ساخت افزون بر یک هزار و 500 واحد مسکونی در ساوه پیش بینی شد
ساوه - ایرنا - مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی گفت: با احتساب واحدهای طرح اقدام ملی مسکن و همچنین یک پروژه با مشارکت دولت و بخش خصوصی برنامه ساخت یک هزار و 568 واحد مسکونی در شهرستان ساوه در دستور کار است که تلاش می کنیم امسال اجرایی شود.
«احمد مرزبان» شامگاه شنبه در نشست شورای مسکن شهرستان ساوه که در فرمانداری برگزار شد، افزود: ساوه از شهرستان های پیشرو در اجرای برنامه طرح اقدام ملی مسکن است و قرار است در مرحله نخست 800 واحد مسکونی برای متقاضیان این شهر ساخته شود.
وی افزود: اقدامات مورد نیاز برای ساخت 384 واحد در زمینی به مساحت 27 هزار مترمربع در شهرک علوی و 416 واحد دیگر در زمینی 2.9 هکتاری واقع در شهرک فجر انجام شده و اکنون در مرحله تهیه نقشه قرار دارد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی اظهار داشت: برای ساخت واحدهای طرح اقدام ملی مسکن در ساوه از توان ستاد اجرائی فرمان امام که قابلیت های بالایی در حوزه مسکن سازی دارد، استفاده می کنیم و امیدواریم متقاضیان طعم شیرین خانه دار شدن را بچشند.
به گفته او، کارگروه تامین زمین استان مرکزی در طرح اقدام ملی مسکن بسیار پیگیر و با تعامل است و با رایزنی و تلاش فراوان موفق به تامین زمین مورد نیاز برای احداث خانه های اقدام ملی مسکن در ساوه شد. وی یادآوری کرد: مناقصه جذب پیمانکار هر 2 پروژه طرح اقدام ملی مسکن ساوه در شهرک های علوی و فجر در روزنامه های کثیرالانتشار چاپ شده و انتظار داریم پس از تعیین پیمانکار، ساخت آنها در نخستین فرصت عملیاتی شود.
مرزبان تاکید کرد: برای شتاب دهی به روند احداث واحدهای طرح اقدام ملی مسکن در ساوه نیاز به همکاری شهرداری داریم که با مساعدت شهردار قرار است به زودی زمینه لازم فراهم شود.
وی همچنین با اشاره به تسهیلات ویژه بافت های فرسوده، گفت: در صورتی که سازندگان مسکن در بافت های فرسوده شهری از فناوری نوین استفاده کنند برای هر واحد یک هزار و 800 میلیون ریال تسهیلات اعطا می شود و این مساله، فرصتی بسیار طلایی برای شهر ساوه که دارای 17 سکونتگاه غیررسمی است تلقی می شود. به گفته مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی علاوه بر طرح اقدام ملی مسکن قرار است با مشارکت بخش های دولتی (سازمان ملی زمین و مسکن) و خصوصی نیز در کوی مهر شهرک علوی پروژه ای 768 واحدی احداث شود که البته این طرح هنوز در مراحل ابتدایی است و رایزنی ها با وزارت راه و شهرسازی برای تسریع در عملیات احداث واحدها در دستور کار است.
در بام ساوه نیز زمینی به مساحت 90 هکتار وجود دارد که طراحی فاز اول آن در آستانه اتمام است و به زودی مرحله دوم انجام می شود و امیدواریم با فراخوان جذب شریک آغاز ساخت واحدها برای مردم این شهر تا سه ماه آینده به نتیجه برسد.
مرزبان گفت:رونق ساخت و ساز مسکن در ساوه علاوه بر جذب نقدینگی مردم می تواند منجر به ایجاد مشاغل فراوان شود.
نماینده مردم ساوه در خانه ملت نیز گفت: داشتن مسکن متناسب حق هر خانواده ایرانی است و دولت مکلف است مسکن مورد نیاز مردم را طبق اصل 31 قانون اساسی تامین کند. حجت الاسلام «محمد سبزی» افزود: در ساوه و زرندیه به اندازه کافی زمین برای ساخت خانه وجود دارد و ضرورتی ندارد که فرهنگیان این شهرستانها در شهرک های مهاجران و امیرکبیر اراک صاحب خانه شوند. وی گفت: بازار مسکن در ساوه بسیار آشفته و رها شده است و اراده ای برای ایستادگی در برابر رفتار دلالان و بنگاهها در افزایش قیمت مسکن وجود ندارد بنابریان لازم است در این خصوص ساز و کاری در پیش گرفته شود. نماینده مردم ساوه گفت: باید برای ممانعت از توسعه حاشیه نشینی با تعیین یک شورای تخصصی مسکن، نسبت به پیشگیری از ادامه این مشکلات در ساوه اقدام کنیم. وی اظهار داشت: در مورد زمین های شهرک علوی ساوه که 50 درصد از آن متعلق به اوقاف است نیز با نایب رئیس مجلس شورای اسلامی صحبت کردم و ایشان نیز آمادگی تشکیل جلسه در تهران با حضور همه طرف ها را اعلام کرد.
حجت الاسلام سبزی گفت: در ساخت واحدهای طرح اقدام ملی نیز باید از ظرفیت همه دستگاهها و همچنین انبوه سازان دلسوز استفاده شود.
وی ادامه داد: علاوه بر ساخت 800 واحد در قالب مسکن ملی، از سایر ظرفیت ها برای ساخت منازل استاندارد که منجر به ممانعت از توسعه حاشیه نشینی می شود نیز باید استفاده کرد.
معاون استاندار و فرماندار ساوه نیز با یادآوری اتمام مدت 10 طرح تفصیلی شهر ساوه در پایان امسال، گفت: برای تهیه طرح جدید لازم است از توان مشاورین متخصص استفاده کرد. «علی میرزایی» افزود: برای تهیه طرح جامع شهر ساوه و انجام مطالعات مورد نیاز آن سه میلیارد ریال اعتبار اختصاص دادیم و تلاش می کنیم برای اینکه همه نیازها را در بازه زمانی 10 ساله احصا و مدنظر قرار دهیم، از محل منابعی دیگر اعتباراتی مضاعف برای تهیه طرحی قوی جذب کنیم. وی با اشاره به توسعه حاشیه نشینی بعنوان یکی از آسیب های جدی ساوه، گفت: این وضعیت به معضل وخیمی منجر شده و ستاد بازآفرینی شهری هم کار خاصی برای رفع مشکلات آن انجام نداد. به گفته فرماندار ساوه اهداف طرح تفصیلی کنونی که چشم انداز آن تا پایان امسال است در ساوه محقق نشد و شاهد توسعه آلونک و حاشیه نشینی و کم توجهی به توسعه فضاهای سبز، ورزشی، آموزشی و مذهبی هستیم که باید در طرح 10 ساله جدید همه این نیازها برطرف شود. وی گفت: عده ای با ساخت یک آلونک در زمین های حاشیه ای و خرده فروشی اراضی به مردم در واقع به منافع شهر لطمه می زنند.
معاون استاندار مرکزی گفت: در ساوه که زمین به اندازه کافی وجود دارد باید علاوه بر اقدام ملی مسکن از روش های دیگری مانند بازآفرینی شهری برای تامین مسکن نیازمندان استفاده کند. میرزایی اظهار داشت: باید همه ارگانها برای بازگرداندن قیمت مسکن در ساوه به حد تعادل همراهی و همکاری لازم داشته باشند.
شهر ساوه با 240 هزار نفر جمعیت دارای 17 منطقه حاشیه ای و سکونتگاه غیررسمی است.
*س_برچسبها_س*