زهرا امیرابراهیمی؛ از روزهای خاکستری تا درخشش در کن
زندگی خود زهرا امیرابراهیمی قابلیت آن را دارد که یک فیلم موفق باشد، از دختری که سوخت ولی از میان خاکستری که او را سوزانده بود، چون ققنوس برخاست و دوباره پرواز کرد.
عصر ایران؛ کاوه معینفر - شب گذشته زهرا امیرابراهیمی جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره کن را دریافت کرد، جایزه ای که برای اولین بار به یک بازیگر خانم ایرانی اهدا شده است. پیش تر در سال 1395 شهاب حسینی هم برای فیلم فروشنده اصغر فرهادی به این جایزه دست یافته بود.
روز نمایش فیلم عنکبوت مقدس زهزا امیر ابراهیمی لباسی پوشیده که با حرکات امیر ابراهیمی در ذهن بیننده تداعی کننده پرنده افسانهای ققنوس بود.
بنابر روایات افسانهای ققنوس، مرغی نادر و تنهاست که او را جفتی نیست و در نتیجه از او زایشی نیز پدید نخواهد آمد. ققنوس هزار سال زندگی میکند و چون عمرش به پایان میرسد، تودهای بزرگ از هیزم فراهم میآورد و با نشستن بر آن توده چندان آواز میخواند که از آواز خود به وجد میآید و با برهم زدن بال و به یاری منقار، آتشی میافروزد و با سوختن در آتش از او تخم پرندهای باقی میماند و بدینسان ققنوسی دیگر زاده میشود.
داستان زهرا امیر ابراهیمی بسیار عجیب و ققنوس وار است، او بازیگر سینما و تلویزیون بود در 2 فیلم سینمایی انتظار (1379) و سفر به هیدالو (1384) بازی کرده بود و در 2 سریال تلویزیونی کمکم کن (1383) و غریبانه (1383) ظاهر شده بود اما سریال نرگس (1385) سیروس مقدم که از تلویزیون پخش شد او نزد مخاطبان به چهرهای شناخته شده تبدیل شد.
درست در همان سال 1385 همزمان با پخش سریال نرگس یک ویدئو از یا بهتر است به اصطلاح آن زمان بگوییم یک سی، دی بسیار شخصی از رابطه او با نامزدش منتشر شد که باعث شد مانند بمب صدا کند.
میگویند که در سال 85 فروش سی، دی زهرا امیرابراهیمی بیش از 4 میلیارد تومان بوده است در حالی که پرفروشترین فیلم سینمایی آن سال 1.5 میلیارد فروش داشته است. همه جا فروخته میشد و بالطبع دیده میشد.
تا به آن روز چنین اتفاقی برای هیچ چهره شناخته شدهای در جامعه ایرانی داخل و خارج از کشور رخ نداده بود و این ویدئو اتفاقات زیادی را در زندگی امیرابراهمی رقم زد. از احضار در دادگاه و نهادهای مختلف گرفته تا انواع حرف و حدیث مردم، نکوهش همکاران و...
اگر چه بعدتر معلوم شد که آن ویدئو توسط چه شخصی منتشر شده و خود امیرابراهیمی و نامزدش هیچ نقشی در انتشار آن نداشته اند اما بهرجهت فشارهای همه جانبه باعث شد که او کمی بعد از ایران مهاجرت کند و به فرانسه برود.
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی
در فرانسه باز به کار بازیگری خود ادامه داد و البته برخی اوقات هم گزارشهای هنری برای شبکههای تلویزیونی فارسی زبان ساخت ولی همچنان به نقش آفرینی در فیلمهای سینمایی هم ادامه داد. شاید تعدادشان کم بود اما او از پای ننشست و نگذاشت اثرات پخش آن ویدئو به یکباره نابودش کند اگرچه سختی بسیار کشید و مدت زیادی هم منزوی بود اما او همچنان در چند فیلم سینمایی ظاهر شد.
عاقبت با بازی در فیلم سینمایی عنکوبت مقدس ساخته علی عباسی به آن نقش مورد نظر خودش رسید و توانست شب گذشته جایزه بهترین بازیگر زن را از معتبرترین جشنواره سینمایی جهان دریافت کند.
نیما حسنینسب (منتقد سینما) درباره این موفقیت امیر ابراهیمی در صفحه اینستاگرامش نوشت:
«همه چیز به یک قصهی پریان کلاسیک میماند؛ مثل افسانهای که جلوی چشم ما اتفاق بیفتد و رنگ واقعیت بگیرد. او حالا یکی از مثالهای زندهی مثلها و روایتهای صبر و اجر و کوشش و امید است و شکلی از تحقق رویا بعد از کابوسی سهمگین.
چنین حکایتی در این سونامی فاجعه و مصیبت و نومیدی و افسردهحالیِ جمعیِ ایرانیان، طبیعی است که چنان واکنشهای پُر شمار و پُر شوری برانگیزد. انگار شادمانی عمومی و تحسینهای فراگیرِ این موفقیت بزرگ، شوق و قدردانی از روزنهای نورانی است که این حضور و ظهورِ ناگهانی در دلِ سیاهی و تاریکی همگانیِ این روزها باز کرده...
و قهرمان قصهی ما حالا - در شبی که عین تماشای طلوع از پسِ شبِ سیه 15ساله است - میتواند زیر لب زمزمه کند:
من اگر کامروا گشتم و خوشدل چه عجب
مستحق بودم و اینها به زکاتم دادند»
شب گذشته در کنفرانس مطبوعاتی بعد از دریافت جایزه کن امیر ابراهیمی گفت: ««عاشق مردم ایران هستم، حتی آنهایی که زندگیام را نابود کردند».
واقعا فارغ از اینکه فیلم عنکوبت مقدس چه رویکرد یا رویه ای دارد، سیاسی است یا غیر سیاسی و... داستان زندگی زهرا امیرابراهیمی با این فیلم به یک اوج زیبا رسید.
حال زندگی خود زهرا امیرابراهیمی قابلیت آن را دارد که یک فیلم موفق و یا یک درس عبرت باشد. از دختری که سوخت ولی از میان خاکستری که او را سوزانده بود، چون ققنوس برخاست و دوباره پرواز کرد.
پیشنهاد میکنیم این مطالب را هم ببینید:
1 جزئیات تازه از فیلم خصوصی زهرا امیرابراهیمی پس از 13 سال
2 پیمان معادی؛ بوسنده، پوشنده یا گوینده؟!
کانال عصر ایران در تلگرام