دوشنبه 8 بهمن 1403

زن‌ها فرشته‌اند اما نه برای ریاست فدراسیون!

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
زن‌ها فرشته‌اند اما نه برای ریاست فدراسیون!

سایت روزنامه گل نوشت: پس از رد صلاحیت زهرا اینچه درگاهی برای انتخابات فدراسیون ژیمناستیک، 700 نفر از اهالی این رشته با امضای نامه‌ای خطاب به وزیر ورزش خواهان تائید صلاحیت او شدند.

نوزدهم تیر 96 بود که در انتخابات فدراسیون ژیمناستیک و در حالی که همچون سایر انتخابات فدراسیون ها، وزارت ورزش به دنبال ریاست گزینه مورد نظرش بود، زهرا اینچه درگاهی توانست با پیشی گرفتن از شروین اسبقیان ریاست فدراسیون ژیمناستیک را بر عهده بگیرد. در همان روزها گلنار وکیل گیلانی رییس فدراسیون چوگان بود و ریاست دو زن در دو فدراسیون ورزشی باعث امیدواری هایی در خصوص حضور زنان در پست های مدیریتی ورزش کشور شده بود؛ اما تنها کمتر از سه ماه از آغاز ریاست اینچه درگاهی در فدراسیون ژیمناستیک، وکیل گیلانی از ریاست فدراسیون چوگان برکنار شد. در آن زمان محمدرضا داورزنی معاون وزیر ورزش بود و در خصوص برکناری وکیل گیلانی عنوان کرد که اعضای مجمع فدراسیون چوگان خواهان برکناری وی بودند؛ اما افشاگری های وکیل گیلانی درباره دلایل برکناری اش جنجال آفرین شد. وی گفت:«عده‌ای ناجوانمردانه عکس‌های خصوصی من را منتشر کردند. من می‌دانم این کار را چه کسی انجام داده اما نمی‌خواهم نامی از او ببرم.»

نوع برکناری وکیل گیلانی از ریاست فدراسیون چوگان باعث شد زنگ خطر برای اینچه درگاهی هم به صدا دربیاید؛ به خصوص اینکه اینچه درگاهی جزو مدیران وزارت ورزش هم نبود و تنها بر اساس رزومه خود در ژیمناستیک توانسته بود به ریاست فدراسیون برسد. او در همان روزهای ابتدایی حضورش در فدراسیون ژیمناستیک تصمیماتی گرفت که به نظر می رسید تصمیماتی منطقی است؛ اما این تصمیمات برایش گران تمام شد. فدراسیون ژیمناستیک سال ها با سیستمی سنتی که مسئولانش در آن حضور داشتند و مشخص نبود چه عایدی برای ژیمناستیک کشور داشتند اداره می شد. اینچه درگاهی در اولین اقدام قرارداد آنها را تمدید نکرد. این تمدید نکردن قرارداد حواشی بسیاری را به دنبال داشت و افراد کنار گذاشته شده از این فدراسیون عزم خود را جزم کردند تا اینچه درگاهی نتواند روزهای آرامی را در فدراسیون ژیمناستیک داشته باشد.

بانوان ژیمناست در آتش اختلاف وزارت با فدراسیون سوختند

یکی از اقداماتی که اینچه درگاهی از همان روزهای ابتدایی حضورش در فدراسیون ژیمناستیک تلاش کرد به سرانجام برساند حضور بانوان ژیمناست در مسابقات بین المللی بود. بر همین اساس اینچه درگاهی توانست موافقت فدراسیون جهانی ژیمناستیک را برای حضور بانوان ژیمناست در رقابت های بین المللی آکروژیم و ژیم فور آل بگیرد؛ اما گویا وزارت ورزش بر اساس همان سیاست قهری خود با اینچه درگاهی مدت ها زیر بار این موضوع نرفت؛ در نهایت معاون بانوان این وزارتخانه قانع شد که به صورت مشروط با پوشش بانوان ژیمناست موافقت کند. البته زمانی که خبر موافقت مشروط وزارت ورزش با پوشش بانوان ژیمناست در سایت این وزارتخانه و همین‌طور سایت فدراسیون ژیمناستیک منتشر شد به یکباره و بدون هیچ دلیلی این خبر حذف شد. در همان زمان صحبت هایی مبنی بر اینکه وزیر ورزش بابت تایید لباس بانوان ژیمناست، فرهادی زاد را تحت فشار قرار داده هم شنیده شد. اینکه چرا وزارت ورزش مجوز خود را این گونه لغو کرد تنها می تواند یک دلیل داشته باشد و آن هم این است که شاید قرار نیست در دوره اینچه درگاهی این موفقیت تاریخی رخ دهد.

اینچه درگاهی رییس موفقی در ژیمناستیک بود؟

اینکه اینچه درگاهی رییس موفق یا ناموفق فدراسیون ژیمناستیک بوده به یکی از موضوعات مورد بحث محافل ورزشی کشور تبدیل شده است. مخالفان او که عمدتا افرادی هستند که در گذشته در فدراسیون ژیمناستیک مسئولیت داشتند و حالا خانه نشین هستند، تلاش کردند از هر اتفاق منفی یک بحران بسازند و در عوض موفقیت های ژیمناستیک کشور را نادیده بگیرند. کار به جایی رسید که برخی از مخالفان اینچه درگاهی حتی موفقیت هایی که در دوره اینچه درگاهی نصیب ژیمناستیک کشور شد را به عنوان نقطه ضعف مطرح کردند؛ اما بسیاری از کارشناسان معتقدند که اینچه درگاهی با وجود همه کارشکنی هایی که علیه او شد توانست عملکرد قابل قبولی در ژیمناستیک ایران داشته باشد. زمانی بود که ژیمناست های کشورمان آرزو داشتند حداقل در رویدادهای درجه چندم بین المللی شرکت کنند. در دوره ریاست درویش زاده در فدراسیون ژیمناستیک هیچ اقدامی برای کسب سهمیه المپیک صورت نگرفت و در یکی از سال های ریاست وی ژیمناست های ایران در هیچ رویداد بین المللی شرکت نکردند. حضور اینچه درگاهی در فدراسیون ژیمناستیک باعث شد تحول زیادی در حضور ژیمناست ها در مسابقات جهانی و آسیایی شکل بگیرد. ضمن اینکه پس از سال ها ژیمناست ها راهی مسابقات جام جهانی که مسابقات کسب سهمیه المپیک هم بود شدند. رقابت با بزرگان ژیمناستیک جهان به خودی خود یک موفقیت قابل توجه برای ژیمناستیک کشور بود؛ جالب تر اینکه سعیدرضا کیخا با کسب امتیازات لازم توانست به یک قدمی سهمیه المپیک برسد و اگر جام جهانی باکو نیمه کاره نمی ماند و مسابقات قهرمانی آسیا در ژاپن لغو نمی شد، شاید ژیمناستیک کشور برای اولین بار در تاریخ خود به سهمیه المپیک رسیده بود. هر چند هنوز هم امید کمی برای کسب موفقیت وجود دارد و جام جهانی قطر آخرین فرصت برای کسب سهمیه المپیک توسط سعیدرضا کیخا خواهد بود.

ژیمناستیک دوست و دشمنش را شناخته

رضا خیرخواه، سرمربی تیم ملی ژیمناستیک هنری ایران در خصوص رد صلاحیت مدیریتی اینچه درگاهی نظرات قابل تاملی داشت. او گفت:«در طول چهار سال گذشته، ژیمناستیک ایران دوست و دشمن خود را شناخت و متاسفم که عده‌ای از موفقیت‌های ژیمناستیک ناراحت می‌شدند و حتی تلاش می‌کردند که فدراسیون نتواند برنامه‌های خود را اجرایی کند. تاریخ درباره ژیمناستیک ایران در چهار سال گذشته قضاوت خواهد کرد. در این مدت آنقدر اتفاقات مثبت افتاده که بی‌نظیر بوده و بهترین دوران خود را سپری کرد. امیدوارم این رویه در چهار سال آینده هم ادامه‌دار باشد. اما کسانی هستند که نمی‌خواهند واقعیت‌ها را قبول کنند و دست به هر کاری می‌زنند تا فدراسیون ژیمناستیک را تخریب کنند و زمینه برای حضور خودشان مهیا شود.»

251 251

کد خبر 1524522