سجادی: با سونامی ویلموتس مواجه بودیم / VAR از نیمفصل دوم وارد فوتبال میشود
وزیر ورزش و جوانان گفت: آنچه در ماجرای ویلموتس مطرح میشود تنها نوک یک کوه بزرگ است که دیده میشود و من از آن بهعنوان «سونامی ویلموتس» نام میبرم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان که میهمان برنامه «صف اول» در شبکه خبر بود، درباره آزادسازی سواحل و ارتباط آن با حوزه ورزش اظهار داشت: ما فدراسیون نجات غریق و غواصی را داریم که همه ساله در کنار وزارت کشور و بهویژه در استانهای شمالی فعالیت دارند. ما اقدامات لازم را با استقرار هزار منجی انجام دادهایم و بیش از این تعداد نیز آماده به خدمت و همکاری هستند. بر همین اساس گزارشی توسط هیئتهای فعال در استانهای شمالی تهیه و به هیئت دولت داده شد و در نهایت به طرح جدیدی که با فناوری روز ایجاد شده است، رسیدیم که قابلیت استفاده در سواحل را دارد. این طرح نیازمند حمایت مالی و هماهنگی با وزارت کشور بود و این حمایت با دستور رئیس جمهور با وزارت کشور انجام شد. در واقع این طرح نیاز به 200 میلیارد تومان پول داشت. ما معتقدیم که این طرح میتواند به آمار اتفاقات و کاهش فوتیها کمک کند. به هر صورت 200 میلیارد مصوب شد و این طرح به اجرا درآمد. در طرح موردنظر منجیان به خوبی تجهیز میشوند و با استفاده از یک سامانه، کمکرسانی میکنند. این طرح در منطقه بینظیر است و به گردشگری ما کمک میکند.
وی درباره اتفاقات رخ داده پیرامون قرارداد مارک ویلموتس سرمربی سابق تیم ملی گفت: اگر بخواهم مختصات وزارت ورزش در زمان تحویل را بگویم، باید عنوان کنم که انرژی خوبی از برنامه بیرون نمیآید. برای نمونه اساسنامه فدراسیونها 28 مرداد ابلاغ شد و ما سوم شهریور آمدیم. خوشبختانه با کارهای صورت گرفته، امروز در هیئت دولت این آییننامهها تدوین و مصوب شده است. فدراسیون فوتبال نیز شرایط خوبی نداشت. از سال 2016 سرخابیها در خطر تعلیق و مقروض بودند و قرار بود به مردم واگذار شوند که این اتفاق در دوره ما افتاد. همچنین امروز با همکاری کمیسیون فرهنگی مجلس نظام باشگاهداری تصویب شده است. به هر حال یکسری تکلیف روی زمین مانده بود. درباره تیم ملی فوتبال باید بگویم که سریعترین صعود به جام جهانی رخ داد. این تیم بازیکنان خوبی دارد که انشاءالله در جام جهانی موفق خواهد شد. دیروز گزارشی از سرپرست فدراسیون خواستم تا ابعاد قضیه ویلموتس را بدانم. آنچه در این باره مطرح میشود، تنها نوک یک کوه بزرگ است که دیده میشود و من از آن بهعنوان «سونامی ویلموتس» نام میبرم.
وزیر ورزش و جوانان عنوان کرد: انشاءالله ویلموتس دو نداشته باشیم! اگر دوباره سهلانگاری کنیم، ممکن است مشابه آن دوباره رخ بدهد. در گزارشی که دیروز خواندم، عنوان شده بود که دو میلیون یورو پرداخت شده است و باید پس از حکم صادر شده 3.3 میلیون یورو دیگر بدهیم و البته دو تا پنج درصد (جریمه دیرکرد) هم اضافه میشود. ضمن اینکه 32 میلیارد تومان بابت مالیات این قرارداد وجود دارد. در این مسیر دو میلیون یورو اولیه از شستا کمک گرفته شده است که بهعنوان پیشپرداخت بدهند و ضمانت آنهم ساختمان فدراسیون فوتبال بوده است. در واقع ساختمان به نام شستا است. طبق این گزارش در اسناد پرداختی فدراسیون 24 میلیارد تومان با یورو 12 هزار تومان پرداخت شده، ولی ساختمان به نام شستا شده است. آنهم در حالی که ماجدی میگفت ساختمان 120 میلیارد میارزد. همه این مبالغ مثل سونامی است. الان داریم از اینگونه مسائل مراقبت میکنیم. یکی از شعارهای دولت عدالت و مبارزه با فساد است. ما امیدوارم در قراردادهای خارجی در دوره ما مراقبت شود.
