سه‌شنبه 29 آبان 1403

سرپرست معاونت طبیعی محیط‌زیست از زیستگاه یوزپلنگ در جاجرم بازدید کرد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
سرپرست معاونت طبیعی محیط‌زیست از زیستگاه یوزپلنگ در جاجرم بازدید کرد

بجنورد - ایرنا - سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در سفر به خراسان شمالی از پناهگاه حیات وحش میاندشت در شهرستان جاجرم خراسان شمالی به عنوان زیستگاه مولد یوزپلنگ ایرانی بازدید کرد.

به گزارش روز جمعه ایرنا حسن اکبری در سفر به شهرستان جاجرم همچنین از پارک ملی ضامن آهو بازدید کرد.

مدیرحفاظت محیط زیست شهرستان جاجرم در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: در این بازدید که روز پنجشنبه انجام شد مشکلات حفاظت از یوزپلنگ ایرانی مورد بررسی قرار گرفت.

احمد صفرزاده اظهار داشت: یکی از دغدغه ها برای زیست یوزپلنگ ایرانی در میاندشت جاجرم، جمعیت آهوان به عنوان طعمه اصلی این گونه زیبا و وحشی است که بر اساس مشاهدات و نتایج سرشماری، شمار آهوان در این منطقه به طور قابل ملاحظه ای افزایش یافته و در 2 سال اخیر 2 برابر شده است.

وی افزود: یکی دیگر از دغدغه ها در زیستگاه یوز پلنگ ایرانی، حضور گله های دام و سگ های گله در منطقه است که سبب ناامن شدن زیستگاه شده است.

وی اظهار داشت: دامداران منطقه برای 15 هزار راس دام در این منطقه دارای حقوق عرفی هستند که باید به مرور خریداری و دام ها از منطقه خارج شوند البته تاکنون حقوق عرفی پنج هزار راس دام خریداری شده و مابقی هم قرار است خریداری شود.

صفرزاده گفت: یوزهای منطقه میاندشت در حال تردد به منطقه خارتوران در استان سمنان هستند که تامین و ارتقای ایمنی این مسیر و کاهش خطر تصادف برای این گونه زیبا یکی دیگر از دغدغه ها است.

مدیر حفاظت محیط زیست شهرستان جاجرم افزود: مسائل و مشکلات مزبور با حضور سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست مورد بررسی قرار گرفت و امید می رود شاهد اتفاقات خوب برای صیانت و حفاظت از یوزپلنگ ایرانی در منطقه میاندشت باشیم.

به گزارش ایرنا پناهگاه حیات وحش میاندشت با حدود 84 هزار و 435 هکتار وسعت در شرق شهرستان جاجرم و در جنوب شهر سنخواست واقع است که در سال 1352 تحت حفاظت محیطزیست ایران قرار قرار گرفت و در آن هنگام با داشتن حدود 3500 رأس غزال ایرانی (آهو) و تعدادی یوزپلنگ از بهترین زیست‌گاه‌های این دو جانور به‌شمار می‌آمد.

این منطقه یکی از غنی‌ترین مناطق استپی کشور از نظر تنوع و شمار گونه‌های جانوری نیز محسوب می شود و با وجود قرارگیری در اقلیم خشک و نیمه خشک به دلیل وجود رودخانه فصلی کال شور در منطقه در سال های اخیر چندان با مشکل کم‌آبی روبرو نبود و پوشش گیاهی منطقه بیشتر از گیاهان هالوفیت نظیر گز و خار شتر و ریش بز و تاغ و گون است.

علاوه بر یوزپلنگ و آهو (غزال ایرانی) روباه معمولی، خرگوش، آنقوت، هوبره، گوسفند وحشی، گرگ، گراز، طرلان، سارگپه پابلند، عقاب شاهی، دلیجه، انواع موش دوپا، سیاه‌گوش، گربه دشتی، گربه پالاس،، کفتار راه راه، شغال، تشی، زرده‌بر و خارپشت برانت از دیگر جانوران شاخص یا دارای جمعیت مناسب این منطقه به شمار می رود.

*س_برچسب‌ها_س*