رییس فدراسیون وزنهبرداری: نگاه ما به رستمی و مرادی یکسان است
تهران - ایرنا - رییس فدراسیون وزنهبرداری گفت: اینکه تصور کنیم فدراسیون بین 2 قهرمان ملی تبعض قائل میشود درست نیست، بلکه «کیانوش رستمی» و «سهراب مرادی» به یک نسبت برای ما عزیز هستند.
«علی مرادی» شانزدهم تیرماه سال 1398 با کسب 22 رای از 43 رای مجمع انتخاباتی به عنوان رییس فدراسیون وزنهبرداری انتخاب شد. هر چند که وی در پایان این مجمع اعلام کرد این آخرین دوره مدیریت او در یکی از پرافتخارترین ورزشهای المپیکی ایران است. البته او پیش اعلام این تصمیم راهبردهایی برای چهار سال ارائه کرد که در صورت اجرا میتواند به توسعه و پیشرفت وزنهبرداری در سطح کشور تبدیل شود.
گروه ورزش خبرگزاری ایرنا 13 ماه پس از این وعدهها به سراغ رییس فدراسیون رفت تا از تحولات یکساله مدیرت وی باخبر شود. او روز چهارشنبه در این گفتوگو با بیان اینکه شرایط موجود و مطلوب وزنهبرداری باید در نظر گرفته شود گفت: برای پیادهسازی هر طرحی نیاز به شرایط آرمانی است اما ورزش ایران در چند ماه گذشته تحت تاثیر تحریم و شیوع کرونا آسیبهای زیادی به خود دیده است.
متن کامل گفتوگو مرادی با خبرگزاری ایرنا به شرح زیر است:
در هر مجمع انتخاباتی وعدههایی داده میشود که برخی از آنان به سهولت قابل انجام و برخی دیگر نیاز به راهبرد زمانی و تلاش بیشتر دارند. تیرماه سال گذشته (1398) از سوی شما چند وعده داده شد که یکی از مهمترین آن، افتتاح سالن با کمک بنیاد برکت بود آیا چنین وعدهای اتفاق افتاده یا نه؟
من منکر هیچکدام از وعدهها نیستم، بلکه این وعدهها راهبردهایی بودند که از دوره گذشته مدیریتم در دستور کار قرار دادم و همچنان بر آن پایبندم. اینکه سالنی با کمک بنیاد برکت کلنگزنی شده یا در آستانه افتتاح است یک بحث جدا به شمار میرود. من در زمان انتخابات رایزنی لازم با بنیاد برکت داشتم و قول مساعد از آنان گرفته بودم پس از چند ماه نیز این قول در قالب یک تفاهمنامه تدوین و به امضای 2 طرف نیز رسید.
اما چرا این کار تاکنون انجامنشده است دلیلی دارد که برای مخاطبان و دوستداران رشته وزنهبرداری ارائه خواهم کرد. از ماههای پایانی سال 1398 کشور با شیوع ویروس کرونا درگیر شد و بنیاد برکت که پیشگام در کمک به مناطق محروم است تمام انرژی خود را صرف کمک به همنوعان کرد. این بنیاد تاکنون 30 میلیون بسته حمایت در قالب پویش کمک مؤمنانه به مناطق مختلف کشور فرستاده است. ما نمیتوانیم در شرایطی که کشور نیاز به این پویش دارد به بنیاد برای کمک به فدراسیون وزنهبرداری فشار بیاوریم.
تفاهمنامه ما بلندمدت است و سه سال نیز از دوران مدیریت من مانده است بدون شک در ادامه تفاهمنامه، عملی و بنیاد برکت کمک و حمایت لازم برای ایجاد سالن وزنهبرداری را ارایه خواهد کرد.
اما کمک مؤمنانه بخشی از دستورالعمل بنیاد برکت است و تفاهمنامه در بخش دیگر اجرا میشود؟
ما در این مملکت زندگی میکنیم و باید به مشکلات کشور واقف باشیم. وضعیت معیشتی برخی از مردم سخت است و ما باید آن را مهمتر از افتتاح یا تجهیز سالن بدانیم. زمانی که وعده دادم خبری از کرونا نبود و کسی آن را پیشبینی نکرد. نمیتوانم بگویم که این کمکها را متوقف کنند و میل و هالتر برای فدراسیون بخرند؛ اما میتوانم قول اجرایی شدن این تفاهمنامه را به دوستداران این رشته بدهم. الان نیز بنیاد برکت کلی حمایت از ما دارند. بنیاد همچنین به ما گفته است که صبور باشید زیرا بندهای تفاهمنامه عملی خواهد شد.
ورزش پاک و به دور از دوپینگ یکی دیگر از شعارهای شما بود آیا تاکنون اقدامی در این زمینه انجام شده است؟
من نمیخواهم درباره این یک سال حرف بزنم، بلکه باید برای پاکسازی وزنهبرداری به چند سال گذشته بازخواهم گشت. در 6 سال گذشته در رشته وزنهبرداری تنها 2 مورد مثبت دوپینگ مشاهدهشده که در مقابل سالهای گذشته خیلی کم به شمار میرود. ورزشکاران ایران که به گزینشی المپیک میروند شرط نخست آنان تست دوپینگ است و جوانی مثل «علی داودی» در یک سال چندین بار آزمایش دوپینگ داد و نمونهاش منفی بود این اتفاق برای «کیانوش رستمی»، «سهراب مرادی» و «علی هاشمی» نیز رخ داده است. در مسابقات قهرمانی سال 2019 جهان در تایلند نیز وزنهبرداران ما تست دوپینگ دادند و تاکنون نمونه مثبتی نداشتیم.
