سازمان میراث فرهنگی
سازمان میراث فرهنگی
همشهری آنلاین نوشت: خود «میرزا کاظمخان نظامالملک» با آن کَبکَبه و دَبدَبه سلطنتی و درباریاش، حتی تصور هم نمیکرد بیش از صد سال بعد، در عمارتش، خدمات سوپر لاکچری پذیرایی به مشتریان ارائه شود.
«میرزا آقاخان نوری» صدراعظم ناصرالدین شاه که از منصب «لشکرنویسی» تا صدراتش، طولی نکشید و در همه حال به فکر اندوختن مال و مِلک بود. یکی از این املاک، عمارتی مجلل در باغ نظامیه تهران (محدوده میدان بهارستان فعلی) بود که سال ساخت آن، حدود 1250 تا 1260 شمسی ثبت شده است.
فارس نوشت: به گواه زیارتنامه موجود در امامزاده، سیده ملک خاتون (س) از نوادگان امام موسی کاظم (ع) است. تکریم سیده اما فقط به این دلیل نبوده. او بهعنوان اولین زن حاکم در دوره اسلامی ایران شناخته میشود که 32 سال با هوشمندی در ملک ری حکومت کرد. تدبیری که بانو در مقابل تهدید سلطان محمود غزنوی به کار بست و مانع حمله او به ری شد، اصلیترین عامل شهرت او در تاریخ است.
برادران امیدوار در دل جنگلهای آفریقا وقتی سیاه پوستان را در حال حمل تنه درختی دیدند، با وینچستر به آنها گلوله شلیک کردهاند. جهانگردی با شعار صلح جهانی چه نسبتی با اسلحه دارد؟
روناک عبدی پور، هنرمند حوزه میناکاری روی سفال است که رسما حدود 7 ماه در این حوزه فعالیت می کند.
مریم جلالی با انتقاد از برخی رویکردهای و عدم توجه به عزتمندی هنرمندان صنایع دستی گفت: تمام عزم من این است که رویکرد صنایع دستی را از نگاه گیرندگی به نگاه بالندگی برسانم.
خانه پدری جلال آلاحمد در خیابان خیام (محله گلوبندک) و در خیابان بلند و تنگِ (شهید فاضل کارکن اساسی) قراردارد. خیابانی که پر است از کفشفروشان و موتوریهایی که کوچه برای دقیقهای از صدایشان خالی نمیشود.
تهران - ایرنا - بعد از انتشار تصویری که نشان میداد فردی جلوی خانه پدری جلال میوه میفروشد، خبرنگار ایرنا به این خانه رفت، با اینکه میوهفروش ضرر کرده و آن محل را ترک کردهبود، اما خرابی خانه پدری جلال همچنان اوضاع را نابسامان نگه داشتهاست.
یوسفآباد 2 آسیاب آبی داشت. «گاومیشی» بزرگترین آسیابی تهران، که سال 1342 از بین رفت. قنات گاومیشی که پرههای آسیاب با آب پرزور آن میچرخید، هنوز پرآبترین قنات منطقه است. بعدی همین آسیاب که معروف بود به آسیاب «کوچیکه» و هنوز هم باقی است.
بیمهری و بیتوجهی کامل به حوزه صنایع دستی در کشورمان مسئله ای است که کاملا آشکار است و بزرگترین دلیل و گواه آن، مشکلات و مصائبی است که امروز در تمامی فرآیندها و مراحل تولید آثار صنایع دستی تماماً گریبانگیر هنرمندان و فعالان این حوزه است.
با توجه به اتفاقاتی که در برخی مناطق کشور برای بناهای تاریخی یا ناایمن افتاده است، بازسازی بناهای ناایمن جهت پیشگیری از وقوع حوادث ناگوار ضروری است.
بخشهایی از کاروانسرای قاجاری «کوزهگران» در جریان ساخت سیتیسنتر کرمان، فرو ریخت. لرزشهای ساختوساز این مجتمع تجاری اوایل سال گذشته نیز باعث تخریب یک ستون دیگر از این بنای تاریخی شده بود.
خیابان کارگر شمالی (امیرآباد سابق)، اگرخوب گوش تیز کنیم هنوز هم صدای سم اسبهای خسته قجری از دل اصطبل شاهی شنیده میشود. جایی که زمانی استراحتگاه مسافران و اسبهای خسته و در راه مانده بود، امروز پردیس دانشگاهی تهران است و در دل همین پردیس، بنایی با معماری دوره قاجار به جا مانده است. این بنا، امروز تنها موزه تخصصی تاریخ ملی پزشکی ایران و یکی از شش موزه تخصصی پزشکی خاورمیانه است.