دوشنبه 9 مهر 1403

سوت کشیدن گوش نشانه این بیماری است

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
سوت کشیدن گوش نشانه این بیماری است

اقتصادنیوز: وز وز یا سوت کشیدن گوش مشکلی است که اگر به طور مداوم تکرار شود نگران کننده است و نشان دهنده وجود بیماری در بدن می باشد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نمناک، یکی از شایع ترین مشکلاتی که اغلب مردم آن را تجربه نموده اند، سوت کشیدن یا وزوز گوش است. اگر سوت کشیدن و وز وز گوش برای مدت کوتاهی باشد جای نگرانی نیست اما اگر این حالت مداوم تکرار شود نیاز به بررسی بیشتری دارد.

وزوز گوش به شنیدن صدایی آزاردهنده در یک یا هر دو گوش گفته می شود که منبع خارجی ندارد و فرکانس های متفاوتی مانند زنگ زدن، صدای باد، غرش، سوت و... دارد. وزوز گوش گاهی کوتاه مدت بوده و سریعا برطرف می شود اما برخی مواقع نیز تداوم دارد و باعث اختلال زندگی فرد می شود و نشانه ای از یک بیماری است.

جرم گوش آلودگی ها را به دام می اندازد و از مجرای گوش محافظت می کند. اما اگر جرم گوش انباشته شود می تواند به پرده گوش آسیب بزند و موجب کاهش شنوایی و شنیده شدن سوت در گوش شود.

عفونت گوش از علت های وز وز گوش

در هر بخش مسیر سیستم شنوایی، اگر اختلالاتی مانند عفونت گوش به وجود آید باعث شنیده شدن صدای سوت یا وز وز در گوش خواهد شد.

سخت شدن پرده و استخوان های گوش

سیستم شنوایی انسان از گوش خارجی، میانی و داخلی تشکیل شده است و در هرجای مسیر سیستم شنوایی اختلالاتی مانند سخت شدن پرده و استخوان های گوش به وجود آید باعث شنیده شدن صدای سوت یا وز وز در گوش خواهد شد.

آسیب های حلزون شنوایی و پیر گوشی

شایع ترین علل بروز این صدا آسیب های حلزون شنوایی است. کم شدن شنوایی در سنین پیری و 60 سال به بالا نیز سبب وزوز و سوت کشیدن گوش می شود.

برخی از بیماری ها مانند دیابت، اختلالات تیروئید و بیماری مِنییِر موجب اختلال در گوش می شوند و سبب شنیده شدن وز وز گوش می گردند.

بعضی از فرآورده های دارویی نیز در ایجاد وزوز گوش یا تشدید این عارضه مؤثرند، داروهای ضد التهاب ها، آنتی بیوتیک ها، داروهای مسکن، داروهای ضد افسردگی، الکل و آسپرین از این موارد هستند.

این صدا زنگ خطری در خصوص تومورهاست که باید برای درمان به پزشک مراجعه نمود. هر توموری که به رگ های خونی در ناحیه ی سر و گردن فشار وارد کند، می تواند موجب وزوز گوش شود.

همچنین تومور عصب شنوایی که نوعی تومور غیرسرطانی و خوش خیم است و معمولا در یک گوش بروز می کند و روی عصب جمجمه ای رشد می کند نیز موجب سوت کشیدن گوش می شود؛ توجه داشته باشید که هر سوت کشیدنی خبر از تومور نمیدهد و این مسئله تنها با عکسبرداری و بررسی های دقیق پزشکی ثابت می شود.

افزایش و کاهش فشار خون در برخی مواقع موجب شنیده شدن صدای سوت از گوش می شود. همچنین عوامل افزایش دهنده ی فشار خون مانند استرس، الکل و کافئین نیز موجب شنیده شدن صدای وزوز گوش می شوند.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید