شنبه 10 آذر 1403

سلول‌های مزانشینی بندناف برای پنومونی بیماران مبتلا به کرونا ویروس جدید 2019

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
سلول‌های مزانشینی بندناف برای پنومونی بیماران مبتلا به کرونا ویروس جدید 2019

مدیرعامل بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف گفت: در جدیدترین کارآزمایی بالینی که در سایت معتبر clinicaltrial.gov به ثبت رسیده است، محققین چینی با هدف مقابله با بیماری کرونا، فاز یک کارآزمایی بالینی را با استفاده از سلول‌های بنیادی مزانشیمی بندناف به‌منظور بررسی ایمنی و اثر بخشی این سلول‌ها در بهبود عوارض ریوی ناشی از بیماری کرونا ویروس شروع کردند.

دکتر مرتضی ضرابی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در جدیدترین کارآزمایی بالینی که در سایت معتبر clinicaltrial.gov به ثبت رسیده است، محققین چینی با هدف مقابله با بیماری کرونا، فاز یک کارآزمایی بالینی را با استفاده از سلول‌های بنیادی مزانشیمی بندناف به منظور بررسی ایمنی و اثربخشی این سلول‌ها در بهبود عوارض ریوی ناشی از بیماری کرونا ویروس شروع کردند.

وی تصریح کرد: عفونت کرونا ویروس موجب یک بیماری تنفسی شدید شبیه به سندرم نارسایی حاد تنفسی می‌شود، همراه با بستری بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه و مرگ و میر است.

مدیرعامل بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف خاطرنشان کرد: هیچ درمان تایید شده ضد ویروس برای مبتلایان آلوده شده با ویروس کرونا وجود ندارد و بیشتر بیماران باید درمان‌های حمایتی و مراقبت‌های تسکینی را دریافت کنند.

ضرابی گفت: برای موارد شدید بیماری، درمان باید شامل حفظ عملکرد ارگان‌های حیاتی بدن باشد.

وی ادامه داد: این کارآزمایی بالینی به منظور بررسی ایمنی و اثربخشی سلول‌های بنیادی مزانشیمی برای بیماران مبتلا به پنومونی ناشی از ویروس کرونا است.

مدیرعامل بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف افزود: عفونت ناشی از ویروس کرونا به یک رخداد فوری در بهداشت عمومی کشور چین تبدیل شده است.

ضرابی بیان کرد: از ساعت 24 روز 26 ژانویه 2020، تعداد 2744 مورد بیماری تایید شده است که 461 مورد آن نوع شدید بیماری است که در حال افزایش نیز است. در حال حاضر هیچ واکسنی علیه آن وجود نداشته و هیچ درمان ضد ویروس خاصی نیز توصیه نشده است.

وی عنوان کرد: حدود 20 درصد افراد به فرم شدید بیماری مبتلا می‌شوند و برخی نیز به دلیل عوارض نارسایی تنفسی و یا اختلال درارگان‌های حیاتی بدن فوت می‌کنند بنابراین یافتن یک روش درمانی ایمن و موثر برای مبتلایان به عفونت پنومونی ناشی از کرونا ویروس ضروری است.

مدیرعامل بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف گفت: طی سال‌های گذشته ویژگی‌های امیدوار کننده سلول‌های بنیادی مزانشیمی از جمله ویژگی‌های ترمیمی و توانایی تمایز به سلول‌های مختلف موجب علاقمندی و جذب محققین در به کارگیری روش‌های مبتنی بر سلول درمانی در بیماری‌های مختلف شده است.

ضرابی یاداور شد: این یافته‌ها تاثیرات مفید درمان‌های مبتنی بر سلول‌های بنیادی مزانشیمی را که ناشی از اثرات ایمن سازی و ظرفیت ترمیمی سلوها است نشان می‌دهد. محققین دریافته اند که تزریق سلول‌های بنیادی مشتق از بندناف به طور قابل توجهی عملکرد کبدی را در سیروز کبدی بهبود می‌بخشد و باعث افزایش میزان بقای بیماران در نارسایی مزمن کبدی می‌شود.

وی تصریح کرد: سلول‌های بنیادی مزانشیمی به طور چشمگیری تغییرات پاتولوژیک را در ریه کاهش می‌دهند و پاسخ التهابی ایمنی ناشی از ویروس آنفولانزا را در مدل حیوانی مهار می‌کنند.

مدیرعامل بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف اظهار کرد: در این کارآزمایی که بین چند مرکز درمانی انجام می‌شود، 40 بیمار جذب می‌شوند. 20 بیمار تحت درمان‌های مرسوم هستند و به صورت داخل وریدی در یک دوره (3 نوبت) به ازای هر کیلوگرم وزن بدن یک تا سه میلیون سلول بنیادی مزانشیمی دریافت می‌کنند. بعلاوه 20 بیمار که به عنوان شاهد استفاده شده اند، درمان‌های معمول را دریافت می‌کنند.

ضرابی خاطرنشان کرد: علائم بالینی، تصویربرداری ریه، عوارض جانبی، مرگ و میرطی 28 روز، ویژگی‌های ایمونولوژی (سلول‌های بنیادی و التهابی) طی 90 روز ارزیابی خواهد شد.

انتهای پیام