جمعه 11 آبان 1403

سبقت مرگ در پیچ و خم جاده‌های لرستان / سفری که بی‌پایان می‌ماند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
سبقت مرگ در پیچ و خم جاده‌های لرستان / سفری که بی‌پایان می‌ماند

سبقت مرگ در پیچ‌وخم جاده‌های ناایمن، قصه تصادفات در سفرهای بی‌پایان است که سالانه خانواده‌های زیادی بر اثر این تصادفات داغدار می‌شوند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، قصه پرتکرار تصادفات سالانه داغ هایی عظیم را بر دل خانواده های زیادی می گذارد، افراد زیادی در این حوادث جان خود را از دست می دهند و برخی هم مصدوم می شوند تا جایی که ممکن است به دلیل شدت ضربه در تصادف، تا آخر عمر معلولیت را به همراه داشته باشند.

بدون شک عوامل زیادی در تصادفات دخیل هستند که سهل انگاری از هر کدام می تواند تلخ ترین حادثه زندگی را رقم بزند، انگار قرار نیست غصه تصادفاتی که هر چند وقت یکبار به گوش می رسد پایان یابد یا بسیار کم شود و در ایامی خاص که مسافرتها رونق پیدا می کنند این آمار هم افزایش می یابد.

جاده های ایمن و چهارخطه نقش مهمی در کاهش تصادفات دارند، همچنین شناسایی نقاط حادثه خیز و رفع آنها می تواند نقش موثری داشته باشد ولی طی سال های گذشته پروژه های جاده ای و چهارخطه شدن آنها به کندی پیش رفت و همین امر سبب شده تا همچنان آمار مرگ در برخی از جاده ها روند افزایشی داشته باشد.

تصادف، دومین عامل مرگ و میر

تصادفات، دومین عامل مرگ و میر در کشور محسوب می شوند به طوری که به طور متوسط در هر ساعت دو نفر بر اثر حوادث رانندگی فوت می کنند و بیش از 20 نفر مصدوم می شوند، این آمارهای تکان دهنده نشان می دهد که جاده، خودرو و عامل انسانی هر کدام در بروز این حوادث مقصر محسوب می شوند.

در برخی از حوادث رانندگی بی توجهی راننده به جلو، سرعت و سبقت غیر مجاز حادثه ای تلخ را رقم می زند، در برخی از موارد هم جاده های ناایمن و نقاط حادثه خیز در انتظار جان مسافران کمین کرده اند و در برخی از تصادفات هم استاندارد نبودن خودرو دخیل می باشد.

اما تاخت و تاز ارابه مرگ در جاده های لرستان، موضوعی است که هرچند وقت یکبار خبرهایی تلخ را بیان می کند.

416 نفر بر اثر تصادفات فوت کردند

محمد رضا فارسی نژاد مدیرکل پزشک قانونی لرستان اظهار داشت: سال گذشته 416 نفر به دلیل تصادفات در محورهای استان جان خود را از دست داده اند که از این تعداد 52 نفر در تصادفات درون شهری، 320 نفر برون شهری، 43 نفر جاده روستایی و یک نفر سایر راهها گزارش شده است.

وی افزود: این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل (99) که آمار تلفات 417 نفر بود یک نفر کاهش یافته است.

مدیرکل پزشکی قانونی لرستان با اشاره به آمار مصدومین ناشی از تصادفات در استان گفت: همچنین سال گذشته هشت هزار و 858 مورد معاینات مربوط به مصدومان تصادفات جرحی در مراکز پزشکی قانونی استان انجام شده که از این تعداد شش هزار و 592 نفر مرد و دو هزار و 266 نفر زن بوده اند.

فارسی نژاد عنوان کرد: این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال 99 که آمار مصدومین تصادفات به پزشکی قانونی استان هفت هزار و 846 نفر بوده، حدود 13 درصد افزایش یافته است.

کاهش فوتی های تصادف در سال جاری

محمد زارعی رئیس پلیس راه لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک اظهار داشت: با توجه به آغاز سفرهای تابستانی و افزایش میزان ترددها در سطح جاده ها و معابر برون شهری، لازمه داشتن سفری ایمن، آرام و بدون خطر و حادثه، رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی است که با بکارگیری گشت های محسوس و نامحسوس در سطح کلیه معابر برون شهری با رانندگانی که مرتکب تخلفات حادثه ساز می شوند به شدت برخورد و ضمن اعمال قانون و ثبت نمره منفی، اقدام به توقیف وسایل نقلیه در پارکینگ خواهد شد.

