سازمان جهانی بهداشت
سازمان جهانی بهداشت
در بررسیهای پژوهشگران کمیته ساماندهی تحقیقات مشخص شده که در بسیاری از نقاط دنیا و در پلتفرمهای مختلف واکسن، بین دو دوز اول و دوز دوم فاصلهای بیش از توصیه اولیه ایجاد شده است و به نظر میرسد این فاصله چندان نگرانکننده نیست. مطالعات انجام شده در خصوص واکسنهای فایزر، آسترازنکا و اسپوتنیک بوده و در خصوص سایر واکسنها اطلاعات قابل اعتمادی در دسترس نیست.
بیماری کووید 19 با تمام عوارضی که از خود در سراسر دنیا برجای گذشته است، هنوز به طور کامل مهار نشده و هر روز خبرهای تازه ای از نوع جهش یافته و تاخت و تاز این ویروس در جهان به گوش می رسد.
طبق اعلام وزارت بهداشت، 32 شهر کشور در وضعیت قرمز، 174 شهر در وضعیت نارنجی، 242 شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان بازار دارویی کشور در ایام کرونا به خوبی مدیریت شد، گفت: در ماههای آینده به تدریج از واکسنهای خارجی بینیاز میشویم و حتی این امکان هست که در پاییز و زمستان واکسن ایرانی ضمن ثبت در سازمان جهانی بهداشت، به دنیا صادر شود.
سعید نمکی، وزیر بهداشت گفت: در ماه های آینده به تدریج از واکسن های خارجی بی نیاز می شویم و حتی این امکان هست که در پاییز و زمستان واکسن ایرانی ضمن ثبت در سازمان جهانی بهداشت، به دنیا صادر شود.
همکاران داروساز ما توانستند داروهایی مانند فاویپراویر و رمدسیویر که واردات آنها برای ما حسرت بود را در کمتر از دو ماه تولید کنند؛ این موضوع یکی از افتخارات بی نظیر جمهوری اسلامی ایران است.
با توجه به سرعت انتقال گونه دلتای کرونا سازمان جهانی بهداشت توصیه کرده است افراد واکسینه همچنان از ماسک استفاده کنند.
محققان و متخصصان معتقدند: ظهور جهش های جدید و خطرناک ویروس طبیعی است و توجیه علمی دارد اما راه پیشگیری از ابتلا به تمام این جهش ها یکسان است.
واکسنسازی علیه کرونا در جهان آغاز شد؛ ابرقدرتها واکسیناسیونشان را بیتوجه به وضعیت سایر کشورها آغاز کردند؛ در ایران نیز علاوه بر پیگیری واردات واکسن از منابع معتبر، مسیر اصلی تامین واکسن برای واکسیناسیون همگانی با تولید داخلی و تولید مشترک تعیین شد؛ تولیدکنندگان داخلی آستین بالا زدند و امروز ایران در زمره شش - هفت کشور تولیدکننده واکسن کرونا در دنیا قرار دارد...
طبق اعلام سازمان تنظیم کننده داروها و محصولات بهداشتی انگلیس (MHRA)، تا روز هفدهم ماه مه، دو هزار و 734 گزارش مربوط به قاعدگی نامنظم وجود دارد که به تزریق واکسن کرونای آسترازنکا متصل است.
کارشناسان میگویند گونه دلتا با سرعت بیشتری منتقل میشود چون خود را بهتر به سلولهای بدن میچسباند، اما هنوز اطلاعات کافی در دست نیست که نشان دهد این گونه تازه از ویروس کرونا بیماری شدیدتری را نیز ایجاد میکند یا خیر.
جوان آنلاین نوشت: در حالی که واکسن کووایران برکت فاز سوم کارآزمایی بالینی خود را میگذراند، قدرت 93/5 درصدی این واکسن در خنثی کردن ویروس کرونا، کشور جهان را متقاضی این واکسن ایرانی کردهاست.