سفر رئیس جمهوری چین به سعودی (+ عکس) / امضای توافقنامه شراکت استراتژیک
آمریکا درباره سفر رئیس جمهوری چین به سعودی: نمونه ای از بسط نفوذ چین در سراسر جهان است.
سران عربستان سعودی و چین توافقنامه شراکت استراتژیک امضا کردند.
به گزارش عصرایران، این توافقامه دیروز پنجشنبه توسط شی جی پینگ رئیس جمهوری چین و ملک سلمان بن عبدالعزیز آل سعود پادشاه سعودی در کاخ یمامه ریاض امضا شد.
شی جی پینگ رئیس جمهوری چین در سفر رسمی به سعودی، روز چهارشنبه گذشته وارد ریاض شد. در ابتدای سفر رئیس جمهوری چین به سعودی، شاهزاده محمد بن سلمان ولیعهد و نخست وزیر از شی جی پینگ در کاخ یمامه ریاض استقبال رسمی کرد. این نخستین سفر خارجی او بعد از آغاز دوره سوم ریاست جمهوری اش است. همچنین این سومین سفر خارجی شی جی پینگ بعد از شروع همه گیری بیماری کروناست.
امضای توافقنامه شراکت استراتژیک چین و سعودی توسط سران دو کشور - ریاض
سفر رئیس جمهوری چین به سعودی از نگاه ناظران سفر مهم توصیف شده است. در این سفر رئیس جمهوری چین علاوه بر دیدار با سران سعودی، در دو نشست دیگر هم شرکت می کند. نخست نشست سران چین و کشورهای جنوب خلیج فارس و دوم نشست سران چین و کشورهای عربی است. پیش بینی شده 30 رئیس کشور و سازمان بین المللی در این نشست شرکت کنند.
این برای نخستین بار است که چنین نشست هایی در سطح سران برگزار می شود.
عربستان سعودی به عنوان هم پیمان سنتی امریکا شناخته می شود. امریکا و چین هم اکنون رابطه پرتنشی دارند.
شی جی پینگ در سفر به سعودی با استقبال گرم مقامات ریاض روبه رو شد. دو کشور علاوه بر توافقنامه شراکت استراتژیک، قراردادهایی در حوزه های مختلف اقتصادی، فناوری، تجارت، حمل و نقل، ارتباطات و... امضا کردند که ارزش آنها حدود 30 میلیارد دلار اعلام شده است.
استقبال گرم مقامات ریاض از رئیس جمهوری چین با استقبال سرد آنها از سفر جو بایدن رئیس جمهور امریکا مقایسه شده است.
شی جی پینگ هم گفت که سفرش به سعودی، "عصر جدیدی" از روابط چین با جهان عرب، کشورهای جنوب خلیج فارس و سعودی باز خواهد کرد.
استقبال از شی جی پینگ رئیس جمهوری چین در فرودگاه ریاض
رئیس جمهوری چین در یادداشتی در روزنامه دولتی "الریاض" به زبان عربی نوشت: "بعد از 6 سال دوباره به ریاض آمدم در حالی که احساس دوستی و محبت عمیق ملت چین را به همراه دارم"
رئیس جمهوری چین همچنین گفت که پکن برای ایجاد فضای جدید و افزایش همکاری با کشورهای جنوب خلیج فارس در زمینه انرژی فعالیت خواهد کرد.
وزیر انرژی سعودی (شاهزاده عبدالعزیز) هم گفت این کشور به عنوان شریک مورد اعتماد چین در زمینه انرژی باقی خواهد ماند. وزیر انرژی سعودی نیز فرزند پادشاه این کشور است. وی افزود: سعودی و چین همکاری در زنجیره انتقال انرژی از طریق ایجاد مرکز منطقه ای در سعودی برای شرکت ها و کارخانه های چینی تقویت خواهند کرد.
چین و سعودی 34 توافقنامه به ارزش 30 میلیارد دلار در بخش های فناوری اطلاعات، انرژی سبز، خدمات ابری، حمل و نقل، ساخت و ساز و... امضا می کنند.
امضای توافقنامه جامع شراکت استراتژیک میان چین و سعودی توسط ملک سلمان پادشاه سعودی و شی جی پینگ رئیس جمهوری چین - ریاض
این توافقنامه ها در زمانی امضا می شوند که عربستان سعودی برای تنوع بخشی به اقتصاد و افزایش درآمدهای غیرنفتی خود در تلاش است برنامه چشم انداز 2030 را اجرا کند.
هدف این چشم انداز، کاهش تکیه سعودی به درآمدهای نفتی و افزایش درآمدهای غیرنفتی این کشور است.
همزمان آمریکا از مشارکت چین در زیرساخت های حساس کشورهای جنوب خلیج فارس ابراز نگرانی کرده است.
استقبال محمد بن سلمان ولیعهد و نخست وزیر سعودی از شی جی پینگ رئیس جمهوری چین - قصر یمامه - ریاض
تعدادی از قراردادهای چین - سعودی با غول فناوری چینی (هووآوی) در زمینه فناوری ارتباطات و اینترنت امضا می شود. این در حالی است که آمریکا و برخی کشورهای اروپایی با این شرکت در ستیز و نزاع هستند و آن را از بخش های حساس ارتباطات و فناوری خود دور کرده اند.
کاخ سفید هم در واکنش به این سفر آن را "نمونه ای تلاش های چین برای گسترش نفوذ خود در سراسر جهان توصیف کرد.
عربستان سعودی یکی از سه کشور بزرگ تولیدکننده نفت جهان و بزرگترین صادرکننده نفت دنیاست. چین هم دومین اقتصاد بزرگ جهان و بزرگترین واردکننده نفت خام دنیاست.
عربستان سعودی بزرگترین تامین کننده نفت خام چین است.
تماشاخانه