سقوط شدید قیمت مرغ و گوشت | کاهش قیمت مرغ و گوشت در 2 شهریور
امروز 2 شهریور 1402 شاهد کاهش قیمت مرغ و گوشت بودیم. در ادامه از جزییات کاهش قیمت مرغ و گوشت باخبر شوید.
کاهش قیمت مرغ و گوشت
امروز 2 شهریور 1402 شاهد کاهش قیمت مرغ و گوشت بودیم. در ادامه از جزییات کاهش قیمت مرغ و گوشت باخبر شوید.
افشین صدردادرس با بیان اینکه کمبودی در عرضه دام نداریم، گفت: هم اکنون متوسط نرخ هر کیلو دام زنده 185 تا 195 هزارتومان است که براین اساس هرکیلو گوشت نباید بالاتر از 390 تا 400 هزارتومان عرضه شود.
به گفته او، بنابر آمار سرانه مصرف گوشت در سال گذشته 7.5 کیلو بود که با این وجود تولید گوشت داخل جوابگو نیاز کشور است و برای تنظیم بازار نیازی به این حجم از واردات نیست.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: با توجه به وضعیت عرضه دام داخل و گوشت گرم و منجمد وارداتی پیش بینی می شود که بازار به تعادل برسد.
نام کالا قیمت (تومان) قلوه گاه گوسفندی دارا - 1 کیلوگرم 430,000گوشت گردن ممتاز گوسفندی رالاگ 1 کیلوگرمی
378,000گوشت خورشتی گوسفندی مهیا پروتئین 1کیلوگرمی
650,000نیم شقه ران ممتاز گوسفندی 5کیلوگرمی
490,000ران گوسفندی - 2 کیلوگرم
1,160,000 گوشت راسته بدون استخوان گوسفندی 1 کیلوگرمی 815,000گوشت خورشتی گوسفندی مهیا پروتئین 500 گرمی
570,000ران گوسفندی بدون استخوان مهیا پروتئین 800 گرمی
492,000گوشت راسته شاندیزی (گوسفندی)
680,000او قیمت کنونی هرکیلو دام را 195 تا 210 هزارتومان اعلام کرد و افزود: با توجه به کاهش تقاضا، بازار دامو گوشت در رکود به سرمی برد.
ملکی ادامه داد: در شرایط کنونی بازار دام و گوشت بدلیل افت تقاضا در رکود به سر می برد.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی گفت: با استمرار عرضه گوشت های وارداتی پیش بینی می شود که قیمت گوشت کاهش یابد و بازار به تعادل برسد.
براساس مشاهدات میدانی از مغازههای سطح شهر تهران قیمت هر کیلو شقه گوسفندی حدود 400 هزار تومان، دست، سردست و راسته گوسفندی 400 تا 420 هزار تومان، ران گوسفندی 400 تا 500 هزارتومان و ران گوساله حدود 480هزارتومان است.
قیمت های ذکر شده حدودی بوده و ممکن است در برخی مناطق بیشتر یا کمتر باشد.
چندی پیش رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی اعلام کرد که در حال حاضر مغازهداران شقه گوسفندی را کیلویی 425 تا 435 هزار تومان بسته به کیفیت آن خریداری میکنند که با اعمال 10 درصد سود به دست مصرف کننده میرسد. به گفته وی در حاضر بازار مسکوت و آرام است.
در حالی که قیمت هر کیلوگرم مرغ در هفتههای گذشته از 100 هزار تومان عبور کرده بود اکنون به زیر 80 هزار تومان رسیده است به طوری که براساس مشاهدات میدانی این محصول 78 هزار تومان تا 80 هزار تومان در نقاط مختلف شهر تهران به فروش میرسد؛ هرچند که ممکن است در برخی نقاط شهر با قیمت های متفاوت تری نیز به فروش برسد.
نرخ مصوب هر کیلوگرم مرغ 73 هزار تومان است و نرخ بازار آزاد این محصول به قیمت های مصوب نزدیک شده و فاصله 5 تا 7 هزار تومان دارد.