زارعی گفت: رخ دادن تصادف به عوامل زیادی از جمله سرعت غیر مجاز، عدم توجه به جلو، انحراف به چپ و جاده ها بستگی دارد به طوری که 36 درصد تصادفات به دلیل عدم توجه راننده به جلو رخ می دهد که لازم است رانندگان در هنگام رانندگی حتما با تمرکز و دقت بیشتری مسیر را طی نمایند.

وی افزود: همچنین 12 درصد تصادفات به دلیل سرعت غیر مجاز، 10 درصد تصادفات به دلیل انحراف به چپ، 9 درصد به دلیل عدم حق تقدم، هشت درصد تصادفات به دلیل خروج از جاده و هشت درصد هم برخورد با شی ثابت است.

رئیس پلیس راه لرستان تصریح کرد: بیشترین علت تصادف در جاده ها بر اثر برخورد دو دستگاه خودرو می باشد که 59 درصد از تصادفات به اثر همین برخورد خودروها با هم رخ می دهد، علاوه بر این نیز 20 درصد تصادفات هم بر اثر واژگونی خودرو است که لازم است در هنگام رانندگی با سرعت و دقت مسیر سپری شود.

67 درصد تصادفات در محورهای دوخطه رخ می دهد

زارعی عنوان کرد: طی بررسی های صورت گرفته، خوشبختانه میزان تصادفات منجر به فوت در استان لرستان طی سه ماهه اول امسال نسبت به سه ماهه سال قبل، کاهش یافته است.

وی با اشاره به اینکه زیرساخت ها و توسعه چهارخطه عامل مهمی در کاهش تصادفات است، تصریح کرد: 67 درصد تصادفات که در جاده ها رخ می دهد در محورهای دوخطه هستند که اگر این خطوط، چهارخطه شوند می توانند در کاهش تصادفات نقش موثری داشته باشند.

600 کیلومتر راه چهار خطه در استان وجود دارد

وحید کرم‌الهی مدیر کل راه و شهرسازی لرستان اظهار داشت: طول کل راه‌های استان هشت هزار کیلومتر بوده که از این مقدار 170 کیلومتر آزادراه، حدود 600 کیلومتر راه اصلی چهارخطه، 665 کیلومتر راه اصلی دوخطه، 570 کیلومتر راه فرعی و شش هزار و 100 کیلومتر نیز راه روستایی است.

وی افزود: در همین راستا 100 کیلومتر محور قدیم خرم‌آباد - بروجرد به‌صورت چهارخطه انجام شده و محور خرم‌آباد - الیگودرز نیز که حدود 70 کیلومتر بوده، چهارخطه است، همچنین محور ازنا به شازند حدود 70 کیلومتر است که 35 کیلومتر آن در حوزه استحفاظی لرستان بوده که از این مقدار 18 کاملاً چهارخطه شده و زیر ترافیک رفته و مابقی این محور که حدود 17 کیلومتر است امسال به بهره‌برداری می رسد.

افزایش 10 درصدی ماموریت های اورژانس لرستان

مهدی غیبی مسئول مرکز فوریت های پزشکی لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک اظهار داشت: در سه ماهه اول امسال 92 هزار و 819 تماس با اورژانس لرستان برقرار شده که 24 هزار و 327 ماموریت انجام شده است.

وی افزود: از این تعداد چهار هزار و 267 مورد ماموریت تصادفی و 20 هزار و 60 ماموریت غیر تصادفی بوده است که تعداد ماموریت ها در مقایسه با مدت مشابه پارسال 10 درصد افزایش یافته است.

مسئول مرکز فوریت های پزشکی لرستان تصریح کرد: ماموران اورژانس بعد از حضور در صحنه حادثه، ابتدا اقدامات لازم را انجام و سپس مصدوم و حادثه دیده را به بیمارستان انتقال می دهند که در سال جاری از این تعداد ماموریت 14 هزار و 220 نفر به بیمارستان انتقال داده شده اند.

لازم است زیر ساخت ها و ایمن سازی جاده ها، ارائه آموزش ها و تاکید بر رانندگی با سرعت مطمئنه به دور از خستگی و لزوم تمرکز مد نظر باشد تا شاهد چنین حوادثی نباشیم.

انتهای پیام /

سبقت مرگ در پیچ و خم جاده‌های لرستان / سفری که بی‌پایان می‌ماند 2
سبقت مرگ در پیچ و خم جاده‌های لرستان / سفری که بی‌پایان می‌ماند 3
سبقت مرگ در پیچ و خم جاده‌های لرستان / سفری که بی‌پایان می‌ماند 4