سایه سنگین سیاست روی فرهنگ حس میشود
عماد افروغ در نشست فرآیند تصویب طرح ساماندهی مد و لباس گفت: سالهاست سایه سنگین سیاست بر فرهنگ را حس میکنیم و اینسایه روی بسیاری از موضوعات همچون طرح ساماندهی مد و لباس اثر گذاشته است.
عماد افروغ در نشست فرآیند تصویب طرح ساماندهی مد و لباس گفت: سالهاست سایه سنگین سیاست بر فرهنگ را حس میکنیم و اینسایه روی بسیاری از موضوعات همچون طرح ساماندهی مد و لباس اثر گذاشته است.
به گزارش خبرنگار مهر، نشست حقوق فرهنگی و فرایند تصویب طرح ساماندهی مد و لباس با حضور عماد افروغ جامعهشناس، سیاستمدار ایرانی و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در دوره هفتم و سیده راضیه یاسینی پژوهشگر و دکترای تخصصی پژوهش هنر برگزار شد.
سیده راضیه یاسینی پژوهشگر گفت: ما شاهد بودیم بازار ایران از دو دوره قبل به محصولات خارجی باز میشود که منطبق با پوشاک ایرانی نیست و برای مواجهه با این موضوع نمایشگاههای مختلف مد و لباس را برگزار کردند.
وی افزود: متأسفانه روند به گونهای است که هر نهاد و سازمانی که بنا به ذوق خودش فعالیتی در عرصه مد و لباس بر میدارد، هیچ نظارتی بر فعالیتها صورت نمیگیرد و هیچکس پاسخگوی فعالیتهایش نیست. نمایشگاههای فصلی که برگزار میشود، منطبق با طرح ساماندهی مد و لباس نیست و تنها برگزاری این نمایشگاهها سبب میشود که دست دلالان کوتاه شود و شاهد فرصت فروش برای تولیدکنندگان باشیم.
سالهاست سایه سنگین سیاست بر فرهنگ احساس میشود
در ادامه عماد افروغ جامعه شناس گفت: زمانی که موضوع عفاف و حجاب مطرح شد، شاهد مخالفتهایی بودم و زمانی که طرح در کمیسیون مطرح و تبدیل به طرح شد، آقای حدادعادل که در آن مقطع رئیس مجلس بود، گفت طرح را پس بگیرم، اما از آنجا که طرح را من به تنهایی دنبال نمیکردم، بلکه از سوی کمیسیون فرهنگی در آن مقطع دنبال میشد، امکان پس گرفتن وجود نداشت؛ چون من تنها مبدع طرح بودم.
وی افزود: پس از مطرح شدن طرح و زمانی که طرح در فرآیند تصویب قرار گرفت، جوسازیهای مختلفی صورت گرفت اما در اینجوسازیها، اقلیتهای دینی از طرح حمایت کردند. زمانیکه طرح وارد صحن علنی مجلس شد، آقای حدادعادل اولین کسی بودند که رأی موافق به طرح را ثبت کردند. سرانجام پس از کش و قوسهای مختلف طرح به تصویب رسید.
اینجامعهشناس گفت: طرح در آن مقطع برای کمیسیون اجتماعی و اقتصادی ارسال شد اما متأسفانه پاسخ و نظری از آنها دریافت نکردیم. قطعاً اگر این کمیسیونها پاسخ میدادند، نظراتشان میتوانست به رفع کاستیهای طرح کمک کند و حتی طرح واقعبینانهتر تصویب میشد.
افروغ در ادامه گفت: سالهاست سایه سنگین سیاست بر فرهنگ را حس میکنیم و اینسایه روی بسیاری از موضوعات همچون طرح ساماندهی مد و لباس اثر گذاشته است. زمانی که کمیسیون امنیت ملی عنوان میکند که طرح به مصلحت نیست، شاید دو کمسیون اجتماعی و اقتصادی بر این تصور بودند که اگر نظری بر طرح دهند، مورد فشار قرار خواهند گرفت. طرح ساماندهی مد و لباس، اشارهای بر کنترل حجاب ندارد و برعهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست. ما در آن مقطع عنوان کردیم که مد ایرانی مغفول مانده است و باید پاس داشت.
وی در پایان گفت: زمانی که کشور توسط عدهای سیاستزده شود، برای سیاست زدگی تلاش میکنند. درواقع کسانی که میخواهند کشور را سیاست زده کنند، دوست ندارند کسی سیاسی شود. در مقطعی محصولات سینمایی سرشار از لودگی و لذت گرایی کاذب بود یعنی زمانی که فیلم جدی و سیاسی است، سریع ممیزی میشود و زمانی که فیلمی طنز است، سریعاً برای پخش امضا میشود. این امر نشان میدهد که یک سری از آدمهای سیاست زده بر کرسی مدیریت فرهنگی نشستهاند. آنها سعی دارند سطح ذائقه مردم را کاهش دهند.