زیرساخت 17 هکتاری در اختیار 500 شرکت دانشبنیان قرار میگیرد
محصولات ژندرمانی قیمتی نزدیک به 300 هزار دلار تا 2 میلیون دلاری دارد که امروز در کشور با یکدهم هزینهها انجام میشود. زیرساخت 17 هکتاری در اختیار 500 شرکت دانشبنیان حوزه پزشکی قرار میگیرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مراسم رونمایی از فاز اول پروژه ژندرمانی کودکان مبتلا به سرطان خون (کارتیسل تراپی) امروز در مرکز طبی کودکان تهران برگزار شد.
دکتر روحالله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در این مراسم اظهار کرد: واقعاً بنده افتخار میکنم که در این جمع حضور دارم و دست تمام پزشکان پرستاران و بهیاران و... را میبوسم. یک زمانی در کشور برای درمان سرماخوردگی چند بار به پزشکهای هندی مراجعه کردم! اگر پیمایش ملی انجام شود و از مردم بپرسید که پیشرفت پزشکی در چه وضعی است همه خواهند گفت که ایران در حوزه پزشکی پیشرفت بزرگی کرده است.
وی گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران یکی از افتخارات ما است. اینکه ما امروز درباره درمان پیشرفتهای صحبت میکنیم در حالی که در 10 سال گذشته کمتر از 5 شرکت در این حوزه فکر میکرد اما امروز 200 شرکت دانشبنیان در این حوزه فعال هستند. ورود تکنولوژی و فناوری اطلاعات در پزشکی نوین و مهندسی و دادهکاوی DNA، بشر را بجایی رساند که بتواند بیماریهای لاعلاج را درمان کند.
شرکت دانشبنیان ایرانی موفق به تولید ماده "تشخیصدهنده میزان سمیبودن سلول" شد چالشهای دانشبنیانها؛ مشکل جدی شرکتهای دانشبنیان برای نگهداشت نیروی انسانی خوددهقانی فیروزآبادی تصریح کرد: 600 محصول برپایه علوم پیشرفته پزشکی وجود دارد در حالی که 6 تا از آنها مجوز سازمان غذا و دارو را گرفته است.
وی تصریح کرد: محصولات ژندرمانی قیمتی نزدیک به 300 هزار دلار تا 2 میلیون دلاری دارد که امروز در کشور با یکدهم هزینهها انجام میشود. ورود به درمان کودکان بسیار مهم است چراکه بیمار علاوه بر خودش، کل خانواده و اقوام آن خانواده را آسیب میزند و این دستاورد، نجات آینده است و ارزش ویژهای دارد.
دهقانی فیروزآبادی گفت: عمده این فناوری بر مبنای علوم و توانمندیهای داخلی شکل گرفته است ارزش اقتصادی زیادی دارد امروز کدام صنعت، ارزش افزوده 1000 درصدی ایجاد میکند؟
وی تأکید کرد: در کشور نیروی انسانی توانمند و ارزان قیمت داریم و سرمایهگذاری در این حوزه میتواند جذاب باشد لذا یکی از برنامههای جدی که باید دنبال کنیم توسعه شرکتهای دانشبنیان است که در این حوزه فعالیت میکنند علاوه بر این برنامههای پیشران جدی و سرمایه گذاری میلیون دلاری در این حوزه خواهیم داشت.
دهقانی فیروزآبادی خاطرنشان کرد: برنامه های زیرساختی برای توسعه صادرات محصولات خواهیم داشت و باید بتوانیم مجموعه خدمات درمانی پیشرفته برای گردشگری سلامت داشته باشیم.
وی گفت: زیرساخت 17 هکتاری که ظرفیت 500 شرکت دانش بنیان را دارد ما به عنوان اولین چراغ توسعه، این چراغ را روشن میکنیم و به خیرین و سرمایهگذاران میگوییم آیندهای که درود و سلامش به ما خواهد رسید قطعاً یکی از مصادیق آن سرمایهگذاری جدی در این حوزه است.
به گزارش تسنیم؛ نخستین ژندرمانی موفق در ایران به روش کارتیسل تراپی درمانی در شهریور ماه 1401 در بیمارستان مرکز طبی کودکان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد.
این پیشرفت بزرگ علمی در کشور با همکاری مرکز تحقیقات سلول و ژندرمانی کودکان در پژوهشکده ژن، سلول و بافت دانشگاه با یک شرکت دانشبنیان مستقر در مرکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد.
بیمار 5 ساله مبتلا به سرطان خون نوع لوکمی لنفوبلاستیک حاد که سه بار سابقه برگشت یا عود بیماری داشته و به درمانهای رایج شیمیدرمانی پاسخ مناسب نداده بود به دلیل نداشتن دهنده مناسب برای پیوند سلولهای بنیادی و مقاوم به شیمیدرمانی، بیمار کاندید ژندرمانی شد.
بیمار بعد از گذشت دوماه از تزریق سلولهای کارتیسل در شرایط بالینی مناسب بدون حضور سلولهای بدخیم در خون و مغز استخوان است.