زخمی در بروجرد که با شهادت دانش آموزان افغانی تازه شد
بروجرد - ایرنا - حادثه تروریستی در مدرسه سید الشهدا (ع) در افغانستان یادآور جنایتی بود که 35 سال پیش در 20 دیماه 1365 رژیم بعث عراق با موشک باران مدرسه امام حسن (ع) مرتکب شد و 68 دانش آموز به شهادت رسید.
به گزارش ایرنا، با گذشت حدود 35 سال از آن حادثه دلخراش هنوز جنایت تروریستی برعلیه مردم بی گناه مخصوصا دانش آموزان به پایان نرسیده و سکوت مجامع بین المللی حقوق بشر و کودکان باعث شده که خون دانش آموزان بی گناه به زمین بریزد. سال 1365 صدای زنگ مدرسه در ساعت 12:30 دقیقه با انفجار و اصابت موشک به مدرسه امام حسن مجتبی (ع) به صدا در نیامد و امسال در سال 1400 و آغاز یک قرن جدید حمله تروریستی و انفجار بمب مدرسه ای در افغانستان را مورد هدف قرار می دهد. شباهت مدرسه سید الشهدای افغانستان با مدرسه امام حسن مجتبی (ع) بسیار زیاد زیرا بعد از گذشت 35 سال داغ 68 شهید دانش آموز بروجردی برایمان تازه شد و پدران و مادران آن دانش آموزان شهید با دیدن تصاویر دانش آموزان مدرسه سید الشهدای افغانستان داغشان تازه شد. به راستی مجامع بین المللی چرا سکوت مرگبار خود را پایان نمی دهند و به جنایات کودک کشی خود در کشورهای منطقه پایان نمی دهند.
حمله جنایتکارانه به مدرسه کابل اوج بی عدالتی
مدیر آموزش و پرورش بروجرد گفت: حمله جنایتکارانه و تروریستی به مدرسه سید الشهدا (ع) کابل ظلمی مضاعف و اوج بی عدالتی به شیعیان است
محمد مهرافزون در این خصوص به خبرنگار ایرنا افزود: حمله جنایتکارانه و تروریستی به مدرسه سید الشهدا (ع) کابل که منجر به شهادت 85 دانش آموز مظلوم افغانستانی گردید یاد آور شهادت 68 دانش آموز در حمله موشکی صدام حسین در سال 1365 به مدرسه امام حسن مجتبی (ع) در بروجرد است. وی اظهار داشت:.35 سال پیش مردم بروجرد شاهد پرپر شدن دانش آموزان مظلوم و بی گناهی بودند که با شوقی کودکانه و به امید آینده ای روشن به مدرسه رفتند اما به دست شقی ترین انسان ها پرپر شدند. مهر افزون بیان کرد: ما جامعه عظیم فرهنگیان بروجرد ضمن ابراز همدردی و تسلیت صمیمانه به خانواده های دانش آموزان شهید مدرسه سید الشهدای کابل و آرزوی سلامتی و بهبودی برای مجروحان، این جنایت بزرگ را محکوم و انزجار خود را از حمله به مدارس و قتل عام دانش آموزان بی گناه اعلام می داریم و خواستار مجازات عاملان هردو جنایت هستیم. مدیر آموزش و پرورش بروجرد اضافه کرد: مجامع جهانی باید سرافکنده از این جنایات و مقامات دولت ها و سازمان های بین المللی مدعی حقوق کودک باید پاسخگوی خانواده های آنان باشد. وی ادامه داد: حوادث تروریستی اخیر کابل و به خاک و خون کشیده شدن دختران دانش آموز مدرسه سید الشهدا بی عدالتی در حق مردم شیعه افغانستان است.
