سه‌شنبه 2 بهمن 1403

سانسور؛ هر وقت که دلخواه آقای مدیر باشد!/ شاخ‌های اینستاگرام به جای بچه‌های با استعداد تئاتری

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
سانسور؛ هر وقت که دلخواه آقای مدیر باشد!/ شاخ‌های اینستاگرام به جای بچه‌های با استعداد تئاتری

بازی علی صبوری در سریال طنز شبکه سه که پیش از این در فضای مجازی به شهرت رسیده بود، بهانه ای شد برای داستان پر از تناقض این روزهای مدیران صدا و سیمایی که هر وقت دلشان بخواهد چشمانشان را بر حواشی می بندند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «حذف ناگهانی مجید صالحی از برنامه دورهمی امشب، جنجال‌آفرین شد»؛ این خبر تیتر برخی رسانه‌ها شد، آنهم در زمانی که قرار بود هفته گذشته کنداکتور شبکه نسیم با برنامه «دورهمی» و مهمان ویژه اش، مجید صالحی بسته شود، اما به یکباره خبر حذف این قسمت، فضای مجازی را پر کرد و کاربران فضای مجازی هم هر کدام واکنشی نسبت به این خبر نشان دادند.

برخی از رسانه‌ها نیز به گمانه زنی در این رابطه مشغول شدند و نوشتند؛ به احتمال زیاد حضور او در برنامه اینترنتی "ام شو" که این روزها سر و صدای زیادی کرده، یکی از دلایل مهم ممنوع التصویر شدن او در صدا و سیما است.

اما جالب این است که صدا و سیما طبق روال یکی دو سال اخیرش، باز هم فضا را برای ابهام و شایعه پراکنی باز گذاشته و خود را موظف به پاسخگویی ندانست و هیچ توضیحی در این رابطه نداد.

مجید صالحی یکی از معدود هنرمندانی است که در تمام سال‌های حرفه‌ای خود سعی کرده تا حاشیه زیادی نداشته باشد و به صورت حرفه‌ای، بازیگری در حوزه طنز را ادامه داده است. با این حال ما نیز هیچ قضاوتی در این رابطه نمی‌کنیم و منتظر می مانیم تا شاید این بار صدا و سیما به افکار عمومی و رسانه‌ها در این باره توضیح دهد، اما آن چه برای ما جالب توجه بوده است، تناقضاتی است که این مدت در رسانه ملی شاهدش هستیم.

وقتی استخوان را لای زخم باقی می‌گذاریم...

امروز دورهمی با حضور مجید صالحی را از روی آنتن حذف می کنند و چند روز بعد سریالی طنز را از شبکه ای دیگر بر روی آنتن می برند که یکی از شخصیت‌های اصلی‌اش یک چهره و یا به اصطلاح «شاخ اینستگرامی» است و حالا به صدا و سیما تعهد داده است، یک تعهد حرفه‌ای!

او در رابطه با این تعهد در گفتگو با خبرگزاری «مهر» گفته است: «به تلویزیون یک تعهد حرفه ای 10 ساله داده ام که همه کارهایم تا 10 سال آینده با اجازه مدیران سازمان باشد.»

هیچ اشکالی ندارد به این افراد نیز باید فرصت داد، اما بالاخره تکلیف مخاطبان را با خودمان روشن کنیم. به راحتی سرمایه های گذشته خود را از دست می دهیم و حالا افرادی را وارد گود می کنیم که به قول خودشان باید به مدیرانی که امروز هستند و فردا نیستند تعهد 10 ساله بدهند!

در همین چندین سال اخیر بارها شاهد حضور یک شبه بازیگران چهره در قالب اجرا فقط به نیت جذب بیشتر مخاطب و به خواست اسپانسر گرامی بوده ایم که صرفا با نارضایتی اهل رسانه و کارشناسان مواجه شده؛ ولی در عمل پولی که سرمایه گذار محترم با خودش آورده، زبان مدیران تلویزیون را بر کوچکترین انتقادی در این رابطه براحتی بسته و مخاطب مجبور به تحمل موج سواری اسپانسر بر روح و روان خود است.

حال به جای استفاده از بازیگران خوش استعداد تئاتری در سینما و تلویزیون، اینستاگرام و فضای مجازی و تعداد بالای فالوور، تبدیل به ضامنی برای حضور شما در سریال های تلویزیونی شده است. به عنوان نمونه می شود به «سهیل مستجابیان» اشاره کرد. مستجابیانی که به واسطه ویدیوها و دابس مش هایش در فضای مجازی به شهرت فراوانی رسیده، سال ها تجربه فعالیت در تئاتر و جوایز استانی و کشوری دارد ولی برای شهرت مجبور است دست به دامان فضای مجازی شود.

تناقض‌هایی که هزینه‌ساز می‌شود

اما این نوع تناقضات در رفتار مدیران رسانه ملی ید طولایی دارد و هزینه‌اش هم بر دوش رسانه ملی و در مواردی کلیت نظام باقی می ماند.

هنوز یادمان نرفته برای سریال «زیرخاکی» که ابتدا قرار بود از شبکه سوم سیما پخش شود و به دلایلی سر از شبکه اول درآورد. (جا دارد اشاره ای داشته باشیم به ناراحتی و دلخوری جلیل سامان به دلیل عدم تولید سریال «نفس2» از شبکه سه و تلاش شبکه مذکور به حفظ «زیرخاکی» و تلاشی که به نتیجه نمی رسد و به ناگاه چند روز قبل از پخش، پای حواشی گوهر خیراندیش به میان می آید و تهدید برای عدم پخش سریال) در حالی که واقعا زیرخاکی سریالی خوش ساخت بود که بسیار زیبا جریانات انقلاب را با زبانی طنز و جدید به تصویر کشید، با این حال تلاش کردند تا مانع پخش آن شوند و اما شبکه یک بسیار مصمم جلوی این ممانعت‌ها ایستاد؛ اما موضوع زمانی جالب می شود که همان عده هیچ گونه اعتراضی نسبت به پخش سریال «آخرین خط» نداشته‌اند که در آن بازیگری حضور دارد که شعار سال را به تمسخر گرفته است!

همه این موضوعات باعث ایجاد علامت سوال های متعددی در ذهن مخاطب می شود، این ها کمترین نمونه از تناقضاتی است که در طی کمتر از چند ماه از صدا و سیما شاهد آنیم. مگر تمامی شبکه ها متعلق به یک سازمان و در حال خدمت به مخاطبان نیستند؟ چرا سیاست‌های هر کدام با دیگری تا این حد فرق دارد؟ مگر ممکن است هر شبکه برای خودش جزیره ای جداگانه باشد؟

انتهای پیام /

سانسور؛ هر وقت که دلخواه آقای مدیر باشد!/ شاخ‌های اینستاگرام به جای بچه‌های با استعداد تئاتری 2
سانسور؛ هر وقت که دلخواه آقای مدیر باشد!/ شاخ‌های اینستاگرام به جای بچه‌های با استعداد تئاتری 3