سجادی خاطر نشان کرد: در بحث کمک داور ویدئویی مشورت امنیتی گرفتیم. دوستان به ما هشدارهایی دادند و ما به کمک آن جلوی یک پیشبینی را گرفتیم. اگر در این باره سهلانگاری میکردیم، شاید اتفاقاتی رخ میداد. من 16 ماه مدیرعامل سایپا بودم و با پیر لیتبارسکی یکی از ستارههای سابق فوتبال آلمان قرارداد بستیم، ولی او ما را رها کرد و رفت. به ندرت رخ داده است که طرف ایرانی پول خود را پس بگیرد، ولی ما این کار را انجام دادیم، چون از مشاوران قوی استفاده کردیم.
وی همچنین تأکید کرد: به هرحال باید پرونده مربوط به ویلموتس را پیگیری قضایی و حقوقی کنیم. باید ببینیم پرداخت پول او از کجاست. ما باید وظایف نظارتی را انجام بدهیم. به هر حال ضرر و زیانهایی وارد شده است و درباره مسببان منتظر اقدامات بعدی هستیم. در این پرونده حتی گفتند که سه دانگ از ساختمان باشگاه پرسپولیس به نام شستا شده که ناراحتکننده است. ما به نمایندگی از مردم پیگیری میکنیم. ما در کنار فدراسیون و فوتبال هستیم. آیتالله رئیسی و آقای مخبر دستورات ویژه دادند تا هر کاری لازم است، انجام بدهیم. تیم ملی فوتبال امید مردم است. کادر فنی هم که تثبیت شده است و ما هم گفتیم که از هر تصمیم فدراسیون حمایت میکنیم. حتی گفتیم مربیان خوب ایرانی داریم، اما در نهایت جمعبندی مسئولان فدراسیون ادامه حضور اسکوچیچ بود. ما در کار فنی دخالت نداریم و حمایت میکنیم تا در نهایت یک تیم شایسته در جام جهانی شرکت کند.
وزیر ورزش عنوان کرد: دیروز دو جلسه داشتیم که دومی درباره حضور بانوان در ورزشگاهها و مسائل مربوط به آن بود. همانطور که به یاد دارید، بانوان در بازی با عراق با حفظ شعائر آمدند و نشستند و مسابقه را تماشا کردند.
سجادی درباره کمک داور ویدئویی اظهار داشت: یکی دو شرکت خوب که میتوانند این سیستم را پیاده کنند، مدنظر هستند تا این کار را انجام بدهند. من دستور دادم که نظر حراستی را تا آخر هفته بدهیم. اگر به تفاهم برسیم و قرارداد با این شرکتها شرکت نهایی شود، از نیمه دوم فصل جاری کمک داور ویدئویی را خواهیم داشت. ما به ماجدی در این خصوص گفتیم که زمان را از دست ندهد.
سجادی یادآور شد: یکی از قولهای رئیس جمهور در حضور پیشکسوتان پیش از انتخابات ریاست جمهوری واگذاری دو تیم پرسپولیس و استقلال به بخش خصوصی بود که انجام شد. وقتی که آمدم، دیدم همه فدراسیونها بدهی مالیاتی داشتند. شرکت توسعه و تجهیز از سال 96 بدهی مالیاتی داشت که پرداخت شد. مدیرعامل جدید گفت که حقوق ندارد بدهد و 400 میلیارد هم بدهی داشت که همه را تسویه کرد. درباره تبلیغات محیطی باید بگویم که حدود 240 بازی انجام میشود، پیش از این در سازمان لیگ یک عددی قرارداد میبستند. فصل قبل باشگاه استقلال بازاریابی و تبلیغات محیطی را مطالبه کرد و با درک متقابل در سازمان لیگ، این امتیاز به هر دو باشگاه پرسپولیس و استقلال واگذار شد. هدفگذاری هر کدام 150 میلیارد درآمد بود که کل قرارداد سازمان لیگ برای همه باشگاهها کمتر از این بود. این دو باشگاه امسال هم درخواست دادند که تحقق آن نتیجه همکاری همه نهادها بود. هر باشگاهی که آمادگی داشته باشد، میتواند تبلیغات محیطی را در اختیار بگیرد.
