چهارشنبه 7 آذر 1403

سلبریتی‌ها چگونه پناهنده شیطان می‌شوند؟/ نظر قرآن درباره وطن‌فروشان

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
سلبریتی‌ها چگونه پناهنده شیطان می‌شوند؟/ نظر قرآن درباره وطن‌فروشان

خداوند در قرآن کریم چند ویژگی برای وطن‌فروشان بیان کرده و می‌فرماید: مانند کسانی نباشید که از دیارشان با حالت سرمستی و هواپرستی و با حرکتی نمایشی خارج شدند و مردم را از راه خدا باز می‌دارند.

به گزارش مشرق، مقام معظم رهبری در فرمایشات اخیر خود، در 22 دی‌ماه، نقشه‌ها و برنامه‌های دشمن در جریان اغتشاشات اخیر را مورد تحلیل قرار دادند. ایشان در بخشی، به این نکته اشاره داشتند که یکی از نقشه‌های دشمن، تشویق چند عنصر خودفروخته برای خروج از کشور، پناهنده شدن به آنها و لجن‌پراکنی علیه کشور بود. هدف از این نقشه در محاسبات خیالی آنها ناامید کردن جوانان بود که از این نقشه نیز به فضل الهی ناکام ماندند.

این نقشه شوم، یادآور آیه‌ای از قرآن کریم است، آنجا که خداوند می‌فرماید: «مانند کسانی نباشید که از دیارشان با حالت سرمستی و هواپرستی و با حرکتی نمایشی، خارج شدند و مردم را از راه خدا باز می‌دارند و خدا به آنچه می‌کنند احاطه دارد و یاد کن هنگامی را که شیطان اعمال آنان را برایشان بیاراست و به آنها گفت: امروز هیچ کس از مردم بر شما پیروز نخواهد شد، و من پناه شما هستم». (انفال / 47- 48)

از آنجا که قرآن همچون خورشید و ماه در تمامی دوران‌ها در چرخ گردون، جاری است (البرهان فی تفسیر القرآن، ج1، ص: 46) و در هر دوره و زمانی، برای هر جمعیت و گروهی، سخن نو و تازه دارد (بحار الأنوار، ج17، ص: 213) گویا آیات بالا همین امروز و در وصف حال این چند عنصر خودفروخته و خودباخته‌ای که کشور را در بحبوحه اغتشاشات ترک گفتند نازل شده است. خداوند در این آیات چند ویژگی برای کار آنها ذکر می‌کند که همه آن ویژگی‌ها دقیقا بر این چند سلبریتیِ دوران ما هم صدق می‌کند.

ویژگی نخست از روی سرمستی و خوشگذرانی بودن این کار است که البته همراه با نوعی خودبرتربینی و احساس ریاست هم هست. تعبیر «خَرَجُوا مِن دِیَارِهِم بَطَرًا» در قرآن کریم اشاره به این ویژگی دارد (تفسیر المنار، ج10، ص: 26). این آیه درباره کسانی نازل شد که با ترک دیار خود، به دنبال به راه انداختن محفلی برای شراب‌خواری و رقص و آواز و پایکوبی بودند (تفسیر مجمع البیان، ج4، ص: 842).

ویژگی دوم نمایشی بودن کار آنها است. که تعبیر «رِئَاءَ النَاسِ» اشاره به آن است. این افراد، ریاکارانه، در ظاهر چیزی را وانمود می‌کنند که برعکس باطن پلیدشان است (همان).

ویژگی سوم آن است که هدف آنها از این کار، به انحراف کشاندن و بازداشتن مردم از راه خدا است. آنها با گفتار و رفتار خود مردم را به غوطه‌ور شدن در گناهان و فراموش کردن خدا و دستوراتش فرا می‌خوانند (تفسیر المیزان، ج9 96).

