چهارشنبه 30 آبان 1403

سرانه فضای آموزشی در مرکز خراسان شمالی از میانگین کشوری پایین است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
سرانه فضای آموزشی در مرکز خراسان شمالی از میانگین کشوری پایین است

امین فلاح کوشکی گفت: براین اساس برای رسیدن به میانگین کشوری باید 48 هزار مترمربع فضای آموزشی شامل 47 پروژه 9 کلاسه در مرکز استان احداث شود تا سرانه فضای آموزشی در این شهرستان به میانگین کشوری برسد اما تا جایگاه استاندارد فاصله زیاد است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ امین فلاح کوشکی، مدیرکل سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگارعصراترکتعداد کل دانش آموزان مشغول به تحصیل در تمام مقاطع تحصیلی بجنورد را 69 هزار دانش آموز عنوان و اظهار کرد: براین اساس برای رسیدن به میانگین کشوری باید 48 هزار مترمربع فضای آموزشی شامل 47 پروژه 9 کلاسه ایجاد شود تا سرانه فضای آموزشی در این شهرستان به میانگین کشوری برسد اما تا جایگاه استاندارد فاصله زیاد است.

فلاح کوشکی خاطرنشان کرد: در حال حاضر میانگین فضای آموزشی در مرکز استان 4.5 متر مربع است که در مقایسه با میانگین استانی 0.8 متر مربع و میانگین کشوری 0.7 متر مربع عقب تر است.

وی اضافه کرد: علاوه بر این پروژه 12 کلاسه عدالت که در محدوده کلاته آروین بجنورد قرار دارد، با زیربنای یک هزار و 700 متر مربع در مرحله عملیاتی قرار گرفته است که براساس زمانبندی های صورت گرفته تا آخر 1400 به بهره برداری خواهد رسید.

این مقام مسئول وضعیت کمبود فضای آموزشی در روستای محمد علی پهلوان در حاشیه شهر بجنورد را نامناسب خواند و گفت: با توجه به اینکه با اعتبارات دولتی امکان جلوبردن پروژه ها وجود ندارد، بنابراین با همکاری یک خیر، یک میلیارد و400 میلیون تومان متعهد و مابقی هزینه ها نیز از سهم مشارکتی پروژه های ملی انجام شد.

وی افزود: مدرسه 9 کلاسه محمد علی پهلوان تاکنون 70 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و تا پایان 1400 به بهره برداری خواهد رسید.

فلاح با اشاره به اینکه وضعیت سرانه فضای آموزشی در بجنورد، مناسب نیست، اظهار داشت: بنا به دلایل متفاوت، طی چند سال اخیر در سراسر کشور رشد جمعیت در وضعیت ثابتی قرار گرفته است، این درحالی است که در مرکز خراسان شمالی روند افزایشی جمعیت را داشته ایم، که قطعا در کمبود سرانه آموزشی بی تاثیر نبوده است.

وی ادامه داد: همچنین با استان شدن خراسان شمالی و خشکسالی های پی در پی و افزایش مهاجرت ها از روستاها به بجنورد، حاشیه نشینی گسترش پیدا کرد و این موضوعات باعث شد تا علی رغم تمام ساخت و ساز های زیادی که در مرکز استان بعد از سفر مقام معظم رهبری، انجام شده است، سرانه فضای آموزشی در بجنورد در وضعیت مطلوبی نباشد.

فلاح کوشکی اضافه کرد: عملیات اجرایی دو پروژه عصمت و ابوریحان در مرکز استان برای مقطع ابتدایی، طی رایزنی با دفتر مقام معظم رهبری آغاز شده، که در مجموع 30 کلاس درس به فضای آموزشی بجنورد اضافه خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه برای ساخت هر پروژه عصمت و ابوریحان در بجنورد با مساحتی بالغ بر هشت هزار متر مربع، 25 میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده است، گفت: تاکنون برای هر پروژه هشت میلیارد تومان تخصیص پیدا کرده و اسکلت بنا آماده سازی شده است و براساس زمانبندی در نظر گرفته شده برای ساخت این دو سازه امید است تا پایان سال آینده با تکمیل اعتبارات به بهره برداری برسد.

واگذاری مدارس گلستان شهر بجنورد به دانشگاه فرهنگیان و کمبود فضای آموزشی برای این شهرک

این مقام مسئول گفت: در منطقه گلستان شهر بجنورد در یک بازه زمانی مدارس زیادی احداث شد و براساس برنامه ریزی های صورت گرفته، کمبودی نباید ایجاد می شد، اما مسئله ای که وجود دارد این است که در سال 87 دو پروژه 12 کلاسه در این شهرک براساس تصمیم مدیران وقت، با توجه به قرار گرفتن این دو پروژه که در مجاورت دانشگاه فرهنگیان بود، به آن دانشگاه واگذار شد.

وی ادامه داد: گفتنی است که در آن بازه زمانی راه و شهرسازی استان متعهد شد که پروژه 12 کلاسه الغدیر و 9 کلاسه ایران من را احداث کند اما تا پایان ساخت اسکلت بنا پیش رفت و مابقی با اعتبار دولتی و ملی ساخته و تکمیل شد.

فلاح کوشکی با اشاره به اینکه در گلستان شهر مشکل زمین وجود ندارد و در هر زمانی که اعتبار برای ساخت پروژه گرفته شود، عملیات احداث آغاز خواهد شد، ادامه داد: یکی از مشکلات اساسی بجنورد از لحاظ فضای آموزشی این است زمینی که طبق استاندارد های آموزش و پرورش مناسب ساخت مدرسه باشد، وجود ندارد.

زمینی برای ساخت مدرسه در بجنورد وجود ندارد

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر جمعیت زیادی در سایت ارتش در حال ساخت و ساز بنا هستند که قطعا این حجم عظیم نیازمند فضای آموزشی برای ساکنان این منطقه خواهند بود، اما پیش بینی برای ساخت مدرسه نشده است که باید شهرداری این موضوع را در طرح ریزی ها مدنظر قرار می داد.

فلاح کوشکی بیان داشت: لکه های آموزشی که توسط راه و شهرسازی مشخص شده اند، شخصی هستند و آموزش و پرورش سرمایه ای برای خرید آنها ندارد، همچنین برخی قطعات نیز بسیار کوچک هستند که برای ساخت یک مدرسه مناسب نیستند، زیرا برای ساخت یک مدرسه، تنها 40 درصد از زمین برای ساخت در نظر گرفته می شود.

وی یادآور شد: در سال 1400 از اعتبارات محرومیت زدایی چهار پروژه تعریف شده، که اگر زمین به موقع تامین و اعتبارات ابلاغ شود، چهار مدرسه به فضای بجنورد اضافه و بخش زیادی از کمبودها حل خواهد شد.

این مقام مسئول ادامه داد: در شهرک فرهنگیان که مسکن ملی در حال احداث است، براساس قوانین مطرح شده، باید در این محل توسط راه و شهرسازی فضای آموزشی توسط این مجموعه ساخته شود، که هنوز به مرحله پذیرش موضوع نرسیده است، اما براساس پیش بینی های صورت گرفته، در این مجموعه فضای آموزشی در نظر گرفته شده است. انتهای پیام /