در عرضه مرغ، گرانی فروشی این محصول در میادین میوه و تره بار با نرخ گذاری 75.9 هزار تومان است که حدود 3 هزار تومان بالاتر از نرخ مصوب به فروش می رسد.
میزان جوجه ریزی در تیر ماه به 130 میلیون قطعه رسیده و در مرداد ماه نیز پیش بینی 135 میلیون قطعه جوجه ریزی در بازار وجود دارد که این به معنی تولید بالا تر از تقاضای بازار است و در هفته های آینده احتمال کاهش قیمت این محصول به کمتر از قیمت مصوب وجود دارد و شرکت پشتبانی امور دام مجبور به جمع آوری مازاد تولید مرغداران خواهد بود.
قیمت جوجه یک روزه نیز در کشور کاهش یافته و پایینتر از نرخهای مصوب خود به فروش میرسد.
قیمت گوشت تفکیک شده از این رقم بسیار بالاتر است؛ بهطور مثال ران گوسفندی کیلویی 620هزار تومان و راسته گوسفندی کیلویی 800هزار تومان به فروش میرسد. گوشت گوساله هم همزمان با افزایش قیمت مواجه شده و طی یکماه اخیر تا 16درصد معادل 70هزارتومان در هر کیلو بالا رفته است.
فعالان بازار دلیل تداوم گرانی گوشت را کاهش شدید عرضه دام زنده میدانند. دولت تلاش کرده این کمبود را از محل واردات تامین کند. براساس آمارها نیاز سالانه بازار به انواع گوشت قرمز 950هزارتن است که بخش عمده آن در داخل کشور تولید و کسری 10درصدی از محل واردات تأمین میشود.
طی روزهای گذشته دولت نرخ گمرکی گوشت قرمز را از 4 به یکدرصد کاهش داد و به استناد بند ب تبصره 7 ماده واحده قانون بودجه سال 1402، 2ردیف تعرفه مربوط به قیمت گوشت قرمز گوساله و گوسفند کشتاری را مشمول کاهش نرخ حقوق ورودی کرد.
قیمت مرغ در فروشگاههای محصولات پروتئینی تهران در روزهای اخیر به محدوده 85هزار تومان رسیده است که در مقایسه با قیمت 100هزار تومانی اوایل مرداد 15هزار تومان کاهش را نشان میدهد. با این حال این قیمت هنوز تا نرخ مصوب این کالا فاصله دارد. دولت حدود یکماه پیش قیمت مصوب 73هزار تومانی هر کیلو مرغ گرم را 5هزار تومان افزایش داد، اما هنوز قیمت 78هزار تومانی مصوب جدید هم در مغازهها رعایت نمیشود.
رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی تهران روز گذشته از بهبود وضعیت بازار مرغ خبر داد و به همشهری گفت: با توجه به اینکه تولید و عرضه مرغ بیشتر شده قیمت مرغ در بازار طی هفتههای اخیر کاهشی بوده و به نرخ مصوب نزدیکتر شده، اما توزیع مرغ با نرخ مصوب هنوز پاسخگوی کل نیاز نیست.
مهدی یوسفخانی افزود: توزیع مرغ در میدان بهمن افزایشی بوده، اما همچنان کافی نیست و نیمی از واحدهای صنفی تهران میتوانند مرغ مورد نیاز خود را با نرخ مصوب تهیه کنند.
بهگفته این مقام صنفی، بخشی از واحدهای صنفی با توجه به کافینبودن توزیع یا معطلماندن در نوبت، ترجیح میدهند مرغ را با نرخ آزاد تهیه و عرضه کنند. مرغداران موظفند نیمی از تولیدات خود را با قیمت مصوب به کشتارگاه عرضه کنند.
با این حال مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور از تداوم کاهش قیمتها خبر داد و گفت: پیشبینی میکنیم در شهریورماه قیمتها از قیمتهای فعلی هم کاهشیتر شود.
