سؤالی درباره تبلیغات کنکوری در تلویزیون؟
مدیر شبکه آموزش به سؤالی درباره تبلیغات و برنامههای کنکوری که بیشتر از اینکه به آموزش بپردازند به تبلیغ میپردازند، واکنش نشان داد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، علی عبدالعالی چند روز گذشته درباره عدالت آموزشی در آستانه راهاندازی مدرسه تلویزیونی صحبت کرد. یکی از مقولاتی که خیلی مورد انتقاد خانوادهها و رسانهایهاست موضوع تبلیغات مؤسسات کنکوری در رسانه ملی است. اتفاقی که دو سالِ قبل حجمِ آن با بخشنامهای به نصف کاهش یافت.
همان موقع بحثِ سوء حجم بالای برنامههای تبلیغات مؤسسات کنکوری مطرح شده بود. اما آن اتفاقی که باید تاکنون نیفتاده و هنوز در بخشهایی دیده میشود مؤسسات خصوصی آموزشی بیش از اینکه مفهوم و محتوایِ آموزشی انتقال دهند خودشان را مطرح میکنند تا بتوانند از طریق محتوایِ آموزشی درست، نظرِ مخاطبان را به آموزشهای کنکوری جلب کنند.
جلوگیری از کاسبانِ آموزش
عبدالعالی درباره عدالت آموزشی و جلوگیری از کاسبانِ آموزش اینچنین واکنش نشان داد که افراد و مؤسساتی که به دنبال خلق ثروت و منفعتِ شخصیاند جایی در شبکه آموزش و تلویزیون ندارند. این نکته را مدیر شبکه آموزش در سؤال خبرنگار تسنیم تکرار کرد.
او در گفتوگو با این رسانه به برقراری عدالت آموزشی در بحثِ کنکور هم واکنش نشان داد و گفت: شما درباره تبلیغات کنکوری در تلویزیون سؤال کردید که باید بگویم تلویزیون به طور رسمی یک واحدی دارد به نام بازرگانی که کفش، پفک و خیلی از ابزار و لوازم و همچنین مؤسسات کنکوری را هم تبلیغ میکند. مسائل این بخش هیچ ارتباطی به مدیریت یک شبکه ندارد.
سیاستِ عدالت آموزشی در کنکور
عبدالعالی تأکید کرد: در واقع ما هم مثل بقیه میتوانیم فقط اعتراضمان را در این خصوص منتقل کنیم که این کار را کردهایم. منتها به نظرمن فکر میکنم به تدریج بهتر خواهد شد. اگر ما واقعاً به این سمت برویم که محتوای خوشمزه و جذاب و رایگان در تمام دروس ارائه دهیم چرا مخاطب ما برود به فلان مؤسسه که 140 میلیون، 20 میلیون هزینه کند. عدهای به این سمت میروند و عدهای هم پولش را ندارند و بخواهند هم نمیتوانند بروند.
وی با اشاره به اینکه دنبالش هستیم به سمتِ عدالت آموزشی در این عرصه برویم، افزود: در کنکور هم سیاستِ عدالت آموزشی را در دستور کار داریم؛ اصلاً دستور صریح قائممقام فرهنگی سازمان صداوسیما بوده که به این سمت با سرعت حرکت کنیم. واقعاً حجم کار بسیار بالاست و باید یک معجزهای اتفاق بیفتد.
جزئیاتی از رویانیوم
نکتهای دیگر از مدیر شبکه آموزش پرسیدیم؛ "در میان همان برنامههای کنکوری که تلویزیون سالها روی آنتن خود داشته تبلیغاتِ آن مؤسسات خصوصی در میان همین برنامهها اتفاق افتاده یعنی با این صحبتهای شما دیگر این اتفاق نخواهد افتاد؟ عبدالعالی اینگونه پاسخ داد: بله حتماً نخواهد بود.
آزمایشهای علمی در میانِ برنامهای تلویزیونی
در ادامه درباره «رویانیوم» پرسیدیم که چندی پیش قائممقام شبکه سه در تلویزیون اعلامش کرد که سیدبشیر حسینی هم مجری این برنامه خواهد بود. عبدالعالی قرار است در این برنامه آزمایشهای علمی داشته باشد. او به خبرنگار تسنیم گفت: رویانیوم قرار است کارهایی که بیست و چند سال انجام میدادم و آزمایش میکردم را در ابعاد بزرگی انجام دهد. هنوز ضبطمان شروع نشده و قرار است پاییز پخش شود. اگر این برنامه آنطور که در ذهنم هست بشود چه میشود. این کار از جمله کارهایی است که آدمها را خوشحال میکند.
به تعبیرِ عبدالعالی در رویانیوم هر قسمت یک شرکت دانشبنیان حضور دارد؛ مجری آن بشیر حسینی و خودِ او قرار است آزمایشها را انجام دهد. او میگوید که مردم از این برنامه جذاب و جدید لذت خواهند برد و در زمره خوبهای تلویزیونی قرار میگیرد.
معلم بازیگرها میآیند و کاسبان آموزش جایی ندارند