چهارشنبه 7 آذر 1403

رییس جهاد کشاورزی خراسان شمالی: بیمه اجتماعی روستاییان باید گسترش یابد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
رییس جهاد کشاورزی خراسان شمالی: بیمه اجتماعی روستاییان باید گسترش یابد

بجنورد - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: پوشش بیمه اجتماعی روستاییان در صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر استان گسترش یابد و این امر هم تنها با کمک‌های ملی و استانی برای عضویت روستاییان در این صندوق امکانپذیر است.

عبدالله یوسفی روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با وجود اینکه با دستور استاندار تلاش های زیادی از سال گذشته برای زیر پوشش بردن کشاورزان به عضویت در صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر شده است اما این قشر به علت کمبود درآمد استقبال کمتری نشان دادند.

وی افزود: بهره‌برداران این استان توانایی سهم پرداختی بیمه صندوق بیمه اجتماعی خود را ندارند زیراکه کشاورزان این خطه خرده مالک، معیشتی و کم درآمد هستند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: برای این استان باید در قالب کمک های ملی و یا استانی به صورت فراگیر جمعیت مشمول بیمه اجتماعی را عضو صندوق کنیم که این کمک ها باید برای این قشر رایگان باشد.

یوسفی اظهار داشت: برای زیر پوشش بردن کشاورزان و روستاییان باید مشابه بیمه طرح فراگیر انگور و مسکن روستایی اعتبار ویژه ای در نظر گرفته شود تا بتوانیم این قشر را زیر پوشش بیمه اجتماعی ببریم.

وی با بیان اینکه کشاورزی کار بسیار پر ریسک است افزود: در این سال ها نیز کشاورزان به خصوص در سال جاری به علت سرمازدگی محصولات خسارت زیادی دیدند که این عوامل باعث کم در آمدی این قشر و استقبال کم رنگ آنان از بیمه شده است.

یوسفی به افزایش هزینه های تولید در بخش کشاورزی اشاره کرد و افزود: باید چاره ای برای کمک به آینده خانواده قشر کشاورزی داشته باشیم تا بتوانند آینده از مزایای طرح بهره مند شوند.

57 هزار و 16 نفر از روستاییان بیمه اجتماعی دارند

مدیر صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان شمالی اظهار داشت: ضریب نفوذ بیمه اجتماعی روستایی استان در ابتدای دولت یازدهم 21.53 درصد و هم اکنون 59.46 درصد است.

محمدرضا غلامزاده اظهار داشت: این صندوق بیمه ای در سال 84 تشکیل و نمایندگی آن در استان ایجاد شد و امسال برای نخستین بار افرادی که 15 سال از پرداخت حق بیمه آنان گذشته و به سن بازنشستگی 65 سال رسیده اند، مستمری ماهانه دریافت می کنند.

وی پایین ترین سطح دریافتی مستمری و حقوق از این صندوق را پنج میلیون و 500 هزار ریال و بالاترین آن را 14 میلیون ریال عنوان کرد.

وی گفت: پایین ترین سطح درآمدی در صندوق بیمه روستایی و عشایری سه میلیون و 300 هزار ریال و بالاترین آن نیز هشت میلیون و 400 هزار ریال است که اعضای صندوق سالانه این مبلغ را واریز می کنند.

مدیر صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان شمالی افزود: دولت به عنوان کارفرما، دوسوم مبلغ حق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر را پرداخت می کند و این بدان معنا است که این قشر تنها حق بیمه چهار ماه خود را پرداخت می کنند و پرداخت هشت ماه دیگر توسط دولت انجام می شود.

وی اهداف برقراری این بیمه را جلوگیری از مهاجرت بی رویه روستاییان به شهرها، کاهش اختلافات طبقاتی و بالا بردن سطح زندگی روستاییان و عشایر، تامین امنیت اجتماعی و توزیع عادلانه درآمد عنوان کرد.

غلامزاده گفت: تمامی زنان و مردان متاهل و مجرد ساکن در روستا و مناطق عشایری، کشاورزان، زنبورداران، قالیبافان و هنرمندان صنایع دستی غیرساکن در روستا، شاغلان فصلی و ساکنان شهرهای زیر 20 هزار نفر، رانندگان حمل بار و مسافر برون شهری ساکن در روستا و شهرهای زیر 20 هزار نفری و کارکنان مراکز و شرکت های وابسته به سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و نظام دامپزشکی با شرط سنی 18 سال تمام تا 50 سال می توانند در این طرح ثبت نام کنند.

وی مزایای عضویت در صندوق را نیز مستمری پیری، مستمری بازماندگان، مستمری ازکارافتادگی کلی و نقل و انتقالات سوابق دانست.

مدیر صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان شمالی افزود: هم اکنون 2 هزار و 250 نفر از افراد زیر پوشش صندوق مستمری بازماندگی و فوت دریافت می کنند که ماهیانه 10 میلیارد ریال به حساب آنان واریز می شود.

179 هزار نفر از جمعیت روستایی، عشایری و ساکنان شهرهای زیر 20 هزار نفر این استان مشمول بیمه اجتماعی هستند که تاکنون 57 هزار و 16 نفر از این جمعیت خود را بیمه اجتماعی کرده اند.

استان خراسان شمالی رتبه پنجم کشور را در ضریب پوشش بیمه ای روستاییان و عشایر دارد.

این استان 863 هزار نفر جمعیت دارد که حدود 44 درصد آنان در روستاها سکونت دارند و 37 تا 42 درصد اشتغال این استان در حوزه کشاورزی است، 30 هزار نفر از جمعیت این استان نیز عشایر هستند.

خراسان شمالی جزو استان های با سطح درآمدی پایین است.

*س_برچسب‌ها_س*