سخنگوی کاخ سفید: تعامل با روسیه در مذاکرات ایران را به اوکراین مرتبط نمیکنیم
«جنیفر ساکی» سخنگوی کاخ سفید شامگاه چهارشنبه هرگونه ارتباط بین تعاملات با روسیه در مذاکرات احیای برجام در وین با اقدامات آمریکا علیه مسکو بهدلیل بحران اوکراین را رد کرد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، سخنگوی کاخ سفید میگوید آمریکا به تعامل با روسیه برای احیای توافق هستهای ایران ادامه میدهد و قصد ندارد این موضوع را با تحریمها علیه مسکو بهدلیل بحران اوکراین مرتبط کند.
«جنیفر ساکی» سخنگوی کاخ سفید شامگاه چهارشنبه هرگونه ارتباط بین تعاملات با روسیه در مذاکرات احیای برجام در وین با اقدامات آمریکا علیه مسکو بهدلیل بحران اوکراین را رد کرد.
ساکی طی نشست خبری روزانه در کاخ سفید توضیح داد، آمریکا به تعامل با روسیه برای احیای توافق هستهای ایران ادامه میدهد و قصد ندارد این موضوع را با تحریمها علیه مسکو بهدلیل بحران اوکراین مرتبط کند.
به نوشته وبگاه «ریانووستی»، وی در اینباره اظهار داشت: «تیم ما به تعامل با شرکای خود در مذاکرات برای توافق با ایران، از جمله روسیه ادامه میدهد. ما معتقدیم که روسیه منافع مشترکی در جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی دارد».
سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به اصرار خبرنگاری مبنی بر احتمال تأثیر گذاشتن تحریمهای آمریکا علیه روسیه بر تعاملات نمایندگان دو کشور در وین، هرگونه احتمال ارتباط مذاکرات در وین را با موضوع تحریمهای ضد روسی در پی بحران اوکراین رد کرد.
بر اساس این گزارش، ساکی اضافه کرد: «از دیدگاه ما، در مورد تحریم روسیه، هیچ چیزی نباید از آمریکا خواسته شود یا از سوی ایالات متحده پیشنهاد شود. ما معتقدیم که در اینجا (مذاکرات وین) یک هدف مشترک داریم».
وی پیش از این نیز با رد هرگونه تأثیر تحریم روسیه بر مذاکرات وین، به تصمیم رئیس جمهور پیشین آمریکا برای خروج از توافق هستهای ایران کنایه زده بود.
کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سالهای گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کردهاند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.
ایران تأکید میکند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
علاوه بر این، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هستهای ایران بازدید کردهاند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هستهای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکردهاند.
ایران علاوه بر این در سال 2015 به توافقی با کشورهای موسوم به گروه 1+5 برای حل و فصل تنشها بر سر برنامه هستهای خود دست پیدا کرد. علیرغم اذعان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشتماه سال 1397 به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.
همچنین بخوانید