علی ابراهیمی به همشهری آنلاین افزود: روند کاهش قیمت مرغ در بازار تهران چند روز است که آغاز شده، در برخی استانها اما بهعلت فاصله جغرافیایی قیمتها هنوز کاهشی نشده، ولی در کل روند قیمت مرغ در حال عادی شدن است. بهگفته این مقام صنفی جوجهریزی در تیرماه 132میلیون قطعه بوده و پیشبینی میشود جوجهریزی مردادماه از تیرماه هم بیشتر باشد.
وی افزود: دلیل این موضوع هم این است که ارز از محل تالار دوم تخصیص داده شد و عرضه بسیار گسترش پیدا کرد و همین عرضه باعث کاهش قیمت گوشت منجمد شد. لازم به ذکر است با توجه به برنامه ریزی که بانک مرکزی با وزارت جهادکشاورزی دارد، ارز خوبی برای گوشت منجمد تامین خواهد شد و حجم ورود آن به کشور افزایش پیدا خواهد کرد و پیش بینی وزارت جهاد و اتحادیه وارد کنندگان گوشت هم این است که قیمت گوشت منجمد در هفته های آتی کاهش پیدا کند و به کیلویی 250 هزار تومان برسد.
قائم مقام وزیر کشاورزی با اشاره به ادامه روند تخصیص ارز 28500 تومانی برای واردات گوشت تنظیم بازاری گفت: بنابراین هیچ گونه تغییر گروه کالایی ارزی در واردات گوشت تنظیم بازاری نخواهیم داشت و کل ارز مربوط به گوشت گوسفند و گوساله ی وارداتی با همان ارز 28500 تومان تامین می شود و واردات تا زمانی که قیمت ها به قیمت متعادلی برسد افزایش خواهد داشت و وزارت جهاد برای نیمه ی دوم سال برنامه ی تولید قراردادی را فعال خواهد کرد تا بتواند همان کاری که در خصوص قیمت مرغ انجام داد را در خصوص قیمت گوشت انجام دهد.
نام محصول
قیمت واحد کیلوگرم (تومان)
راسته با استخوان گوسفندی
340,000ران کامل ممتاز گوسفندی
420,000کف دست گوسفندی با ماهیچه
375,000ران پاک کرده گوساله
380,000سر دست پاک کرده گوساله
290,000گردن گوسفندی
290,000قلوگاه گوساله
195,000گردن گوساله
190,000قلم گوساله
125,000سردست گوسفندی
390,000ماهیچه گوساله
380.000
دمبالیچه گوسفندی
280.000نیم شقه سردست گوسفند
365.000
شقه لاشه گوسفندی
390,000نیم شقه ران گوسفندی
415,000صدردادرس با بیان اینکه مشکلی در تامین گوشت مورد نیاز نداریم، گفت: بعد از اصلاح نظام یارانه، قیمت تمام شده تولید افزایش یافت به طوریکه در حد توان اقتصادی مردم نبود، بنابراین لاید راهکارهایی برای حل مشکل اقتصادی مردم بکارگرفته شود.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک واردات گوشت را از راهکارهای موقت تنظیم بازار اعلام کرد و گفت: در شرایط کنونی واردات تنها برنامه است که با این روش تولید و امنیت پایدار غذایی را از دست خواهیم داد. از این رو دولت نباید تنها متکی به واردات باشد.
او ادامه داد: دولت باید زیرساخت های لازم برای تولید در کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت ایجاد کند تا افزایش بهره وری تولید در کنار توان اقتصادی مردم اتفاق بیفتد.
صدردادرس با تاکید بر ضرورت تقویت توان اقتصادی دامدار گفت: سیاست های حمایتی همچون دامدار کارت، تخصیص تسهیلات به دامداران، توزیع نهاده مدت دار و اجرای مصوبه تاخیر معوقات دامداران به رفع بحران کنونی کمک می کند. هرچند بانک ها در برابر اجرای مصوبات مقاومت می کنند.
بنابر اعلام مرکز آمار مقایسه عملکرد کشتارگاه های رسمی کشور در خرداد 1402 با مدت مشابه سال قبل نشان دهنده کاهش 12 درصدی مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاه های رسمی کشور است که این امر به عواملی همچون کاهش سرانه مصرف و قاچاق دام بستگی دارد.
آقای مجتبی عالی، مدیرعامل اتحادیه دامداران با بیان اینکه امکان خودکفایی گوشت در داخل وجود دارد، گفت: با توجه به جمعیت دامی کشور علاوه بر توانایی خودکفایی تامین نیاز داخل و بی نیازی از واردات، امکان صادرات گوشت هم به بازارهای هدف وجود دارد.
به گفته او، با توجه به اصلاح نظام یارانه و افزایش 5 تا 6 برابری نقدینگی مورد نیاز دامداران انتظار می رود که حمایت های لازم صورت گیرد تا پایداری تولید در معرض خطر نیفتد.
عالی ادامه داد: گرچه قرار بود حمایت هایی تحت عنوان دامدار کارت صورت گیرد، اما متاسفانه پرداخت این تسهیلات تمدید نشد که در نهایت دامداران به سبب کمبود نقدینگی مجبور به کشتار دام شدند.
مدیرعامل اتحادیه دامداران گفت: اگر نهاده دامی مورد نیاز دامداران تامین می شد، آنها به علت کمبود نقدینگی مجبور به کشتار با وزن پایین نبودند. درحالیکه با پرداخت دامدار کارت و تامین نهاده دامی، امکان صادرات هم وجود دارد.
آقای منصور پوریان، رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور گفت: اکنون واردات گوشت رقیب تولید داخل است که با این وجود شرایط تولید برای تولیدکننده سخت است.
به گفته او، علی رغم افزایش هزینه های تولید، حمایت از دامدار در حد شعار است که متاسفانه دامداران ما خروجی خوبی نسبت به تولید ندارند.
پوریان ادامه داد: با توجه به خشکسالی و گرانی نهاده دامی، حمایت همه جانبه از امر تولید ضروری است، درحالیکه به رغم ممنوعیت صادرات، واردات گسترده در حال انجام است.
رئیس شورای تامین کنندگان دام گفت: با توجه به آنکه مسئولان اذعان می کنند که صادرات دام منجر به بالارفتن قیمت و هزینه های تولید می شود، بنابراین امیدی به صادرات نیست که با این وجود جای این سوال مطرح است که با توجه به ممنوعیت صادرات و واردات گوشت، علت بالا بودن قیمت چیست؟
به گفته او، با توجه به جمعیت بالای 100 میلیونی دام، محدودیتی در تولید گوشت کشور نداریم.
پوریان با بیان اینکه دامداران بعد از جراحی اقتصادی بزرگترین ضربه را متحمل شدند، گفت: با توجه به هزینه های سرسام آور تولید، طرح های حمایتی از دامداران باید ایجاد شود تا علاوه بر تامین نیاز داخل، امکان صادرات وجود دارد.
او نیاز سالانه گوشت قرمز را یک میلیون و 300 تا یک میلیون و 400 هزارتن اعلام کرد و گفت: بنابر جمعیت دامی کشور، پتانسیل تولید یک میلیون و 600 تا یک میلیون و 700 هزارتن گوشت در کشور وجود دارد.
علی رغم آنکه بعداز اصلاح نظام یارانه قرار بود حمایت هایی در قالب توزیع نهاده دامی مدت دار، دامدار کارت و صادرات دام مازاد از دامداران صورت گیرد، اما متاسفانه نه تنها توجه چندانی به این صنعت نشد، بلکه با واردات بی رویه چالش هایی برای تولید داخل ایجاد شده است که حال انتظار دامداران از مسئولان آن است که با حمایت همه جانبه از خروج ارز جلوگیری کنند.
جبرئیل برادری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، میزان پرداخت تسهیلات به تمام بخشهای کشاورزی از جمله صنایع تبدیلی و تکمیلی، شیلات و آبزیان، باغی، زراعی، گلخانهای و دامی را در سال گذشته 1174 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: سال گذشته با پرداخت این میزان تسهیلات به بخش کشاورزی، رتبه نخست استانی و ملی را بدست آوردهایم.
او میزان پرداختی تسهیلات به بخش کشاورزی این استان را تا آخر مرداد امسال مبلغ 257 میلیارد تومان اعلام کرد.
برادری درباره تامین پروتئین استان تهران گفت: ضریب خوداتکایی تولید پروتئین را به 12 درصد رساندهایم و این عدد تا پایان امسال باید به 15 درصد برسد.
او ادامه داد: ما باید حداقل 30 درصد اقلام پروتئینی مورد نیاز استان تهران را از محل تولید داخل تامین کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران افزود: ما فراخوانی را منتشر کردهایم مبنی بر این که به علاقهمندان سرمایهگذاری در حوزه احداث واحدهای مرغداری در استان تهران، اراضی ملی به صورت رایگان و در کمترین زمان در اختیارشان قرار میدهیم.
او با بیان اینکه روزانه 1200 تا 1300 تن مرغ وارد استان تهران میشود، گفت: برای نخستین بار با فعالسازی واحدهای تولیدی نیمهفعال و غیرفعال، ظرفیت جوجهریزی در این استان به یک میلیون و 300 هزار قطعه رسیده است.
برادری درباره قیمت مصوب مرغ افزود: قیمت میانگین مرغ در استان تهران هر کیلوگرم 80 هزار تومان است. به گفته او، گوشت مرغ در میادین میوه و ترهبار، فروشگاههای زنجیرهای و میدان بهمن با قیمت مصوب عرضه میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: با کسانی که گوشت مرغ را بالاتر از قیمت مصوب به مشتریان عرضه میکنند، برخورد میشود.
او درباره رتبههای تولید این استان در بخش کشاورزی گفت: استان تهران دارای رتبههای نخست تا چهارم تولید در بخش کشاورزی است.
برادری گفت: استان تهران در تولید شیرخام، ماهیان زینتی و ذرت علوفهای رتبه دوم، در تولید سیب درختی رتبه سوم و در تولید تخممرغ رتبه چهارم را دارد.
او میزان پرداختی تسهیلات به بخش کشاورزی این استان را تا آخر مرداد امسال مبلغ 257 میلیارد تومان اعلام کرد.
برادری درباره تامین پروتئین استان تهران گفت: ضریب خوداتکایی تولید پروتئین را به 12 درصد رساندهایم و این عدد تا پایان امسال باید به 15 درصد برسد.
او ادامه داد: ما باید حداقل 30 درصد اقلام پروتئینی مورد نیاز استان تهران را از محل تولید داخل تامین کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران افزود: ما فراخوانی را منتشر کردهایم مبنی بر این که به علاقهمندان سرمایهگذاری در حوزه احداث واحدهای مرغداری در استان تهران، اراضی ملی به صورت رایگان و در کمترین زمان در اختیارشان قرار میدهیم.
او با بیان اینکه روزانه 1200 تا 1300 تن مرغ وارد استان تهران میشود، گفت: برای نخستین بار با فعالسازی واحدهای تولیدی نیمهفعال و غیرفعال، ظرفیت جوجهریزی در این استان به یک میلیون و 300 هزار قطعه رسیده است.
برادری درباره قیمت مصوب مرغ افزود: قیمت میانگین مرغ در استان تهران هر کیلوگرم 80 هزار تومان است.
به گفته او، گوشت مرغ در میادین میوه و ترهبار، فروشگاههای زنجیرهای و میدان بهمن با قیمت مصوب عرضه میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: با کسانی که گوشت مرغ را بالاتر از قیمت مصوب به مشتریان عرضه میکنند، برخورد میشود.
او درباره رتبههای تولید این استان در بخش کشاورزی گفت: استان تهران دارای رتبههای نخست تا چهارم تولید در بخش کشاورزی است.
برادری گفت: استان تهران در تولید شیر خام، ماهیان زینتی و ذرت علوفهای رتبه دوم، در تولید سیب درختی رتبه سوم و در تولید تخممرغ رتبه چهارم را دارد.
به گزارش ایسنا، گفتنی است قیمت های ذکر شده حدودی بوده و ممکن است در برخی مناطق بیشتر یا کمتر باشد.
جدیدترین قیمت گوشت تازه بستهبندی در بازار / ران گوسفندی کیلویی چند؟+ جدول قیمتها
چندی پیش رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی اعلام کرد که در حال حاضر مغازهداران شقه گوسفندی را کیلویی 425 تا 435 هزار تومان بسته به کیفیت آن خریداری میکنند که با اعمال 10 درصد سود به دست مصرف کننده میرسد.
به گفته وی در حاضر بازار مسکوت و آرام است.
مرغ نیز در میادین میوه و تره بار، فروشگاههای زنجیرهای و برخی از مغازهها با قیمت هر کیلو 78 هزارتومان عرضه میشود که البته قیمت آن در برخی دیگر از مغازه ها به کیلویی 88 هزار تومان هم می رسد. این درحالی است که با آغاز ماه محرم و افزایش طبیعی تقاضا برای گوست سفید و قرمز در این ماه، جوسازی هایی درباره کمبود گوشت در بازار و یا ایجاد صف برای خرید گوشت و مرغ ایجاد شده بود، اما با عبور از تلاطم مقطعی بازار، طبقپیشبینیها بازار به ثبات رسیده است.
وزیر جهاد کشاورزی نیز اخیرا اعلام کرده که تولید مرغ گرم به سطح مطلوبی رسیده و مشکلی برای تامین مرغ مورد نیاز بازار وجود ندارد.
رصد هفتگی بازار کالاهای اساسی در هفته چهارم مرداد نشان داد، گرمای هوا قیمت تخم مرغ را ریزشی کرده و با وجود نرخ مصوب 110 هزار تومان در حال حاضر هر شانه تخم مرغ 30 عددی بدون درپوش 75 هزار تومان به فروش میرسد. اما بازار ماهی افزایش قیمت داشته و هر کیلو ماهی قزلآلا از 139 هزار تومان به 149 هزار تومان رسیده است.
بازار شکر هم هر کیلو بین 35 تا حدود 40 هزار تومان بوده و به دلیل کمبود آن هر فرد فقط میتواند 4 کیلو شکر خریداری کند. قند بسته بندی نیز با قیمتهای متفاوت در حال عرضه است.
قیمت در بازار برنج هم با انباشت محصولات سال گذشته تا حدودی فروکش کرده و هر کیلو برنج هاشمی بدون بسته بندی فروشگاهی 95 هزار تومان قیمت گذاری شده است و برنج پاکستانی نیز هر کیلو بین 39.800 تا 59.500 در حال عرضه است.
طرح کاشت یک میلیارد درخت با تاکید وزیر جهاد کشاورزی با قوت در حال پیگیری است و به گفته عباسعلی نوبخت، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور قرار است امسال طرح با کاشت 250 میلیون نهال کلید بخورد. محمدعلی نیکبخت، وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اقلیم کشور گفت که متوسط بارندگی و طبیعت خشک و نیمه خشک ایران، لزوم اجرای چنین طرحی را دو چندان میکند، به طوری که مجریان طرح با کشت گونههای سازگار با مناطق مختلف کشور و مقاوم به کمآبی، با ایجاد فضای سبز از منابع موجود، به نفع طبیعت بیشترین بهره را به وجود میآورند؛ علاوه بر اینکه پیش از این اغلب نهالستانها تعطیل و متروکه بود و از 30 درصد ظرفیت موجود استفاده میشد که با اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت در حال حاضر 100 درصد ظرفیت نهالستانها مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
به گفته رئیس سازمان نظام دامپزشکی ایران امسال مجموع پروانه بهداشتی صنفی و غیر صنفی صادر شده بیش از 70 هزار پروانه بوده که نسبت به سال قبل 50 درصد افزایش را نشان میدهد. از ابتدای سال 1401 تا پایان خرداد 1402 در بخش دام بیش از 17 هزار، طیور 18.900، آبزیان بیش از 4 هزار، مراکز جمع آوری شیر 137، مراکز انجماد مواد ژنتیکی 14 و گواهی پزشکی برای دامداریهای روستایی بیش از 16 هزار پروانه بهداشتی صادر شده است.