وی درباره شرایط ورزشگاه آزادی و طرحهای نیمه کاره اظهار داشت: چندی قبل استخر آزادی را نشان دادند که از سقف آن آب میریزد. پس از آن شرکت تجهیز و توسعه سقف این استخر و همچنین سالن دوازده هزار نفری را تعمیر کرد که با 400 میلیون انجام شد، در حالی که گفته بودند 70 میلیارد هزینه دارد. در استادیوم آزادی سه زون از 67 زون باید اصلاح میشدند که شرکت تجهیز و توسعه الان قرارداد 15 زون را بسته است. سن استادیوم بالاست و مشکلاتی دارد. درباره سیستم برقی نیز پیمانکار برق مشخص شده و قرارداد بسته شده است. ضمن اینکه بخشهای دیگر مجموعه آزادی در طرح جامع هستند که برای آن برنامهریزی میشود. متأسفانه پیستهای دوومیدانی از بین رفته و پیست تارتان همین زمین شماره برای سال 53 است.
وی در مورد استادیوم 40 هزار نفری بانوان هم گفت: با پیمانکار قبلی این استادیوم قطع همکاری کردیم و قراردادی با پیمانکار جدید بستیم. میتوانم قول بدهم که این استادیوم کمتر از دو سال دیگر تکمیل میشود.
سجادی گفت: جامعه ورزش به این دولت دل بسته است. من هم وقتم را گذاشتهام تا در این فرصت خدمت هر کاری که میتوانم، انجام بدهم. من یک المپین هستم و دو بار به المپیک رفتهام. در واقع بهعنوان یک المپین باید در شرایط فعلی موفق شوم و اگر شکست بخوریم، جامعه ورزش شکست خورده است. دوستان مرا تنها نگذارند و باید کارها را از زمین بلند کنیم. برای همه فرصت همکاری است. ما پنج هزار پروژه نیمهتمام داریم که برخی تعطیل هستند و برخی هم شرایط مختلفی دارند. ما برنامهریزی دقیقی برای همه آنها داریم و میخواهیم آمایش سرزمینی داشته باشیم تا در هر نقطه متناسب با آن، بسازیم و مشکل را حل کنیم. سعی میکنیم برنامهمحور جلو برویم، اما عدالت حکم میکند که به برخی نقاط خاص هم برسیم تا به سرانه ورزش کشور کمک کنیم. سرانه ورزشی ما 75 سانتیمتر است و با استانداردها فاصله داریم. نکته مهم اینکه این سرانه در البرز و تهران خوب نیست. ما از خیرین و بخش خصوصی دعوت کردیم که نه تنها برای ساخت و ساز، بلکه در مسائل معنوی هم برنامهریزی کرده و کار را به آنها واگذار کنیم. به ما هزار میلیارد برای ساخت و ساز داده شده، ولی 13 هزار میلیارد نیاز است. پروژهای داریم که از سال هشتاد نیمه تمام است. همچنین در سفر به اردبیل به پروژه علی دایی دقت کردم و دیدم که پروژه دایی زیبنده اسم او نیست و باید شرایط خوبی فراهم شود. واقعیت این است که نمایندگان مجلس هم خسته شدهاند، چون در شهرشان از آنها درباره پروژههای ورزشی سؤال میشود. به هر حال از همه منابع استفاده میکنیم تا این پروژهها را تکمیل کنیم و نیاز ورزش برطرف شود.
وی در پایان درباره شرایط فدراسیونهایی که با سرپرست اداره میشوند، اظهار داشت: چندی قبل سفری به سوئیس داشتیم و چند جلسه خوب برگزار کردیم که دو جلسه با نمایندگان فدراسیونهای جهانی دوچرخهسواری و ژیمناستیک بود. انتخابات این دو فدراسیون طولانی شده است و ما مقدمات آن را فراهم کردیم. ترجیح ما این است که فدراسیونها در پایان دوره چهار ساله یا به دوره سرپرستی نروند یا این دوره کمتر شود.