شدت یافت که صهیونیست ها با یورش به مسجدالاقصی مانع حضور فلسطینیان و نمازگزاران در این مسجد شدند. انها بدون توجه به مقدس بودن این مسجد اقدام به ضرب و جرح فلسطینیان کردند. این اقدام با حملات هوایی اسرائیل علیه مردم غزه ادامه یافت تا این جنبش آزادی بخش فلسطین / حماس / روز دوشنبه 20 اردیبهشت برای خروج نظامیان اسرائیلی از مسجدالاقصی و پایان دادن به حملات دیگر ضرب‌الاجل داد و با به سر رسیدن این مهلت، حملات موشکی خود به اسرائیل را با شلیک هفت فروند راکت به سرزمین های اشغال شده و اطراف مسجدالاقصی آغاز کرد.

رژیم صهیونیستی اقدام حماس را "عبور از خطوط قرمز" نامید و بمباران زیرساخت‌های وابسته به حماس و جهاد اسلامی در غزه را آغاز و تشدید کرد که همچنان ادامه دارد. بر اثر این حملات تاکنون 155 نفر فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک بودند، به شهادت رسیدند و صدها نفر نیز مجروح شدند.

هر چند برخی کشورها از جمله آمریکا به ظاهر تلاش‌های دیپلماتیکی را برای پایان دادن به موج جدید خشونت‌ها آغاز کردند اما به دلیل بی توجهی رژیم صهیونیستی هیچ پیشرفتی در این زمینه حاصل نشده است. از جمله این تلاش ها ورود هادی عمرو، فرستاده ویژه آمریکا به سرزمین های اشغالی بود که با ورود وی این درگیری ها تشدید شد. معاون وزیر خارجه آمریکا در امور اسرائیل و فلسطینیان که روز جمعه وارد سرزمین های اشغالی شد، در بیت المقدس با مقام‌های صهیونیستی دیدار و گفت‌وگو کرد.

روز شنبه 25 اردیبهشت همچنین مصادف با هفتاد و سومین سالروز تشکیل اسرائیل است. فلسطینیان این روز را "روز نکبت" (یوم‌النکبه) می‌دانند. ساکنان کرانه باختری به مناسبت فرا رسیدن این روز علیه جنایات رژیم صهیونیستی تظاهرات کردند.

*س_برچسب‌ها_س*