سلیمانی: وجود امثال منصوری برای داوری کشورمان غنیمت است / کمیته داوران فغانی را فراری دادند
پیشکسوت داوری گفت: وجود امثال منصوری برای داوری کشورمان غنیمت است، اما کمیته داوران برای داوران خود ارزش و احترام قائل نیست.
محمدرضا منصوری کمک داور با تجربه کشورمان که سابقه حضور در 2 جام جهانی 2014 و 2018، المپیک 2016 برزیل و جام ملتهای آسیا 2019 را کارنامه خود دارد روز جمعه در دیدار پرسپولیس - ملوان برای آخرین بار پرچم زد و این در حالی است که با توجه به قوانین فیفا او میتوانست تا سن 50 سالگی نیز قضاوت کند، اما کمیته داوران فدراسیون فوتبال با این موضوع موافقت نکرد تا او در سن 45 سالگی از قضاوت بازنشسته شود.
حیدر سلیمانی پیشکسوت داور فوتبال کشورمان در خصوص بازنشستگی منصوری گفت: منصوری کمک داور باتجربه کشورمان سابق حضور در مسابقات بزرگی همچون جام جهانی، المپیک و جام ملت های آسیا را داشت، اما پس از رفتن فغانی شاید دیگر داوری در حد و اندازه وجود نداشت تا او در کنارش قضاوت کند و علی رغم اینکه طبق قانون فیفا منصوری میتوانست تا سن 50 سالگی نیز قضاوت کند، اما به نظرم بهتر شد که او بازنشسته شد چرا که شاید دیگر او با این وجود دیگر انگیزه لازم را نمی داشت و به نظرم او برای خودش ارزش قائل بود و خودش را بازنشسته کرد.
او ادامه داد: کمیته داوران فدراسیون فوتبال با ترفند بازنشستگی داوران باتجربه میخواهد مثلا جوانگرایی کند چرا که رضا سخندان نیز میتوانست تا چندین سال دیگر نیز قضاوت کند، اما او را هم بازنشسته کردند و همچنین قصد داشتند که علیرضا فغانی را نیز بازنشسته کنند در حالی که کمیته داوران میتوانست داوران جوانتر را در کنار فغانی و امثال او قرار دهد تا کسب تجربه کنند.
سلیمانی بیان کرد: داوران ما حقوقی از بابت قضاوتشان دریافت نمیکنند و همگی شغل دیگری دارند و وجود امثال منصوری برای داوری کشورمان غنیمت است، اما کمیته داوران برای داوران خود ارزش و احترام قائل نیست و گرنه فغانی را فراری نمیدادند چرا که ما تا 15 تا 10 سال دیگر داوری مثل فغانی نخواهیم نداشت که در مسابقات بزرگ نماینده داوری کشورمان باشد. ما باید فغانی و منصوری را حفظ می کردیم و آن ها در مسابقات پیش رو نیز نماینده کشورمان می بودند تا کم کم داوران دیگر تجربه لازم را کسب می کردند و جایگزین آن ها می شدند.
پیشکسوت داوری کشورمان در خصوص هفته پایانی لیگ برتر و تنشهای ایجاد شده در مسابقات هفتههای گذشته گفت: معمولا 80 درصد تنشها در بازیها مربوط به بازیهای استقلال و پرسپولیس است و در حال حاضر که هر دو تیم نیز در کورس قهرمانی هستند و علیه همدیگر نیز شروع به بیانیه نویسی کرده اند و در این بیانیهها نیز فدراسیون فوتبال، سازمان لیگ و داوران را به متهم به جانب داری از تیم رقیب میکنند. در حال حاضر که از VAR در لیگ برتر استفاده نمیشود و کمیته داوران باید با چیدمان خوب چندین داوران با تجربهای که در لیگ قضاوت میکنند سعی در کنترل اشتباهات داوری داشته باشد.
او ادامه داد: معمولا داوران در بازیهای این 2 تیم در 10 دقیقه اول بازی دچار استرس میشوند و باید داوران که قدرت مدیریت را دارند برای بازیهای پیش روی این 2 تیم انتخاب شوند. متاسفانه بعضی از مسئولان کمیته داوران یا ناظران دقایقی قبل از شروع بازیها به رختکن داوران میروند و در خصوص بازی به آنها توصیههای میکنند که این کار باعث وارد شدن استرس به داوران میشود در حالی که توصیههای پیش از بازیها را باید حداقل 2 روز قبل از بازی به داوران گفت.
باشگاه خبرنگاران جوان ورزشی فوتبال و فوتسال