در رشتههای دیگر نگاه کنید چهار ورزشکار اعزام میشود که هر چهار نفر دوپینگی هستند چرا دیگر در وزنهبرداری این اتفاق رخ نمیدهد؟ چرا در گذشته 90 درصد اردو تیم ملی دوپینگی بودند، اما امروز در 6 سال تنها 2 نفر نمونه مثبت شدند.
تعامل با خبرنگاران از دیگر قولهای شما بود اما کمتر اظهارنظر رسانهای از شما در زمان برخی از شایعات دیده میشود؟
من همیشه برای رسانه ارزش خاصی قائل بودم و خواهم بود اما باید بین تخریب و نقد منصفانه نیز مرزبندی کنیم. اینکه همیشه نکات منفی و تخریبی برجسته کنیم درست نیست. بالاخره یک کار مثبت در این فدراسیون انجام میشود. چرا کسی به کارهای مثبت اشاره نمیکند؟
دستاورد و نکات مثبت فدراسیون باید از سوی رییس یا دبیر فدراسیون ارائه شود خبرنگار نمیتواند در نقش روابط عمومی این کار را انجام دهد.
بله من هم موافق حرف شما هستم، اما بیایید ببیند که شرایط وزنهبرداری چگونه است. آیا من کسی را به فدراسیون راه ندادم؟ میخواهم عدالت رعایت کنم. چرا من به فلان رسانه نمیروم چون سیاست برخی از خبرنگاران آن رسانه یکسویه است و چیزی دیگر را نمیبیند. من از آنها میپرسم مگر فدراسیون نکات مثبتی ندارد که برجسته کنید؟
شرایط «سهراب مرادی» چگونه است آیا او میتواند به المپیک برسد؟
«سهراب مرادی» حتما باید در یک گزینشی با درجه طلایی شرکت کند و نتیجه لازم را بگیرد، الان شرایط خوبی دارد و تمریناتش منظم است. هنوز تاریخ هیچ مسابقهای به اعلام نشده و همچنان منتظر هستیم. امیدوارم مرادی نیز امتیاز لازم برای حضور در توکیو را کسب کند.
رقیب مرادی در برخی از مواقع گلایه دارد که بیش از حد به سهراب رسیده میشود آیا این موضوع را قبول دارید؟
بین قهرمانان ملی ما هیچ تفاوتی نیست. «کیانوش رستمی» مانند «سهراب مرادی» امید ایران در توکیو هستند اما لازم است که امتیاز گزینشی کسب کنند. نگاه ویژه به کسی نخواهیم داشت بلکه به دنبال آن هستیم تا این قهرمانان از امتیازات ملی و بینالمللی بهرهمند شوند. میخواهم با سند این را برای شما ثابت کنم. ما 2 سهمیه جهانی برای آموزش و پشتیبانی مالی داشتیم. «بهداد سلیمی» به خاطر بازنشستگی در وزنهبرداری به دوره آموزش فرستادیم و «کیانوش رستمی» که 2 مدال المپیک کسب کرده است برای پشتیبانی مالی به کمیته بینالمللی المپیک معرفی کردیم. اکنون رستمی از این نهاد ورزشی حقوق میگیرد.
همچنین برای کمیسیون ورزشکاران فدراسیون بینالمللی این رشته «حافظ قشقایی» را معرفی کردیم. کجای این اقدامات نگاه یکسویه است. بدون شک هر فرصتی که پیش آید قهرمانان ورزشی ما در اولویت هستند.
برخی از پیشکسوتان نیز از عملکرد شما گلایههایی دارند.
من تمام تلاشم این است که خانواده وزنهبرداری در یک مجموعه گرد هم آیند. فدراسیون یک شورای مشورتی دارد که در نقش مجمع نخبگان وزنهبرداری عمل خواهد کرد. بیگمان از دانش افراد صاحبنظر در وزنهبرداری استفاده خواهم کرد. با منابع محدود به دنبال آن هستیم که تمام مشکلات موجود در فدراسیون را با همت این شورا و همفکری صاحبنظران حل کنیم.
با وجود این مشکل مالی جام فجر برگزار شد که برخی از وزنهبرداران خارجی از پرداختی آن گلایه داشتند مشکل این پرداختیها حل شد؟
بله تمام بدهی ورزشکاران خارجی و داخلی تا امروز پرداخت کردیم.
چرا فدراسیون موفق نشد که وایلد کارت برای دختران وزنهبردار بگیرد؟
وایلد کارت یکسری قوانین دارد که دادن آن مخصوص کشورهای خاص است. کمیته بینالمللی المپیک اعلام کرده که سهمیه المپیک هر کشوری از یک تعدادی افزایش پیدا کند شامل وایلد کارت نخواهد بود. «الهام حسینی» را معرفی کردیم اما به خاطر فراوانی کسب سهمیه در رشتههای مختلف ما شامل قوانین وایلد کارت نشدیم.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*