زنان و مردان جامعه اسلامی بهتر است در کدام آیات تدبر کنند؟
استاد حوزه علمیه گفت: علامه طباطبایی میفرمود من روزی 10 جزء قرآن میخوانم ولی روزی در یک آیه تدبر میکنم زیرا تدبر به معنای دقت در معنای قرآن است؛ خوب است که بانوان جامعه اسلامی در آیه «الرجال قوامون علی النساء» تدبر کنند و ابهت و احترام مرد را در خانه نشکنند و مردان نیز در آیه «وعاشرواهن بالمعروف» تدبر کنند و با همسران خود خوب برخورد کنند.
حجتالاسلاموالمسلمین ناصر رفیعی در سخنرانی حرم مطهر حضرت معصومه (س) با اشاره به آیه 49 سوره مبارکه عنکبوت عنوان کرد: آیات قرآن کریم برای افرادی که اهل درک هستند بسیار روشن است ولی برای افرادی که اهل درک نیستند نهتنها بهرهای از قرآن نمیبرند بلکه این آیات را انکار میکنند.
وی بابیان اینکه برای رسیدن دین و قران به دست ما زحمات زیادی کشیده شده است، اظهار کرد: افراد زیادی در طول تاریخ به خاطر حفظ و قرائت قرآن شکنجه دیدهاند و به شهادت رسیدهاند و هنوز هم برای حفظ دین هر روز شهید میدهیم.
استاد حوزه علمیه بابیان اینکه ما نسبت به قرآن وظایفی داریم، افزود: وظیفه اول ما نسبت به قرآن بلد بودن خواندن قرآن است و پذیرفته نیست که جوانی که لیسانس و فوقلیسانس دارد نتواند قرآن را درست بخواند.
وی بابیان اینکه وظیفه دوم ما نسبت به قرآن تلاوت قرآن است، گفت: باید نسبت به خواندن قرآن اهتمام داشته باشیم و در حدیث داریم که هرکسی 50 آیه قرآن در روز بخواند غفلت به سراغ او نمیآید.
رفیعی سومین وظیفه ما را استماع قرآن دانست و بیان کرد: خداوند در قران میفرماید وقتی قرآن تلاوت میشود ساکت باشید و گوش فرا دهید بنابراین گوش فرا دادن به آیات قران در جایی که قران تلاوت میشود از وظایفی هر مسلمان است.
وی اضافه کرد: وظیفه چهارم ما نسبت به قرآن احترام گذاشتن و تکریم قرآن است و خیلی بد است که ما پشت به قران کنیم و یا قرآن را روی زمین بگذاریم و یا نسبت به قران بیاعتنایی کنیم؛ زیرا در سیره و سبک زندگی علمای بزرگ میبینیم که در مقابل قران پا دراز نمیکردند و قرآن را همواره احترام میکردند.
استاد حوزه علمیه بابیان اینکه وظیفه پنجم ما تدبر در قرآن است، افزود: علامه طباطبایی میفرمود من روزی 10 جزء قرآن میخوانم ولی روزی در یک آیه تدبر میکنم زیرا تدبر به معنای دقت در معنای قرآن است؛ خوب است که بانوان جامعه اسلامی در آیه «الرجال قوامون علی النساء» تدبر کنند و ابهت و احترام مرد را در خانه نشکنند و مردان نیز در آیه «وعاشرواهن بالمعروف» تدبر کنند و با همسران خود خوب برخورد کنند.
وی بابیان اینکه وظیفه ششم ما نسبت به قرآن عمل به آن است، گفت: در روایت داریم که بسیاری از افراد قران میخوانند ولی قرآن آنها را لعنت میکند زیرا به آیات قران عمل نکردهاند و حتی مخالف آیات قرآن رفتار میکردند.
رفیعی وظیفه هفتم ما نسبت به قرآن را حفظ کردن قرآن دانست و افزود: ما باید به اندازه توان خود قرآن را حفظ کنیم و در روایت داریم که وقتی مردم وارد بهشت میشوند بهشت طبقات دارد و به افراد میگویند به اندازهای که قرآن حفظ هستید بخوانید و بالا بروید.
وی بابیان اینکه اگر با قران مأنوس باشید وحشت شما را نمیگیرد، عنوان کرد: امام سجاد (ع) فرمودند اگر همه مردم از مشرق تا مغرب بمیرند تا زمانی که قرآن با من باشد، از تنهائی نمیترسم.
انتهای پیام