دوشنبه 5 آذر 1403

سلاجقه: اصلاح قانون حمل سلاح در دستور کار محیط زیست است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
سلاجقه: اصلاح قانون حمل سلاح در دستور کار محیط زیست است

تهران - ایرنا - معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: برای حمایت بیشتر از نیروهای محیط‌بانی از حدود سه هفته قبل اصلاح قانون حمل سلاح در دستور کار قرار گرفته است.

به گزارش روز شنبه ایرنا از سازمان حفاظت محیط زیست، علی سلاجقه در یک برنامه تلویزیونی افزود: در حال پیگیری لایحه اصلاح قانون حمل سلاح هستیم تا همه نیروهای انتظامی به خصوص محیط‌بانان و جنگل‌بانان که کار امنیتی و دفاعی انجام می‌دهند، حمایت بیشتری شود.

وی اظهار داشت: تفکیکی بین بدنه محیط‌بانی و همه هفت هزار و 500 نفر از کارکنان سازمان محیط‌زیست کشور نمی‌بینم و همه آن‌ها محیط بان هستند اما این افراد بیشتر در معرض خطر قرار دارند.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست یادآور شد: برای کمک به خانواده شهدای محیط بان در نشستی که در سازمان بود، مسائل کاملاً مطرح شد و نامه مشترکی خدمت فرمانده کل نیروهای مسلح نوشته شد تا فرایند مشمول شدن محیط بانان شهید جزو شهدا تسریع شود.

روش‌های نوین آبخیزداری در کشور انجام نمی‌شود

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: متاسفانه کشاورزی در کشور ما آب محور نیست، الگوی کشت درستی وجود ندارد، سیلاب‌ها مدیریت نمی‌شود و روش‌های نوین آبخیزداری نیز در کشور انجام نمی‌شود.

وی اظهارداشت: در دولت سیزدهم سند آمایش سرزمین مبنای بودجه‌ریزی کشور شده است که اتفاقی مثبت و یک گام رو به جلو است البته سند آمایش نیز کامل نیست و معتقدم از نظر علمی در قسمت‌هایی مشکل دارد.

سلاجقه در رابطه با اهمیت محیط‌زیست در کشور تصریح کرد: محیط‌زیست یک موضوع فرا دستگاهی است اما متاسفانه در دستگاه‌های اجرایی کشور جایگاه مناسبی ندارد، از نظر قانونی قوانین خوبی برای حفاظت از محیط‌زیست داریم اما در عمل اتفاقی نمی‌افتد و در بسیاری از دستگاه‌ها هنوز محیط‌زیست در اولویت قرار نگرفته است.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست درباره با نقش کشاورزی و صنایع آب‌بر در بحران آب کشور گفت: قیمت همه کالاها باید بر اساس میزان آب مصرفی آن تعیین شود و آب باید مبنای توسعه کشور قرار گیرد. بسیاری از مناطق کشور ما از جمله فلات مرکزی دیگر توان بارگذاری صنایع و کشاورزی را ندارند و این صنایع آب‌بر باید در صورت امکان منتقل شوند.

سلاجقه درباره اهمیت استفاده از تجارب گذشتگان در کنترل منابع آبی افزود: در گذشته نیاکان ما منابع آبی را خوب مدیریت کرده‌اند. به عنوان مثال، آب را در فلات مرکزی به کمک قنات مدیریت کردند که این قنات‌ها در عصر حاضر نیز بهترین تکنولوژی برای استحصال آب در فلات مرکزی هستند. متأسفانه ما قنات‌ها را نابود و آن‌ها را به مسیر فاضلاب‌رو تبدیل کردیم.

وی درباره مصرف 85 درصدی منابع آب کشور در کشاورزی توضیح داد: دیگر اجازه نمی‌دهیم که هر نوع کشتی در هرجایی از کشور انجام شود و از این به بعد کشاورزی و آبیاری در هر استان بر اساس نقشه آمایش کشور و بر اساس نقشه الگوی کشت استان انجام می‌شود.

معاون رییس جمهوری ادامه داد: روش‌ها و الگوهای کشت کشاورزی به کمک دانشگاه‌ها تعیین شده است که با حداقل آب بیشترین بازده را بدهد، وزارت کشاورزی نیز باید یک‌بار برای همیشه تعیین کند که چه مقدار آب در کشاورزی مصرف می‌شود.

تشکیل ستاد ملی هوای پاک کشور رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست درباره اقدامات انجام شده برای کاهش آلودگی هوا اظهار داشت: ستاد ملی هوای پاک کشور به نحو عالی تشکیل شده است، سازمان محیط‌زیست کشور جایگاه نظارتی دارد و بر اساس قانون هوای پاک مسئولیت دارد.

وی اضافه کرد: در این جلسات تکالیف دستگاه‌ها بر مبنای قانون احصا و میزان عملکردها کمی‌سازی شد تا مشخص شود هر دستگاهی چند درصد از تکالیف خود را انجام داده است.

سلاجقه افزود: درصدهای انجام بسیاری از تکالیف امیدوار کننده نبود اما با همت وزیر کشور و معاون اول رییس‌جمهوری اکنون، 62 مصوبه داریم. هم دستگاه متولی، هم کاری که باید انجام دهد همچنین زمان‌بندی و میزان اعتبارات مشخص است.

رییس سازمان محیط‌زیست، درباره آلودگی هوا و برنامه‌های دولت گفت: آلودگی هوا گریبان‌گیر کل کشور شده است اما در تشکیل ستاد ملی هوای پاک کشور که با تکلیف رییس‌جمهوری شکل‌گرفته است، تکالیف همه دستگاه‌های درگیر در این حوزه مشخص‌شده و میزان عملکردها براساس کمیت تعیین کرده‌ایم.

سلاجقه بابیان اینکه هدف‌گذاری اصلی این ستاد، بر 9 کلان‌شهر متمرکز است، تأکید کرد: برقی کردن اتوبوس‌های تهران، برقی کردن موتورسیکلت حتی نقش صنایع و معادن انجام‌شده است.

وی اضافه کرد: صنایع و معادن مکلف هستند که مسئولیت اجتماعی خود را انجام دهند. برخی مواقع یک شاخص آلایندگی به نحوی است که کیلومترها را تحت تأثیر دارد.

منابع طبیعی باید قیمت گذاری اقتصادی شده و در GDP کشور محاسبه شود

رئیس سازمان محیط‌زیست با انتقاد از اینکه برای منابع طبیعی و خدادادی قیمت‌گذاری اقتصادی نشده است، گفت: برای بارگذاری صنایع باید ابتدا مشخص شود که منابع طبیعی که در بستر آن صنایع شکل می‌گیرند، چقدر قیمت دارد.

وی ادامه داد: 75 درصد خدمات اکوسیستمی کشور قیمت‌گذاری نشده است و باید در تولید ناخالص داخلی کشور محاسبه شود تا بفهمیم چه خدماتی از اکوسیستم را استفاده می‌کنیم.

برچسب‌ها