جمعه 28 اردیبهشت 1403

زنده گیری روزانه 50 سگ بی‌صاحب در تهران / مردم از غذارسانی بی رویه اجتناب کنند

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
زنده گیری روزانه 50 سگ بی‌صاحب در تهران / مردم از غذارسانی بی رویه اجتناب کنند

مدیر کنترل حیوانات مضر شهری شهرداری تهران با بیان اینکه شهروندان از غذارسانی بی‌رویه به سگ‌های بی صاحب خودداری کنند، گفت: روزانه 40 تا 50 قلاده از این سگ‌ها زنده‌گیری و جمع‌آوری می‌شود.

داود گودرزی مدیر کنترل حیوانات مضر شهری شهرداری تهران گفت: 12 تیم خودرویی در تهران و به ویژه حاشیه شهر در بحث جمع آوری حیوانات موزی و سگ‌های بدون صاحب مسئولیت دارند و فعال هستند.

وی ادامه داد: این تیم‌ها از طریق تماس و شکایات مردمی با سامانه 137 و البته گشت‌های خودشان اقدام به جمع آوری سگ‌های بدون صاحب می‌کنند.

به گفته گودرزی، روزانه 40 تا 50 سگ بدون صاحب در تهران جمع آوری و همه آنها به نقاهتگاه کهریزک (آرادکوه) منتقل می‌شوند.

گودرزی درمورد نحوه نگهداری و پذیرش این سگ‌ها نیز گفت: سگ‌ها در این نقاهتگاه ابتدا توسط دامپزشک معاینه می‌شوند و پس از شناسایی سگ‌های بیمار، نسبت به معالجه اقدام می‌شود.

وی یادآور شد: سگ‌های سالم هم به تفکیک نر و ماده در قفس‌های مخصوص خود در این مرکز نگهداری می‌شوند.

رهاسازی سگ‌های بدون صاحب تخلف است

گودرزی ادامه داد: در گذشته اقدام به پلاک کوبی و عقیم سازی سگ‌های بدون صاحب می‌شد و در نهایت رها سازی صورت می‌گرفت، اما طبق قانون و دستورالعمل ابلاغی محیط زیست رهاسازی سگ‌های بدون صاحب تخلف است از این رو ما فقط به هنگام واگذاری این سگ‌ها به اشخاص واقعی اقدام به عقیم سازی و پلاک کوبی می‌کنیم.

مدیرکنترل حیوانات مضر شهری یادآور شد: همچنین به هنگام واگذاری از صلاحیت فرد داوطلب برای نگهداری مطمئن می‌شویم و پس از تزریق واکسن هاری و صدور شناسنامه بهداشتی این واگذاری به اشخاص حقیقی به طور مثال برای نگهبانی سگ در گاراژ، باغ یا کارخانه‌ها انجام می‌شود.

وی این را هم گفت که شهرداری فقط نقاهتگاه کهریزک را برای نگهداری سگ‌های بدون صاحب دارد و بقیه اماکن نگهداری دست حامیان حیوانات است.

به گفته گودرزی، بیشتر هزینه نگهداری سگ‌های بدون صاحب توسط خیران و حامیان حیوانات تامین می‌شود.

وی ادامه داد: هم اکنون نقاهتگاه آرادکوه 2 هزار ظرفیت دارد که توسعه آن را شروع کرده ایم و 2 هکتار زمین برای این امر اختصاص یافته که سال بعد این ظرفیت تا هشت هزار قلاده می‌رسد.

گودرزی افزود: تعداد سگ‌های بدون صاحب 10 هزار قلاده تخمین زده می‌شود درحالی که ما سال آینده فقط تا هشت هزار قلاده ظرفیت پذیرش و نگهداری خواهیم داشت.

او ساماندهی سگ‌های بدون صاحب را در گرو همکاری مردم دانست و توصیه کرد: شهروندان از غذارسانی بی رویه به این حیوانات خودداری کنند و باید آگاهی آنها را در این زمینه بالا برد.

گودرزی همچنین هشدار داد: شهروندان نباید به صفحه‌های مجازی متعدد که با ادعای حمایت از حیوانات فعالیت دارند، اعتماد کنند تا ما بتوانیم ساماندهی را به نتیجه برسانیم.

وی تاکید کرد: خیلی از غذارسانی‌های نابجا و از سردلسوزی به سگ‌های بدون صاحب و البته منفعت و درآمد صاحبان برخی از این صفحه‌های مجازی باعث شده نتوانیم در کوتاه مدت به هدف گذاری خود که ساماندهی یکساله سگ‌های تهران است، برسیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری