دوشنبه 1 بهمن 1403

سازمان فضایی سامانه تاییدیه محصولات دانش بنیان را راه‌اندازی می‌کند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
سازمان فضایی سامانه تاییدیه محصولات دانش بنیان را راه‌اندازی می‌کند

تهران - ایرنا - رییس سازمان فضایی ایران از راه‌اندازی سامانه ارایه تاییدیه سازمان فضایی به محصولات دانش بنیان فضایی در چند هفته آینده در سازمان فضایی کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار علم و آموزش ایرنا، حسن سالاریه عصر پنجشنبه در مراسم رونمایی محتوایی ماهواره کوثر اولین ماهواره بخش خصوصی در گردهمایی روز ملی فضایی در صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: تاییدیه سازمان فضایی برای محصولات دانش بنیان یک اعتبار است که دستگاه‌ها و مجموعه‌ها ملزم خواهند شد تا از محصولاتی که دارای این تائیدیه هست، استفاده کنند.

وی بیان کرد: در گام دوم به عنوان مجموعه‌ای که نیازمند گرفتن خدمات ماهواره‌ساز هستیم الزام می‌کنیم تا از محصولاتی که تاییدیه سازمان فضایی را دارند باید استفاده کنند و تا رقابت‌های ناسالم بخش خصوصی از بین برود.

سالاریه گفت: در استفاده از محصولات و فناوری بخش خصوصی و دانش بنیان تاکید بر این است، بخش خصوصی چه در بخش خدمات و چه ساخت ماهواره‌ها ورود کنند.

وی بیان داشت: رویکرد جدید سازمان فضایی بهره‌برداری از خدمات شرکت‌های فناور بخش خصوصی است. امکان دارد بنا بر ضرورت گزارش‌هایی را در خصوص تحلیل تصاویر ماهواره‌ای به دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی ارائه دهیم، ولی این اقدام به معنای رقابت با بخش خصوصی نیست.

وی یادآور شد: سازمان فضایی در جاهایی که بخش خصوصی مانند ایجاد زیر ساخت‌ها و آزمایشگاه‌های مرجع نمی‌تواند ایفای نقش کند، ورود خواهد کرد و در این راستا نسبت به راه‌اندازی آزمایشگاه جامع برای ارائه خدمات به سازندگان ماهواره اقدام شده است.

سالاریه گفت: دولت باید برای وضع قوانین و تامین زیر ساخت‌ها در حوزه فضا ورود کند، ما باید در مناقصات در این حوزه نیز تلاش کنیم که بخش خصوصی نقش پیدا کند.

به گزارش ایرنا، ماهواره کوثر به عنوان نخستین ماهواره بخش خصوصی بعد از 2 سال به همت کنسرسیومی از 8 شرکت دانش بنیان و خصوصی در شرکت دانش بنیان امید فضا به مرحله تست و تجمیع رسیده است که امروز به صورت محتوایی رونمایی شد.

کمتر از یک سال آینده نظارگر موفقیت آمیز ماهواره کوثر در فضا خواهیم بود و تا سال 1404 ایران به فناوری تصویربرداری در مدار 500 کیلومتری سطح زمین و عملیات تصویربرداری کشاورزی دست خواهد یافت.

برای طراحی و ساخت این ماهواره ابتدا مدل‌سازی و مدل پیش پروازی صورت می‌گیرد. همچنین تحلیل‌های حرارتی برای بررسی عملکردی زیر سیستم‌ها و نیز تحلیل‌های استحکامی انجام می‌شود.

تست‌های محیطی و عملکردی برای ماهواره باید صورت گیرد که بعد از ساخت و تجمیع قطعات و تست عملکرد و دسترسی‌ها در نهایت این تجمیع منجر به تست عملکردی ماهواره می‌شود.

به گفته طراحان ماهواره کوثر، وجه تمایز این ماهواره با سایر ماهواره‌ها محموله تصویربرداری آن است. محموله تصویربرداری و شرایط پاوری ماهواره این اجازه را می دهد که نوار 100 کیلومتر را تصویربرداری کند.

ماهواره کوثر از 3 لینک مخابراتی شامل لینک تله کامند، لینک تله متری برای زیر ساخت ها و لینک تصویر تشکیل شده است؛ این 3 لینک مجموعه مخابرات ماهواره کوثر را تشکیل می‌دهد.

برچسب‌ها