یکی از دانش آموزان جانباز مدرسه امام حسن (ع) در این باره گفت: 20 دیماه 1365 برای من روزی تلخ و پر از استرس و ترس است. عباس فتح الهی افزود: آن روز من و برادر دوقلویم آخر صف ایستاده بود و منتظر ورود به کلاس بودیم، قرآن و نیایش خوانده شد که ناگهان صدای مهیبی به گوشمان رسید و از آن پس دیگر چیزی نشنیدیم. وی اظهار داشت: آن روز دوستان دانش آموزمان در خون خود غلطیدند و پیکرهای تکه تکه شده و سرهای بریده در ذهنمان تداعی میکند. وی بیان کرد: آن روز موج انفجار گوش هایمان را ناشنوا کرد و دیگر نتوانستیم صداها را به خوبی بشنویم و صدای هیاهوی مدرسه و صدای دوستان شهیدمان در گوشمان ماند. فتح الهی افزود: آن روزها عصر تکنولوژی و ارتباطات نبود که تصاویر دلخراش تکه تکه شدن 68 شهید دانش آموز و عجز و ناله های پدران و مادران ثبت و ضبط شود. وی گفت: در این روزها با دیدن تصاویر شهادت دانش آموزان مدرسه سید الشهدا بار دیگر تصاویر آن روزهای اصابت موشک به مدرسه امام حسن مجتبی (ع) برایم تداعی شد و داغ از دست دادن دوستان دانش آموز شهیدم تازه شد.
شورای فرهنگ عمومی شهرستان بروجرد در انتشار بیانیه ای اقدام تروریستی به مدرسه سید الشهدا را محکوم کرد در بیانیه شورای فرهنگ عمومی و خانواده های دانش آموزان شهید مدرسه امام حسن مجتبی (ع) بروجرد در محکومیت و ابراز همدردی با قربانیان جنایت تروریستی مدرسه سید الشهدای کابل آمده است: حمله جنایتکارانه و تروریستی به مدرسه سیدالشهدا (ع) کابل که منجر به شهادت 85 دانش آموز مظلوم افغانستانی گردید، خاطرات تلخ شهادت 68 دانش آموز در حمله موشکی صدام حسین در سال 1365 به مدرسه اما حسن مجتبی (ع) در بروجرد را برای ما زنده کرد. 35 سال پیش ما هم شاهد پرپر شدن دانش آموزان مظلوم و بیگناهی بودیم که با شوقی کودکانه و به امید آینده ای روشن به مدرسه رفته بودند اما به دست شقی ترین انسانها پرپر شدند. اعضای شورای فرهنگ عمومی و خانوادههای دانش آموزان شهید مدرسه امام حسن مجتبی (ع) ضمن ابراز همدردی و تسلیت صمیمانه به خانواده های دانش آموزان شهید مدرسه سید الشهدای کابل و آرزوی سلامتی و بهبودی برای مجروحان، این جنایت بزرگ را محکوم و انزجار خود را از حمله به مدارس و قتل عام دانشآموزان بیگناه اعلام می داریم و خواستار مجازات عاملان هر دو جنایت هستیم، جامعه جهانی باید سرافکنده از این جنایات و مقامات دولتها و سازمانهای بین المللی مدعی حقوق کودک باید پاسخگوی خانواده های آنها باشند. اعلامیه جهانی حقوق بشر، کنوانسیون حقوق کودک، صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) و هزاران کنوانسیون و نهاد بین المللی مدافع حقوق کودک کجا هستند که امروز مظلومیت و بیگناهی این کودکان را نه در قالب تاسف بلکه با چاره ای عملی پاسخ گویند. خون دانش آموزان این دو مدرسه در کابل و بروجرد با هم پیوند خورده است و رسالت انسانهای آزاده هر دو کشور را در جهت رسوایی جنایتکاران و هر اقدامی در جلوگیری از تکرار چنین فجایع دلخراشی که هرگز فراموش نمی شود طلب می نماید. امروز صدای کودکان پرپر شده افغانی و ایرانی با صدای دیگر کودکان در بغداد، دمشق، صنعا، اسلام آباد و فلسطین عدالت را از مسببان جنایت، فارق از عناوین و واژههای متفاوت همچون صدام، منافقین، القاعده، بوکوحرام، طالبان، داعش، رژیم سعودی و اسرائیل از جامعه جهانی درخواست دارند، اگر چه پاسخی جز اظهار تاسف شنیده نمی شود. شهادت 68 دانش آموز مدرسه امام حسن مجتبی بروجرد در سال 1365 و شهادت 85 دانش آموز مدرسه سید الشهدا کابل در سال 1400 نشان می دهد که در طول 35 سال گذشته جامعه جهانی اراده ای برای رفع این سایه ناامنی و تهدید بر زندگی کودکان جویای علم نداشته و گویی از اقدام عملی و چاره اندیشی موثر عاجز است.
*س_برچسبها_س*