سازها برای جشنواره موسیقی نواحی ایران کوک شد
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، جشنواره شانزدهم موسیقی نواحی ایران با اجرای لالایی موسیقی قشقایی برای همدردی با خانواده و شهدای کرمان توسط حسینعلی سعادتی راد آغاز به کار کرد. لالایی، موسیقی صبحگاهی و یرقه پایانی از بخشهای اجرای مقام (کرنا و نقاره_ قشقایی) بود.
گروه دوم از اجرای اول شب نخست را (گروه نوازی، عربی هورنشینی) با اجرای 3 قطعه با سرپرستی باسم حمادی و حمید هواشمی به اجرا پرداختند. اجرای این گروه 6 نفره با تشویق و همراهی حاضرین در سالن همراه بود.
بعضی از موسیقیهای آوازی خصوصیاتی دارند که نیازی به ساز ندارد. در بخش بعدی شفیع خالدی کیمنهای یکی از هنرمندان بزرگ کردستان، موسیقی آوازی را با مقام کردی هورامی (سیاچمانه) در 3 بخش اجرا کرد.
موسیقی کردی تنوع بسیار زیادی دارد که گروه کردی مکریانی به سرپرستی هاوره شاهین پور و خوانندگی رحمان اولا با ضرب امید دباغی به بخشی از اجرای موسیقی کردی در 5 قطعه پرداختند.
از دیگر برنامه های این جشنواره، اجرای گروه موسیقی سنتی دورنا با نوازندگان عاشیق آذربایجانی به سرپرستی ایرج خداوردی و گروه تنبور نوازی کردی به سرپرستی عادل کمالی بود.
شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران تا پایان روز سه شنبه نوزدهم دی ماه در تالار رودکی تهران میزبان گروههای مختلفی از شهرهای مختلف کشور و هنرمندانی از سه کشور هم جوار ایران است. پیام وزیر فرهنگ به جشنواره موسیقی نواحی ایران
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران پیام داد. متن پیام محمدمهدی اسماعیلی به شرح زیر است: «از دیرباز تا کنون فرهنگ و هنر در کشور عزیزمان همچون گنجینهای ارزشمند، پیوندی ناگسستنی با نگرشها و باورهای مردم برقرار ساخته و موسیقی اقوام نیز یکی از جلوههای گویا و غنی از تنوع و تکثر فرهنگی است که مردمان فرهنگمدار با آواها و نواهای خود در جای جای سرزمینمان آن را حفظ کردهاند. گوهر زرین موسیقی نواحی که با راویانی عاشق از شمالیترین نقطه ایران آغاز و پس از گذشتن از شرق، غرب و نواحی مرکزی آن به جنوب ایران ختم میشود، تاریخ و جغرافیای فرهنگی کشورمان را در شمایلی از نواها و آواهایی روایت میکند که تجلی اصالت و معرفت در آیینه زلال آن هویداست و در طی سالیان، نسل به نسل حفظ شده تا در روزگاران ما فرصتی برای بیان فرهنگ و هنر بومی با همراهی نوجوانان و جوانانی باشد که دل در گرو این موسیقی دارند تا راه پیشکسوتان را با گذر از مسیر تاریخ ادامه دهند. جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران در گام شانزدهم، با رویکردی نو (پس از برگزاری درخشان آن در پنج منطقه کشور) در پهنهای به وسعت ایران اسلامی با همکاری تمامی استانها و حضور پررنگ و پرمعنای هنرمندان موسیقی اقوام برپا شده است. غنای هرچه بیشتر این رخداد مهم فرهنگی هنری، موضوعی است که باید در دستور کار برگزارکنندگان باشد تا بالندگی این جشنواره همگام با تحقق شعار بنیادین عدالت فرهنگی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تحقق یابد. برگزاری شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران با حضور هنرمندان فرهیخته موجب مسرت است. از تلاشهای خالصانه همکارانم در معاونت امور هنری، دفتر امور موسیقی، ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها، انجمن موسیقی ایران، دبیر محترم و داوران ارجمند بسیار سپاسگذارم.»