سه‌شنبه 2 بهمن 1403

سابقه فرهنگی ایران برای ترامپ رنج‌آور است

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
سابقه فرهنگی ایران برای ترامپ رنج‌آور است

حمید قزوینی معتقد است ترامپ اهل مطالعه تاریخ نیست اما احتمالا در سفرهایی که پیش از انقلاب به ایران داشته، از علایق فرهنگی ایرانیان آگاه شده و این‌سابقه فرهنگی برای او باعث درد و رنج است.

حمید قزوینی معتقد است ترامپ اهل مطالعه تاریخ نیست اما احتمالا در سفرهایی که پیش از انقلاب به ایران داشته، از علایق فرهنگی ایرانیان آگاه شده و این‌سابقه فرهنگی برای او باعث درد و رنج است.

به گزارش خبرنگار مهر، حمید قزوینی روزنامه‌نگار و پژوهشگر تاریخ شفاهی و ادبیات مقاومت به‌تازگی یادداشتی درباره ادعای ترامپ مبنی بر هدف قرار دادن میراث فرهنگی ایران و همچنین نقش سردار سلیمانی در نفوذ معنوی و سیاسی ایران در منطقه نوشته است.

قزوینی کتاب‌هایی مانند «یاران موفق: خاطرات آیت‌الله سیدمرتضی مستجابی»، «حدیث روزگار: خاطرات استاد سیدهادی خسروشاهی»، «خاطرات محمدرضا حافظ نیا»، «من و آقاموسی: خاطرات آیت‌الله عبدالجلیل جلیلی از امام موسی صدر» را در کارنامه دارد و در یادداشت جدید خود به این‌مساله اشاره دارد که ترامپ مطمئنا اهل مطالعه تاریخ نیست.

مشروح متن این‌یادداشت را می‌خوانیم:

«اظهارات نابخردانه دونالد ترامپ درباره حمله به اماکن مهم فرهنگی ایران، یادآور سخنان «کاسپار واینبرگر» وزیر دفاع آمریکا در دهه هشتاد میلادی است که از ضرورت خشکاندن ریشه ایرانیان سخن به میان آورد. او در حالی این آرزو را مطرح کرد که ایران درگیر جنگ با صدام و زیر شدیدترین تحریم‌های اقتصادی و نظامی بود.

سخن آن روز وزیر دفاع آمریکا و ادعای امروز ترامپ، نشانه عقده و رنج درونی این افراد در قبال سابقه فرهنگی و تمدنی ایران و ساکنان این سرزمین است که هر از گاه به شکلی خود را نشان می‌دهد.

ترامپ قطعا اهل مطالعه تاریخ نیست اما حتما از کودکی هر چه درباره ایران شنیده همگی افتخارآمیز بوده است. او احتمالا در سفرهایی که پیش از انقلاب به ایران داشته، از علائق فرهنگی ایرانیان آگاه شده و می‌داند تا چه اندازه دل در گرو تاریخ و فرهنگ خود دارند و همین‌ها برای مرد بی‌سواد و بی‌فرهنگی مثل ترامپ رنج آور است.

او شاید تاریخ نخواند اما حتما شنیده که ایرانی‌ها سلطه پذیر نیستند. اسکندر مقدونی و کراسوس سردار رومی و جنگجویان عرب و چنگیز مغول و... به ایران حمله کردند و ویرانی به بار آوردند اما ایران و ساکنان آن ماندند و پس از مدتی بر یورش آورندگان فائق شدند.

چند سال پیش در لبنان با یکی از رجال سیاسی و فرهنگی مسیحی، دیداری داشتم، او که فعلا نامش را به دلایلی بیان نمی‌کنم، با اشاره به وضع خاورمیانه گفت: "تنها کشوری که می‌تواند مشکلات منطقه را حل و فصل کند، ایران است. زیرا سابقه فرهنگی و تمدنی ایران، چنان قدرتی به شما داده که به راحتی می‌توانید کار خود را پیش ببرید. من معتقدم هیچیک از کشورهای منطقه چنین امکانی ندارند..."

این روزها که به نفوذ سیاسی و معنوی ایران و نقش دلاور مردی مثل حاج قاسم سلیمانی و ادعای اخیر ترامپ فکر می‌کنم، بیشتر منظور آن شخصیت مسیحی را می‌فهمم.»