حامد زارعی درباره آمار دامهای کشور با اشاره به اینکه معدوم نشدن پلاک دامهای کشتار شده خلاف قانون است، تاکید کرد که این موضوع باید از وزارت جهاد کشاورزی پیگیری شود اما اگر با کشتار پلاک دام معدوم نشود خلاف قانون بوده که باید به آن رسیدگی شود زیرا این پلاکها ممکن است برای قاچاق دام از کشور مورد سوءاستفاده قرار گیرد.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور در بخشی دیگر از سخنان خود به ضرورت اعزام ناظر بهداشتی در کشورهای مبدا برای واردات گوشت اشاره و عنوان کرد که وزیر جهاد کشاورزی با اعزام ناظر بهداشتی موافقت ضمنی داشته و سازمان پیشنهاد داده است که این موضوع در قالب دو رویداد پیگیری شود؛ نخست امضا پروتکلها است اینکه برای ناظران بهداشتی این امکان وجود داشته باشد که به طور سرزده از مراکز بازدید داشته باشند. دوم، بازدیدهای میدانی مبنی بر نظارت بر بهداشت دامها، کشتار و انجماد گوشت این دامها برای ناظران بهداشتی کشور فراهم باشد.
گفتنی است در حال حاضر واردات گوشت از طریق کشورهای برزیل، روسیه، مغولستان، قزاقستان و تا حدودی هم از گرجستان در حال انجام است.
ششمین تور رسانهای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از زیرمجموعههای وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد. مزارع تحقیقات و پژوهشهای ژنتیکی بذور و گیاهان برای مقاوم سازی آنها در برابر تنشهای زیستی و محیطی در حال انجام است. مطالعات برای معرفی نمونههای کم آب بر اما پرمحصول با توجه به تغییرات اقلیمی کشور یکی از مسائل پیگیری شده در این مزارع است در واقع مطالعات برای عبور از کشاورزی سنتی به مدرن بوده که با چالشهایی مواجه است؛ از جمله این مشکلات میتوان به توسعه شهری به داخل این مزارع اشاره کرد. رئیس مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر درباره دستاندازی نهادهای مختلف به اراضی تحقیقاتی این مؤسسه گفت که هر روز شاهد دستاندازی برخی ادارات دولتی و نهادهای مختلف به اراضی تحقیقاتی مؤسسه هستیم و برای پیگیری موضوع در دادگاه با شهرداریها و کلانتریها درگیر بوده و باید احقاق حق کنیم.
به گفته محمد زمانیان بدون این اراضی امکان تحقیقات برای معرفی ارقام جدید در راستای تأمین امنیت غذایی ناممکن خواهد بود در حالی که سایر کشورها هرگز چنین عملکردی در مقابل بخش تحقیقات خود ندارند. تعامل بین نهادهای دولتی، بزرگترین کمک به بخش تحقیقات کشاورزی کشور خواهد بود.
گفتنی است این مؤسسه روی 35 محصول زراعی تمرکز دارد و تحقیقات و پژوهشهای مؤسسه تحقیقات اصلاح بذر در 28 مرکز در کشور در حال انجام مطالعات است. بر اساس آمار سال گذشته 482 پروژه تحقیقاتی در مراکز ستادی و استانی اجرا شد که از این عدد 239 پروژه برای غلات بود.