رکورد تولید مرغ / صادرات نیاز به منابع ندارد و ارزآور است
وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد که تولید مرغ با افزایش همراه بود و رکورد را شکسته است.
جوجهریزی بهمن ماه و افزایش آن، نشان داده است که تولید مرغ با افزایش همراه بوده و رکورد ماه های قبل را شکسته است.
وزیر جهاد کشاورزی جوجهریزی بهمن ماه را نشانه ظرفیت تولید صنعت مرغ کشور دانست و بر پایداری تولید در آخرین ماه سال تاکید کرد.
محمدعلی نیکبخت، وزیر جهاد کشاورزی در قرارگاه امنیت غذایی نخستین هفته اسفند ماه، گفت: هیچ ممنوعیتی در مسیر تولید پذیرفته نیست و ایجاد مانع، تخلف و مسؤول باید پاسخگو باشد.
وی بار دیگر رؤسای سازمان جهاد کشاورزی استانها را برای صدور هرگونه مجوز با رعایت شرایط فنی مکلف کرد و افزود: همه مجوزهای کشاورزی اعم از باغبانی، زراعت، مرغداری، دامداری، آبزیپروری و... بدون محدودیت و در کوتاهترین زمان به متقاضیان اعطا میشود و سازمان جهاد کشاورزی استانها در این زمینه نیاز به هیچ دستورالعملی از سوی وزارت جهاد کشاورزی ندارند.
وزیر جهاد کشاورزی سیاست «سقف تولید برداشته شده است» را فصلالخطاب رفع هرگونه مانع در برابر تولید اعلام کرد و افزود: ایران سرزمین وسیعی است و با رعایت شرایط فنی، هرگونه مجوز تولید در سراسر کشور به بهرهبرداران داده میشود، به این ترتیب مسیر صدور مجوز تولید کوتاهتر و راه سرمایهگذاری هموارتر خواهد شد.
وی عبور تولید مرغ کشور از 151 میلیون جوجهریزی در بهمن را گامی بزرگ در بازسازی صنعت مرغداری کشور خواند و تاکید کرد: حفظ این روند در اسفند ماه ضروری است. این راه بیبازگشت است و فروردین 1403 جهش تولید مرغ از رکورد بهمن امسال بیشتر خواهد بود.
نیکبخت تولید مرغ با ظرفیت کامل را تنها گزینه فراوانی محصول و اقتصادی شدن صنعت از راه ورود به بازارهای صادراتی عنوان کرد.
وی در همین حال صادرات، تولید قراردادی و خرید اضطراری مرغ مازاد در زمان بیشبود را اولویت سیاستگذاری در زیر بخش طیور وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد و گفت: صادرات نیاز به منابع ندارد و ارزآور است، واحدهای راکد مرغداری با تولید قراردادی به چرخه فعالیت بازمیگردند و خرید مازاد، بازار محصول را به تعادل میرساند؛ با رعایت این سه اصل، عمده مسائل در توسعه صنعت مرغ حل میشود.
وزیر جهاد کشاورزی در پایان تأمین نهاده و تلاش برای رفع موانع حمل و نقل را از دیگر اقدامات مدیریت کلان کشاورزی برای توسعه و رونق تولید مرغ دانست و بر حل مشکلات حمل نهاده از طریق گفتگو با سازمان حمل و نقل و راهداری و شرکتهای ترابری تاکید کرد.
رئیس سازمان اقتصادی کوثر خودکفایی در تولید مرغ اجداد را از دستاوردهای کشور در حوزه تولید مرغ اعلام کرد و گفت: الان همه لایههای تولید مرغ را در اختیار داریم و نیازی به واردات مرغ مادر و اجداد نداریم.
وی، خودکفایی در تولید مرغ اجداد را از دستاوردهای کشورمان در حوزه تولید مرغ اعلام کرد و افزود: هرم تولید مرغ چهار لایه اصلی دارد که اولین لایه در راس هرم، لاین نامیده میشود که لایه ژن شناختی مرغ است و فقط حدود هفت کشور به این دانش دسترسی دارند که همگی هم تحت سلطه سه شرکت آمریکایی هستند.
رئیس سازمان اقتصادی کوثر با اشاره به کارشکنی آمریکا برای دسترسی ایران به مرغ اجداد، گفت: در معرض تحریم غذایی آمریکا و واردکننده مرغ اجداد بودیم، اما در 2 سال گذشته توانستیم این بخش از زنجیره تولید مرغ را در داخل تولید کنیم تا مجبور به واردات آن نباشیم.