سه‌شنبه 6 آذر 1403

سانسور22.000.000 نفر از مردم ایران در روزنامه‌های اصلاح‌طلب!/ عضو حزب کارگزاران: مقبولیت سیاسی و اجتماعی نداریم

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
سانسور22.000.000 نفر از مردم ایران در روزنامه‌های اصلاح‌طلب!/ عضو حزب کارگزاران: مقبولیت سیاسی و اجتماعی نداریم

در اتفاقی عجیب و قابل بحث روزنامه‌های اصلاح‌طلب از کنار خبر اجتماع میلیونی مراسم اربعین در کربلا به‌سادگی گذشتند و با وجود ارزش‌های خبری این رویداد بزرگ ترجیح دادند کمتر به آن بپردازند.

سرویس سیاست مشرق -در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژه‌های مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

************

روزنامه‌های امروز شنبه 18 شهریورماه در حالی چاپ و منتشر شد که بیانات رهبر انقلاب در دیدار با جوانان اربعینی؛ ایران و عراق سربلند در موسم اربعین، آغاز عصر مهاجرت‌های آب و هوایی، چاره جویی علنی ضدانقلاب از تل آویو، بازگشت ساعت کاری ادارات و بانک‌ها به روال عادی در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

در اتفاقی عجیب و قابل بحث روزنامه‌های اصلاح‌طلب از کنار خبر اجتماع میلیونی مراسم اربعین در کربلا به‌سادگی گذشتند و با وجود ارزش‌های خبری این رویداد بزرگ ترجیح دادند کمتر به آن بپردازند. انتشار محدود تصاویر، ویدئوهای کوتاه و تهیه گزارش در متن‌های حداقلی، حکایت از ناهمخوانی سیاست‌های رسانه‌های خارجی در مواجهه با این مراسم آیینی شیعیان داشت.

جای خالی مردم در روزنامه‌هایی که یارانه دولتی می‌گیرند اما زردنامه تولید می‌کنند!

این در حالی است که 11/2میلیون زائر در سال 95 به 22 میلیون نفر در اربعین امسال رسید. بی‌توجهی رسانه‌های اصلاح‌طلب به مراسم اربعین در حالی صورت گرفت که علی علوی، دبیر کمیته اطلاع‌رسانی اربعین رسانه ملی با اشاره به حضور 300رسانه بین‌المللی برای پوشش مراسم اربعین گفته بود: «از رسانه‌های منطقه و کل شبکه‌های جریان جبهه مقاومت گرفته تا فرانس24 فرانسه، بی‌بی‌سی، ورلد نیوز، سی‌ان‌ان، سی‌سی‌تی‌وی چین و الجزیره قطر در مراسم اربعین حضور داشتند. اما روزنامه‌های اصلاح‌طلب وقتی دوربین و میکروفن‌شان به سمت جمعیت بیش از 22میلیونی مراسم اربعین چرخید، ترجیح دادند به سرعت از آن عبور کنند و صرفا به اخبار حاشیه‌ای با نیت‌های خاص بپردازند!

اصلاح‌طلبان: مقبولیت سیاسی و اجتماعی نداریم

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از حساسیت به‌خصوصی برخورد است. به‌همین دلیل شاهده حضور پررنگ برخی جریان‌ها و گفتمان‌ها در متن سیاسی ایران در این رویداد مهم هستیم که هرچه به انتخابات نزدیک‌تر می‌شویم تحرکات و فعالیت‌های آنها برای رسیدن به بهارستان افزایش خواهد یافت. اگر بگوییم همه نشست‌های سیاسی در ماه‌های اخیر رنگ و بوی انتخاباتی می‌دهد بی‌راه نگفته‌ایم و با این وجود رفته رفته اخبار انتخاباتی همه فضای رسانه‌ای را به خود تخصیص خواهد داد.

