جمعه 9 آذر 1403

سود جامعه بشریت از واکسن کرونا با عوارض آن قابل‌مقایسه نیست

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
سود جامعه بشریت از واکسن کرونا با عوارض آن قابل‌مقایسه نیست

سوری بابیان اینکه جامعه بشری به دنبال این است که خود را از این معرکه کرونا با بهترین راه ممکن نجات دهد، گفت: واکسن کرونا قطعا عارضه دارد ولی سودی که جامعه بشریت از واکسن برده است با عارضه آن اصلا قابل‌مقایسه نیست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ حمید سوری، رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید 19 شب گذشته در نشست کرسی آزاداندیشی واکسن کرونا اثربخشی و عوارض که به همت بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی در تالار ابن‌سینا مشهد برگزار شد، اظهار داشت: یک گروه ضد واکسن با اصل واکسن مخالف هستند و در همه جای دنیا هم وجود دارند و گروهی هم تنها با واکسن و بیماری کرونا مخالف هستند و گروهی هم با مدیریت واکسیناسیون مشکل‌دارند.

وی بابیان اینکه بنده با اصل واکسیناسیون مشکلی ندارم و معتقد هستم که واکسیناسیون جزو ذات خلقت خداوند است و بچه‌ای که مادر خود متولد می‌شود تا چند ماه واکسینه است، خاطرنشان کرد: بشر درواقع از الگویی که در خلقت خداوند وجود دارد ایده و بهره گرفته و سعی کرده با یک مهندسی معکوس از آن واکسن تولید کند.

رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید 19 با تأکید بر اینکه همچنین در ادامه تصریح کرد: اگر واکسن نبود مطمئنا خیلی از ما به دنیا نیامده بودیم و حتی بیش از 300 میلیون نفر تنها از آبله نجات پیدا کرده‌اند و در زمان گذشته بچه‌های زیادی از یک خانواده که واکسن استفاده نمی‌کردند از بین می‌رفتند.

وی بابیان اینکه زمانی که بحث ماده بیولوژیک می‌کنیم هر عامل بیولوژیک برگرفته از طبیعت و غیر از طبیعت یک عوارضی ممکن است داشته باشد، اگر غذا را بیش‌ازحد متعادل استفاده کنید مطمئنا عوارض دارد، اذعان کرد: هر عامل و ماده‌ای یک‌درجه‌ای از خطر دارد و باید دز مناسبی استفاده کنیم و هیچ پزشکی نمی‌تواند ادعا کند که دارویی که برای بیمار تجویز می‌کند یا عمل جراحی که انجام می‌دهد بی‌خطر است ولی باید سود آن را به نفع جامعه و بیمار هم ببینیم.

کرونا بیش از اینکه یک مسئله فردی باشد یک مسئله اجتماعی است

سوری با اشاره به اینکه بحث‌های مدیریتی واکسیناسیون مورد مخالفت قرار می‌گیرد که چرا اطلاع‌رسانی نمی‌شود و مردم حق‌دارند که بدانند ولی مسئله مدیریت واکسیناسیون نباید با دیگر مسائل تداخل داشته باشد، عنوان کرد: جامعه بشری به دنبال این است که خود را از این معرکه کرونا با بهترین راه ممکن نجات دهد و نمی‌توان نشست و نظاره‌گر باشیم و هنر بشر امروز در این است که پیشگیری کند.

وی با تأکید بر اینکه واکسیناسیون را می‌توانیم فردی یا اجتماعی نگاه کنیم، تشریح کرد: کرونا بیش از اینکه یک مسئله فردی باشد یک مسئله اجتماعی است و نمی‌توان فردی را پیدا کرد که از این بیماری تأثیر منفی نگرفته باشد و مناسب‌ترین مداخله‌ای که می‌توانیم در حال حاضر داشته باشیم باید شناسایی و ارائه شود و با تجربیات خام نمی‌توان به مبارزه با کرونا یا هر بیماری دیگر رفت و تجویز موردی یا فتوا صادر کرد.

رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید 19 بابیان اینکه تجربیات خام ما نمی‌خواند قابل‌تعمیم به کل جامعه باشد و باید قالب علمی عمیق و دقیق داشته باشد، تأکید کرد: در سطح کلی شاهد 400 درصد کاهش مرگ و 460 درصد کاهش بستری افراد واکسن زده نسبت به افراد واکسن نزده بودیم.

مخالفان واکسن خارجی می‌توانند واکسن داخلی را توصیه کنند

وی با تأکید بر اینکه مخالفان واکسن کرونا اگر اعتقاد به واکسن داخلی دارند و معتقد هستند که سمی در داخل واکسن‌های ایرانی نیست چرا مردم را ترغیب به تزریق واکسن داخلی نمی‌کنند و اصراری به تزریق واکسن خارجی نیست، بیان کرد: کار آزمایی بالینی ممکن است 10 تا 15 سال زمان ببرد چرا امروزه کار اورژانسی انجام می‌شود چون در حال حاضر جامعه بشری به این نیازمند است و گزینه دیگری نداریم یا باید شاهد مرگ روزی هزار نفر در کشور باشیم یا بهترین گزینه موردقبول جامعه علمی را ارائه دهیم.

دکتر سوری بابیان اینکه واکسن اجباری باید متناسب با فرهنگ جامعه باشد نباید یک فرد را از حق طبیعی خود محروم کرد تا واکسن تزریق کند و بنده معتقد هستم باید هوشمندانه باشد و اقناع‌سازی لازم صورت گیرد، اظهار داشت: حرکت به‌سوی زندگی عادی، بازنگری پروتکل‌های، استفاده حداکثری از طب سنتی و.. از جمله مواردی است که در طرح شهید سلیمانی به‌روز شده است.

وی همچنین خاطرنشان کرد: واکسن کرونا قطعا عارضه دارد ولی سودی که جامعه بشریت از واکسن برده است با عارضه آن اصلا قابل‌مقایسه نیست.

انتهای پیام /