رییس فدراسیون زورخانهای: تکلیف ما را با 2 فدراسیون جهانی مشخص کنید
تهران - ایرنا - رییس فدراسیون ورزشهای زورخانهایی و کشتی پهلوانی با اشاره به اینکه 2 فدراسیون جهانی (فدراسیون بینالمللی زورخانهای و کشتی پهلوانی و فدراسیون جهانی کشتی پهلوانی) در کشور فعالیت دارند از مسوولان خواست تکلیف این فدراسیون را در ارتباط و تعامل با آنها مشخص کنند.
«سیدرضا صالحیامیری» امروز یکشنبه در سومین بازدید خود در فدراسیون ورزشهای زورخانهایی و کشتی پهلوانی حضور یافت.
«مجتبی جوهری» رییس فدراسیون ورزش زورخانه ای و پهلوانی در این دیدار اظهار داشت: بانک اطلاعاتی این رشته را تدوین کردیم و 17 هزار ورزشکار و کمتر از 700 زورخانه در این بانک ثبت شده است.
وی افزود: در بحث آموزشی باید گفت که هزار و 700 نفر آموزش دیدند و حدود 940 زورخانه بر اساس آمار ارایه شده داریم که تاکنون 700 زورخانه فعال در سامانه ثبت شده است.
جوهری یادآور شد: علیرغم پویایی حاکم بر این رشته در جهان، اما 2 فدراسیون جهانی داریم و شما به طور کامل و دقیق در جریان فعالیتهای این فدراسیون ها هستید. خواهش من این است ما تعیین تکلیف شویم و بگویید با کدام یک از این ها باید کار کنیم.
وی همچنین گفت: رشته ساحلی این فدراسیون راهاندازی شده و رقابت آن هم برگزار شده است.
همچنین «سیدرضا صالحی امیری» رییس کمیته ملی المپیک نیز گفت: جوهره ورزش زورخانهای معرفت است. اینکه ورزش سنتی را مدرن کردند، اشتباه هست و هویت را باید حفظ کرد بنابراین ورزش زورخانهای باید اصالت و هویت خود را حفظ کند. ما در این ورزش نباید دغدغه جهانی داشته باشیم بلکه باید هویت خود را حفظ کنیم.
رییس کمیته ملی المپیک با انتقاد از پی گیری جهانی شدن رشته ورزش های زورخانهای گفت: این کار ریشه در آیین، سنت و فرهنگ هزاران ساله این سرزمین دارد و اصلا قابل تطبیق با فرهنگ کشورهای دیگر نیست.
وی ادامه داد: مشکلات ورزش مثل دیگر بخش ها خیلی پیچیده نیست. این فدراسیون بدلیل ماهیت فرهنگی جایگاه ویژهای دارد. در خصوص ورزش قهرمانی همه بلد هستند چکار کنند و خیلی نیاز به ما نیست اما بحث فرهنگی در ورزش اهمیت زیادی ارد. عبور از سکه و سکو به سوی سکوی پهلوانی اهمیت زیادی دارد. ماموریت اصلی این فدراسیون نیز همین است.
صالحی امیری خاطرنشان کرد: روزگاری بزرگترین سرمایه اجتماعی سرزمین ما پهلوانان بودند که امروز متاسفانه خدشهدار شده است. منهای اینکه این رشته فدراسیون داشته باشد یا نه، جوهره آن معرفت است.
وی با انتقاد از سیاست پیگیری جهانی شدن این رشته توسط فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانه ای گفت: از روز اول هم گفتم امکان جهانی شدن این رشته نیست. مگر ما میتوانیم ورزشهای باستانی چینی را با قانون خودمان اجرا کنیم و کاراته، ووشو و جودو و... دیکته میشود. ساختار این ورزش بر اساس معرفت و هویت ایرانی و پاک شدن از تمامی پیرایهها است.
وی افزود: نه انطباق فرهنگی با دیگر کشورها داریم و نه می توانیم هویتمان را تغییر بدهیم. آن وقت این رشته دیگر ایرانی نیست. اصرارم بر این است فدراسیون زورخانهای و کشتی پهلوانی برنامه 10 سالهای را در هیات رییسه تصویب کند. کار اول اینکه وضع موجود ساماندهی و مدیریت شود. بحث دوم ارتقای نیروها است و نسل جدید وارد شوند. بحث سوم اینکه از طریق تولید کلیپ و فیلم و پخش در سیما ذائقه جوانان را با این رشته همراه کنیم.
«داریوش ارجمند» عضو هیات رییسه فدراسیون نیز گفت: معرفت گوهر گمشدهای در ورزش است. هر ورزشی که در ایران انجام میشود باید از مسیر زورخانه بگذرد. معتقدم ورزش زورخانهای پل صراط ورزشکاران است. ورزش زورخانهای با دین و فرهنگ ما عجین است.
این پیشکسوت عرصه هنر یادآور شد: امروز صفت ورزش زورخانهای در ورزش کشور گم شده است. باید فتوت را که ریشه این ورزش هست در مدارس یاد داد.
ارجمند اضافه کرد: عاشق فوتبالم ولی باید ابتدا فتوت را آموخت. ورزش باستانی هدفی جز انسانسازی ندارد. ورزش زورخانهای به مثابه دوپینگ روحی و اعتقادی است. سکوی پهلوانی قلب مردم است.
«عبدالله سجادی» نایب رییس فدراسیون نیز تصریح کرد: میتوان این ورزش را یک ورزش ارزشی در جهان معرفی کرد اما تنها کار فدراسیون نیست و باید حمایت شود.
وی ادامه داد: ورزش زورخانهای ورزش نیست بلکه یک ارزش است.
*س_برچسبها_س*