سجادی: دنده معکوس کشیدم که قویتر شویم / کُشتی 100 میلیارد میخواهد تا مدال بگیرد
وزیر ورزش و جوانان در حاشیه بازدید از فدراسیون تیراندازی از مشکلات موجود در ورزش گفت و البته مواردی را بیان کرد که میتواند برای اهالی ورزش جالب توجه باشد.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان امروز (دوشنبه - 3 بهمن 1401) با حضور در فدراسیون تیراندازی، از بخشهای مختلف این فدراسیون و همچنین اردوی تیمهای ملی بازدید و در مراسم تجلیل از مدالآوران این رشته ورزشی شرکت کرد.
وزیر ورزش و جوانان گفت: تیراندازی یکی از پرمدالترینها رشتههاست. ما در بازیهای آسیایی میبینیم چقدر رشتهها متنوع هستند. در چین یکی دو رشته مختص خود چینیهاست. آنها این مسئله را اعلام کردند تا از امتیاز میزبانی استفاده کنند. دنیا منتظر کسی نمیماند و همه، روز به روز در حال تکامل هستند. ما هم تلاش میکنیم آنچه از دستمان برمیآید انجام بدهیم. بعد از کرونا چراغ ورزش دوباره روشن شده است و انتظار میرود بهتر از اینها باشد. انواع ورودی سهمیههای رقابتهای جهانی از جمله در هندبال به دست آمده است. در دوومیدانی هم رکوردهای خوبی به ثبت رسیده است. در فوتبال، والیبال، بسکتبال و وزنهبرداری با همین بضاعتی که هست، افتخاراتی رقم زده شده است.
حضور وزیر ورزش در فدراسیون تیراندازی / گلایه قهرمان المپیک و سرمربی تیم ملی در حضور سجادیسجادی ادامه داد: در سال 92 تغییراتی در وزنهبرداری کشور رخ داد، البته آن زمان وزنهبرداری زنان نداشتیم که از سال 94 به بعد آغاز و تاکنون عناوین خوبی کسب شده است. یکی از خبرهای خوب هم در المپیک مدال طلای تیراندازی بود. من هم همه اخبار را تا پاسی از شب مرور میکنم و صبح زود هم باز کار را شروع میکنیم. اینها را گفتیم که بابش باز شود. در کمال تواضع و فروتنی به شما میگویم بهعنوان خادم ورزش کشور، من یک ورزشکار بودم. برای ما ادوات خاصی وجود نداشت. 17 سال عضو تیم ملی دوومیدانی بودم، اما یک اردو نرفتم که برایمان یک اتوبوس آماده کرده باشند. بهترین اردوی ما در آلمان بود که در آن اردو، تیم ملی با اتوبوس شهری جا به جا میشد. ما هم بضاعتی نداشتیم، ولی مدال و افتخار کسب شد.
وزیر ورزش ادامه داد: رقمی را آقای رغبتی به من داده است که میخواهم در موردش بگویم. من هم عدم رسیدگیهایی که خانم طالبی گفت را میبینم و متوجه شدم. پنج یا شش سال است که اینجا تعمیر نشده و قابل درک است. رقمی که رونالدو برای دو سال در عربستان میگیرد، 200 میلیون یوروست. ما اگر بودجه 100 درصدی که به ما اختصاص داده میشود را با محل تبصره 14 جمع بزنیم، این دو عدد 550 میلیارد تومان برای همه فدراسیونها میشود که با ارز نیمایی 28500 تومانی، زیر 20 میلیون دلار در میآید. همه فدراسیونهای ما 20 میلیون دلار و یک ورزشکار 80 میلیون یورو در سال! اینها در حد مقایسه است. ما انبوهی از برنامهها داریم و در حال تحول هستیم. اسم هر رویداد ورزشی میآید، میخواهیم پیروز باشیم. من به اصطلاح، دنده معکوس کشیدم که قویتر شویم.
وی گفت: موقعیت طوری است که باید از این شرایط موقت عبور کنیم. فشنگ وارد نمیشود، چون تحریم ظالمانه شدهایم. امیدوارم ورزشکاران و کادر فنی، ما را درک کنند. این حرفها برای ما جدید نیست. من به هر شهری میروم چه پر بضاعت و چه کم بضاعت یا برخوردار و کم برخوردار، خواستههایی وجود دارد که تمام به حق است.
سجادی افزود: بخشی از حرفهایی که خانم طالبی و آقای فروغی زدند به حق است و باید صندوق (حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش) سودآور شود. این صندوق شش شرکت دارد. یکی از آنها که لیزینگ است، باطل شده و من دیروز فهمیدیم. ما صندوق را تغییر دادیم. بیمه فوقالعاده خوب، با خدمات پزشکی ورزشی خوب راه انداختیم. ما دنبال این هستیم که متمم به این بیمه اضافه کنیم تا سابقه حضور ورزشکاران در تیم ملی بهعنوان سابقه کار حساب شود. این به دستور رئیس جمهور است.
وزیر ورزش گفت: به ما اعتماد داشته و امیدوار باشید. وزارت 750 میلیارد پول دارد که بخشی از آن را به فدراسیونها دادیم. همه فدراسیونها 550 میلیارد بودجه دارند که این کافی نیست. رئیس فدراسیون کشتی گفته است 100 میلیارد تومان باید خرج شود تا مدال بگیرند. تیراندازی هم همین بودجه را میخواهد. وظیفه ماست که این موارد را بررسی کنیم. این مشکلات در همه ورزشها وجود دارد. ورزشکار میگوید به من صبحانه، ناهار و شام برسان تا من حدنصاب ورودی مسابقات جهانی را بیاورم. دوومیدانیکار فضای پرتاب میخواهد تا پرتابگر تحویل تیم ملی بدهد. ما استعدادهای خوبی داریم که حائز اهمیت است. تأمین حداقلها مثل لباس و مهمات وظیفه ماست که سعی میکنیم بهتر از گذشته شود.
سجادی تصریح کرد: بررسی مشکلات فدراسیونها را به معاونان تفویض کردیم و آنها به من گزارش میدهند. ما برنامه دیدار از فدراسیونها را داریم و باز هم این کار را انجام خواهیم داد. نگهداری از اماکن ورزشی هزینه دارد، مثل یک خانه مسکونی که هزینه دارد. امیدواریم بخش همگانی در ورزش فعال شود. پربار کردن اوقات فراغت لازم است و یکی از رشتههای ورزشی که میتواند اوقات فراغت را غنا ببخشد، تیراندازی است. این رشته و رشتههای فکری مثل شطرنج در شرایط سخت، خستگی را رفع میکنند. نه تنها جنبه قهرمانی ورزش، بلکه همگانی آنهم برای ما مهم است.