جناح چپ اما بیش از بقیه عناصر موثر در انتخابات این روزها در بحران قرار گرفته است، نداشتن پایگاه گفتمانی معضل اصلاح‌طلبان در انتخابات است! روزنامه آرمان امروز دراین‌باره نوشته است:

بخشی از اعضای گفتمان‌هایی که به آنها اشاره کردیم در طول دهه‌های گذشته داخل سیستم اجرایی کشور حضور داشتند و البته مسوولیت انباشت وعده‌ها را بر دوش می‌کشند. آنها تلاش می‌کنند تا با تجربه‌اندوزی از اشتباهات گذشته وارد میدان رقابت‌ها شوند و با اعلام اینکه پیش از این اشتباهاتی را مرتکب شده‌اند به‌نوعی با مردم آشنی کنند و به مسیر انقلاب و توسعه باز گردند ولی این مردم هستند که باید توبه آنها را بپذیرند و پای صندوق رای بیایند. آنچه گفتمان منتقد نام گرفته است باید برای جلب اعتماد شهروندان تلاش کنند و پس از آن اعلام حضور کنند تا شاید شهروندان آنها را بپذیرند.

روزنامه شرق نیز به نقل از محمدعلی نمازی عضو حزب کارگزاران می‌نویسد:

یکی از دلایلی که عضویت در احزاب با کم توجهی به جوانان مواجه می‌شود این است که می‌گویند فلسفه وجودی احزاب منتفی است. به علت اینکه زمینه فعالیت سیاسی و مشارکت در قدرت فراهم نیست بنابراین جوانان در احزاب چندان فعالیتی ندارند. در احزاب اصولگرا امکان مشارکت در قدرت وجود دارد اما مورد استقبال جامعه نیستند. من شاهد این نیستم که احزاب اصلاح طلب به خصوص احزاب مطرح، راه را از جوانان گرفته باشند. اما جامعه از این دعوت سرباز می‌زند!

روزنامه اعتماد اما به نقل از حسن روحانی خبر از کسادی بازار انتخاباتی میانه‌روها داده و نوشته است:

مگر می‌شود زمان انتخابات را چند ماه جلو یا عقب کشید؟! نمی‌شود. زمان انتخابات بسیار مهم و تاثیرگذار است؛ برای ثبت‌نام، مشارکت مردم و امید مردم. حسن روحانی در دیدار جمعی از وزرا و معاونان سابق رییس‌جمهور در تاریخ 06/06/1402 گفت: مقام معظم رهبری ماه‌ها پیش فرمودند انتخاباتی که پیش رو داریم باید رقابتی باشد. ما گفتیم وقتی رهبری دستور می‌دهند همه تلاش می‌کنند که رقابتی باشد، مردم بیایند، مشارکت شود، آن ضرری که در دو انتخابات اخیر کردیم دیگر تکرار نشود. تمام حرف‌هایی که الان زده می‌شود یا قانونی که تصویب می‌شود درست برعکس است؛ یعنی به جای اینکه مردم را تشویق کنیم که همه بروند ثبت‌نام کنند، زمان بسیار محدودی جلوی پای مردم گذاشتیم که تا طرف برود فکر کند که برود ثبت‌نام کند یا نه می‌گویند تمام شد. مگر می‌شود زمان انتخابات را چند ماه جلو یا عقب کشید؟! نمی‌شود. زمان انتخابات بسیار مهم و تاثیرگذار است؛ برای ثبت‌نام، مشارکت مردم و امید مردم.

سانسور22.000.000 نفر از مردم ایران در روزنامه‌های اصلاح‌طلب!/ عضو حزب کارگزاران: مقبولیت سیاسی و اجتماعی نداریم 2
سانسور22.000.000 نفر از مردم ایران در روزنامه‌های اصلاح‌طلب!/ عضو حزب کارگزاران: مقبولیت سیاسی و اجتماعی نداریم 3
سانسور22.000.000 نفر از مردم ایران در روزنامه‌های اصلاح‌طلب!/ عضو حزب کارگزاران: مقبولیت سیاسی و اجتماعی نداریم 4
سانسور22.000.000 نفر از مردم ایران در روزنامه‌های اصلاح‌طلب!/ عضو حزب کارگزاران: مقبولیت سیاسی و اجتماعی نداریم 5
سانسور22.000.000 نفر از مردم ایران در روزنامه‌های اصلاح‌طلب!/ عضو حزب کارگزاران: مقبولیت سیاسی و اجتماعی نداریم 6
سانسور22.000.000 نفر از مردم ایران در روزنامه‌های اصلاح‌طلب!/ عضو حزب کارگزاران: مقبولیت سیاسی و اجتماعی نداریم 7
سانسور22.000.000 نفر از مردم ایران در روزنامه‌های اصلاح‌طلب!/ عضو حزب کارگزاران: مقبولیت سیاسی و اجتماعی نداریم 8