ویژگی چهارم تأکید بر نقش و تحریک شیطان در این جریان است. «وَ اِذ زَیَنَ لَهُمُ الشَیطانُ أَعمالَهُم وَ قالَ لا غالِبَ لَکُمُ الیَومَ مِنَ النَاس». شیطان کار آنها را زیبا جلوه داد و آنها را به این پندار باطل انداخت که با این همه امکانات و لشگریان و اسباب لهو و لعب و خوشگذرانی که برای خود مهیا کرده‌اند پیروز ماجرا خواهند بود (تفسیر المیزان، ج9، ص: 97).

ویژگی پنجم پندارِ خیالیِ «پناهندگی» است که شیطان به عنوان یک امتیاز به آنها می‌دهد. شیطان به آنها گفت: «وَ اِنِی جار لَکُم» یعنی من به شما پناه می‌دهم. «جوار» یا همان پناهندگی از سنن قدیمی عرب جاهلیت بود که یک قبیله به شخص غریبه، پناهندگی می‌داد و در این صورت، از او مانند یکی از افراد خود حمایت می‌کرد. این سنت پناهندگی امروزه هم به گونه‌ای در جهان وجود دارد (همان).

هر چه بیشتر در دو آیه 47 و 48 سوره انفال تأمل می‌کنیم همسویی و ارتباط آن را با جریانات امروز خود بیشتر می‌یابیم.

در ویژگی نخست، خروج این چند عنصر خودفروخته هم مانند پیشینیانِ خود، همراه با نوعی سرمستی، خودبرتربینی و گونه‌ای از رهبری‌پنداری و پمپاژ تنفس مصنوعی به اغتشاشگران بود.

ویژگی دوم، نمایشی بودن این حرکات بود که این فقره را بازتاب گسترده و پررنگ و لعاب اخبار آنها در فضای مجازی و رسانه‌های معاند برعهده داشتند.

ویژگی سوم، هدف مشترک آنها در بازداشتن مردم از راه خدا بود. سرود «برای توی کوچه رقصیدن...» که به نوعی، منشور اغتشاشات شده بود و دعوت به برداشتن روسری‌ها و در نهایت، مخالفت با نظام سیاسی مبتنی بر مبانیِ دینی، هدف روشن اغتشاشات بود و همه آنها مصادیقِ بارزِ «صد عن سبیل الله» و بازداری از راه خدا است.

ویژگی چهارم، نقش شیطان و وسوسه‌هایی است که آنها را پیروز ماجرا جلوه می‌داد. این نکته نیز از همان ابتدا از نگاهِ واهیِ از بالا به پایینِ آنها و از ادبیات متکبرانه‌شان و از اعلام پیروزیِ هر روزه‌شان پیدا بود.

ویژگی پنجم وعده خیالیِ اعطای پناهندگی از سوی شیطان بود. می‌دانیم که در نگاه قرآنی، شیاطین اعم از شیاطینِ جن و انس هستند. از سوی دیگر، دولت استکباری آمریکا، شیطان بزرگ دوران ما است. چند سلبریتی خودفروخته مملکت ما، دلخوش به وعده پناهندگی شیطان بزرگند و از این هشدار خداوند غافلند که فریب وعده پناهندگی به شیطان را نخورید.

کوتاه سخن آن که این نقشه‌ها که دشمن، پس از آزمون و خطاهای چندین و چند ساله، تازه به آن رسیده است، چندان هم جدید و ابتکاری نیست و در واقع این افراد، دنباله‌رو همان کسانی هستند که در صدر اسلام نیز با نقشه‌های مشابه، سعی در تضعیف روحیه مسلمانان در مقابله با مشرکان داشتند.

به فضل و رحمت خداوند متعال و به عنایت امام زمان علیه‌السلام و تحت رهبری نایب ایشان مقام معظم رهبری، این گونه حرکت‌های نمایشی و حساب شده که از سوی شیاطین انس و جن طرح‌ریزی و اجرا می‌شود تا آنگاه که مردم دل در گرو رهنمودهای روشنگرانه خداوند در قرآن کریم دارند راه به جایی نخواهد برد.

نویسنده: محمد میری