ریههای طبیعی کهگیلویهوبویراحمد به تنفس نیاز دارد
درختان کهگیلویهوبویراحمد در سالیان اخیر دستخوش حوادث مختلفی همچون آتشسوزی، زغالگیری، قاچاق چوب بود و احیاء دوباره از طریق جنگلکاری سبب حفظ این سرمایههای خدادای خواهد شد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح زاگرس درختان و جنگلهای ریههای زمین هستند و نابودی حیات آنها سبب تهدید سلامت حیات جانوری می شود بنابراین حفظ و صیانت از آنها علاوه بر تاثیرات زیست محیطی در جلوگیری از آلودگی هوا، حفظ و ذخیره سازی آب، جلوگیری از فرسایش خاک، تعدیل دمای محیط، جذب ریزگردها و سپردفاعی در برابر سیل و دیگر حوزه ها کاربرد دارد.
با احداث تفرجگاهها و توسعه زیرساختها و امکانات در مناطق جنگلی می تواند از دیگر کاربردهای این سرمایه های طبیعی بهره برد و علاوه بر جذب گردشگر می توان رونق کسب و کار و رفع بیکاری را شاهد بود.
در سالیان اخیر با وجود اهمیت مهم جنگل ها، اما این سرمایه های طبیعی حوادث گوناگونی را به خود دید از آتش سوزی گسترده تا حمله آفات بلوط برگ خوار و قطع توسط سودجویان برای زغال گیری و قاچاق سوخت از جمله ستم هایی بود که به سرمایه های استان وارد شد.
ریشه کنی درختان و از بین رفتن حیات آنها تاثیر بسزایی در تغییر اکوسیستم کهگیلویهوبویراحمد برجای خواهد گذاشت به گونهای که حیات جانوری و طبیعی استان را با خطر مواجه خواهد کرد بنابراین حفظ این سرمایه ها یعنی صیانت از طبیعت استان و قدردرانی از نعمت های طبیعی خداوندی محسوب می شود.
یکی از مهترین راهکارها برای حفظ طبیعیت استان در بخش جنگل و درخت، احیای آنها از طریق درختکاری است، درخت کاری سبب می شود مناطق جنگلی استان که در سالیان گذشته به دلایل مختلف در معرض نابودی و تخریب قرار گرفته شده بود با جنگلکاری دوباره احیاء شود، در این راستا متولیان مربوطه از جمله دوستداران طبیعت، حافظان محیط زیست، علاقمند به طبیعت استان و در راس اداره کل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد نقش مهم و اثرگذاری برای احیاء جنگلها از طریق درخت کاری خواهند داشت.
در همین رابطه مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد در گفتوگو با خبرنگار ما گفت: با کمک مردم و در قالب پویش ملی حفاظت از جنلگهای بلوط، در سال جاری در 2 هزار هکتار از عرصههای جنگلی و مراتع کهگیلویه و بویر احمد بذر بلوط کاشته میشود.
جاوید بخت با بیان اینکه کار جمعآوری بذرهای بلوط از جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد، گفت: این بذرها و پس از اصلاح در اختیار مردم و علاقمندان به کاشت بلوط قرار داده میشود تا با کاشت آنها سبب رشد و توسعه درختان بلوط در سطح استان باشیم.
وی تاکید کرد: پارسال با کمک پویش ملی بلوط در بیش از هزار و 500 هکتار از عرصههای منابع طبیعی استان بلوط کاشته شد.
انتهای پیام /