دوشنبه 6 مرداد 1404

سریال ریزش در بورس

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
سریال ریزش در بورس

دنیای اقتصاد: معاملات بورس تهران در روز دوشنبه نیز با افت نماگرهای سهامی همراه بود تا شاخص کل برای چهارمین روز متوالی در مسیر نزولی گام بردارد. با افتی که این شاخص در معاملات امروز تجربه کرد؛ نماگر اصلی بازار سهام، کانال 2 میلیون و 800 هزار واحدی را از دست داد؛ به نحوی که افت 1.52 درصدی شاخص کل در معاملات امروز، از هفدهم تیرماه بیسابقه بوده است.

به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، در معاملات امروز بورس تهران، شاخص کل با افت 1.52 درصدی همراه شد و به سطح 2 میلیون و 768 هزار واحدی رسید. شاخص هموزن هم 1.12 درصد از ارتفاع خود را از دست داد و در سطح 827 هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز شاخص کل این بازار، با افت 1.07 درصدی همراه شد. با خروج هزار و 39 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار در معاملات امروز، سرمایهگذاران حقیقی برای پنجمین روز متوالی، مسیر خروج از تالار شیشه‌ای را در پیش گرفتند. مجموع خروج پول پنج روز اخیر در بازار سهام 6 هزار و 248 میلیارد تومان بوده است. همچنین ارزش معاملات خرد بازار سهام نیز در روز دوشنبه، رقم 4 هزار و 518 میلیارد تومان را ثبت کرد.

گارد صعودی در دلار

دلار که معاملات شب گذشته را در قیمت 88 هزار و 150 تومان به پایان رسانده بود؛ در معاملات امروز در قیمت 88 هزار و 500 تومان بازگشایی شد. در ادامه شاخص ارزی با افزایش ارتفاع همراه شد و در حوالی 89 هزار تومان مورد معامله قرار گرفت. کلیه صندوق‌های طلا هم در معاملات امروز در محدوده مثبت معامله شدند. تا لحظه تنظیم این گزارش، 330 میلیارد تومان پول حقیقی وارد صندوقهای طلا شده است. این صندوقها در 14 روز معاملاتی اخیر، با ورود پول حقیقی همراه بودهاند. در بازار فیزیکی طلا و سکه نیز، قیمت هر گرم طلای 18 عیار به 7 میلیون و 127 هزار تومان رسید. سکه امامی هم، 79 میلیون و 700 هزار تومان قیمتگذاری شد.

روند معکوس ورود و خروج پول

در دو هفته معاملاتی اخیر، تحولات بازار سرمایه ایران حاکی از دگرگونی در ترجیحات سرمایه‌گذاران بوده است. در حالی که بازار سهام طی پنج روز معاملاتی گذشته با خروج پیوسته پول حقیقی مواجه بوده، صندوق‌های سرمایه‌گذاری مبتنی بر طلا روندی معکوس را تجربه کرده‌اند و طی 14 روز معاملاتی اخیر شاهد ورود مستمر پول حقیقی بوده‌اند. این جابجایی منابع تا حد زیادی متاثر از افزایش نااطمینانی‌های سیاسی و امنیتی، به ویژه پس از آغاز جنگ 12 روزه اخیر در منطقه، بوده است. در چنین شرایطی، سرمایه‌گذاران به طور سنتی به دارایی‌های امن‌تر نظیر طلا پناه می‌برند؛ امری که در بازار داخلی نیز بازتاب یافته و با افزایش تقاضا برای واحدهای صندوق‌های طلا همراه شده است. از سوی دیگر، تداوم ریسک‌های سیاسی، بی‌اعتمادی به پایداری روند سودآوری شرکت‌ها و ترس از تداوم فشار فروش، باعث شده تا بخشی از سرمایه‌گذاران حقیقی ترجیح دهند از بازار سهام خارج شوند. این الگوی رفتاری، بار دیگر نقش مهم ابزارهای متنوع سرمایه‌گذاری و جایگاه صندوق‌های کالایی را در مدیریت ریسک سرمایه‌گذاران برجسته می‌کند. در عین حال، ادامه این روند می‌تواند نشانه‌ای از ضعف اعتماد عمومی به آینده کوتاه‌مدت بازار سهام باشد که نیازمند اقدامات ترمیمی سیاست‌گذار بازار است.

سریال ریزش در بورس 2