پنج‌شنبه 8 آذر 1403

سرانه مصرف لبنیات در کشور پایین‌تر از استانداردهای جهانی است

خبرگزاری میزان مشاهده در مرجع
سرانه مصرف لبنیات در کشور پایین‌تر از استانداردهای جهانی است

سرپرست وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه به طور متوسط سرانه مصرف شیر در کشور بیش از 80 لیتر است، گفت: این رقم با استانداردهای جهانی فاصله زیادی دارد.

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، عباس کشاورز در اولین همایش ملی سالیانه صنعت لبنیات ایران، با بیان اینکه در حدود 8 سال اخیر وارد تجارت لبنیات شده‌ایم، اظهار کرد: سالانه حدود 800 هزار تن معادل شیر (انواع فرآورده‌های لبنی) از کشور صادر می‌شود که این صادرات بین 600 تا 700 میلیون دلار برای کشور ارزآوری دارد.

وی اضافه کرد: به اعتقاد بنده، این شروع خوبی است، اما قیمت کمتر از یک دلار به ازای هر کیلوگرم محصول، ناچیز است که این یا به دلیل مشکل بازار است یا فرآورده و همه این موارد. از نگاه بنده، مشکل، بحث بازار‌های ما است که باید بازار‌های متمول و پولدارتری پیدا کنیم که تقاضا‌های باکیفیت‌تری داشته باشند.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه گاهی دولت برای حمایت از دامداران، مجبور به مداخله در بازار شیر شد، گفت: این امر اقتصادی و پسندیده نیست و دولت باید از ورود به تجارت و اقتصاد منع شود.

کشاورز تصریح کرد: یکی از برکات شفاف‌سازی نرخ ارز این بوده که چالش فوق را به صورت غیرمستقیم برای ما مدیریت کرده و الان دیگر شاهد آن نیستیم.

وی با بیان اینکه جامعه ما از کمبود شیر رنج می‌برد، گفت: شیر هم پروتئین است، هم برای تأمین سلامت جامعه ضروری است و هم تعیین‌کننده رشد برخی از گروه‌های جامعه است.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه به طور متوسط سرانه مصرف شیر در کشور بیش از 80 لیتر است، تأکید کرد: این رقم با استاندارد‌های جهانی فاصله زیادی دارد و جامعه نیمه کهنسال ما باید تقاضای بسیار بیشتری برای این کالا داشته باشد.

کشاورز اظهار کرد: باید به قشر‌هایی از جامعه که درآمدشان کم است، در تأمین شیر مصرفی کمک کنیم.

به گفته وی، میزان پروتئین مصرفی در کشور بیش از 90 گرم است که عدد خوبی است، اما ترکیب آن مناسب نیست.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه عرضه لبنیات سنتی در جامعه در حال رواج است، تصریح کرد: این مسئله نه از نظر سلامت، نه اقتصاد و نه برای کسب و کار مناسب است.

کشاورز با اشاره به اینکه برخی به صورت غیرعلمی و غیرمنطقی درباره شیر خبررسانی می‌کنند، گفت: من به عنوان کسی که بیش از 45 سال در بخش کشاورزی فعالیت دارد، باید بگویم که استاندارد‌های مواد غذایی از جمله شیر در کشور ما بسیار سختگیرانه‌تر از اروپا است. به عنوان مثال، استاندارد ما در زمینه گندم 7 برابر سختگیرانه‌تر از اروپا است.

وی خطاب به فعالان صنعت لبنیات کشور که در این همایش حضور داشتند، افزود: چند پیشنهاد را برای رونق و توسعه این صنعت ارائه می‌کنم؛ اول آنکه باید وارد تجارت بیشتری شویم.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه دومین پیشنهاد آن است که ما فضا را برای ورود بخش خصوصی باز گذاشتیم و اجازه تصمیم‌گیری بدون نظرخواهی از ذی‌نفعان را نمی‌دهیم، گفت: شما باید کمک کنید که پیشنهادات بهتری ارائه شود و تصمیمات درست‌تری بگیریم.

کشاورز با بیان اینکه سومین پیشنهاد، سوق دادن مذاکره با تولیدکنندگان شیر خام به سمت برد برد است، تصریح کرد: نباید شرایط به گونه‌ای باشد که دولت برای حمایت از دامداران مجبور به مداخله در بازار شود و راهکار این مسئله آن است که به سمت قراردادی کردن صنعت شیر برویم.

کشاورز همچنین با بیان اینکه باید بازار‌های جدیدی را برای تجارت شناسایی کرد، گفت: شما باید بتوانید در بازار‌های اقتصادی‌تری فعالیت کنید.