زلزله بزرگ در بازار خودرو؛ قیمت خودروهای ایرانی تا 60 میلیون کاهش پیدا کرد
رصد قیمتها در بازار خودروی پایتخت به فاصله دو روز پس از اجرایی شدن سامانه سامانه یکپارچه تخصیص خودرو، نشاندهنده کاهش قیمت خودروهای ایرانی و مونتاژی است.
- به این شیوه از بورس کالا خودرو بخرید + شرایط
- ترمز بازار خودرو بالاخره کشیده شد / قیمتها ریخت
- یکه تازی پراید در بازار خودرو با این قیمت!/ دنا هم نیم میلیاردی شد
- اخبار بد از بازار خودرو؛ حرکت پراید به سمت 300 میلیونی شدن!+ جزییات
به گزارش منیبان؛ سهشنبه سامانه یکپارچه تخصیص خودرو به دستور وزارت صمت و زیر نظارت تحت نظارت سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان براساس اجرای بند 5 از دستورات ابلاغی رئیسجمهوری در خصوص چگونگی عرضه خودرو برای ایجاد شفافیت و افزایش رضایتمندی مردم، کار خود را آغاز کرد.
در همین راستا وزارت صنعت، معدن و تجارت در اطلاعیهای تاکید کرده بود که فروش خودروها به «سامانه فروش یکپارچه» منتقل میشود و حذف قرعهکشی خودرو با قوت در دستور کار این وزارتخانه است.
براین اساس به دستور وزیر صمت مقرر شده فروش خودرو از این پس نه از طریق قرعهکشی در شرکتهای خودروسازی، بلکه در سامانه فروش یکپارچه خودرو و بهصورت شفاف انجام شود. ایجاد این سامانه، شفاف سازی و جلوگیری از تضییع حقوق مردم در همین مدت محدود ادامه روند قرعهکشی فروش خودرو و حفظ حقوق خریداران واقعی است و به طبع فرآیند قرعهکشی بهتدریج حذف خواهد شد.
با گذشت دو روز از باز شدن این سامانه، بررسی خبرنگار ایرنا از بازار خودروی پایتخت، نشاندهنده افت قیمتهاست.
«سعید موتمنی» رییس اتحادیه نمایشگاهداران خودروی تهران، با تایید این مطلب به ایرنا گفت: تا پیش از رونمایی از این سامانه، قیمتها در بازار با افزایش مواجه شده و رکود شدیدتر شده بود، اما در یکی دو روز گذشته شاهد افت قیمتها بودیم.
وی افزود: در چند روز گذشته قیمت برخی خودروهای داخلی از جمله دنا و پژو 207 دندهای بین 10 تا 12 میلیون تومان و برخی خودرهای مونتاژی از جمله هایما اس7 بین 40 تا 60 میلیون تومان کاهش یافت.
ثبات قیمت خودروهای خارجی
همچنین یک فعال بازار خودروهای خارجی به ایرنا گفت: قیمت خودروهای خارجی که در حدود یک ماه گذشته با رشد همراه شده بود، از روزهای گذشته به دلیل قوت گرفتن موضوع واردات خودرو و همچنین باز شدن این سامانه، با ثبات و در برخی موارد با کاهش و رکود مواجه شده است.
«کوروش طواحن» بیانداشت: از آنجایی که در سالهای گذشته خودروی جدید وارد کشور نشده است، افزایش فعلی قیمت جهانی خودرو نمیتواند بر بازار ما تاثیرگذار باشد.
وی یادآور شد: قیمت خودروهای خارجی از شب عید تاکنون رشد زیادی را به خود دیده بود، بهطوری که بهطور مثال هر دستگاه تیگوان مشکلی صفر کیلومتر مدل 2017 از 3.2 میلیارد تومان به 3.7 میلیارد تومان و هر دستگاه رنو تالیسمان از 1.3 میلیارد تومان به بیش از 1.7 میلیارد تومان قیمتگذاری شد.
طواحن ادامهداد: همچنین هر دستگاه سانتافه با کارکرد حدود 50 هزار کیلومتر مدل 2017 که اواخر پارسال 1.8 میلیارد تومان قیمت داشت به حدود 2.2 میلیارد تومان رسیده است.
وی با اشاره به مطرح شدن موضوع واردات خودرو در دولت و مجلس، تاکید کرد: تا زمانی که خودروی جدید وارد بازار نشود، بازار واکنش خاصی نخواهد داشت، زیرا گوش مردم از این حرفها پر شده است و منتظر عملی شدن وعدهها هستند.
وی در عین حال تصریحکرد: واردات خودرو بهطور قطع بازار خودرو را متحول خواهد کرد، امرز خودرویی نظیر هیوندایی سوناتا 2022 با قیمت جهانی 24 هزار دلار عرضه میشود و حتی اگر 100 درصد هزینههای ورودی داشته باشد، قیمتهای فعلی را خواهد شکست.
این نمایشگاهدار خودروهای خارجی همچنین با اشاره به کاهش تولید و گرانی خودرو در جهان، اظهار داشت: این مساله سبب شده تا فعالان بازار خودروهای وقتی برای سفارش مراجعه میکنند با نوبتدهی 6 ماهه تا دو ساله برای خودروها مواجه شوند.
به گزارش ایرنا، اکنون همه خودروسازان موظف شدند تا محصولات خودروهای سواری خود را در این سامانه یکپارچه عرضه کنند، هیچگونه استثنایی برای تخصیص خودرو به مشتریان خارج از این سامانه وجود نخواهد داشت. این سامانه خودروهای متنوع را چند برابر ظرفیت دورههای پیشین عرضه خواهد بود.
منبع: ایرنا