سود وام ساخت خط آهن رشت - آستارا 3 درصد است / جزئیات توافق ایران و آذربایجان برای ساخت کریدور ارس
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی با رد گمانهزنیها در خصوص سود وام ساخت خط آهن رشت - آستارا گفت: روسها پیشنهاد سود 6 درصدی را دادند که با مذاکرات انجام شده این سود به 3 درصد کاهش یافت.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، شهریار افندیزاده در نشست خبری با اشاره به امضای قرارداد ساخت خط آهن رشت - آستارا بین ایران و روسیه اظهار کرد: این خط آهن 162 کیلومتر طول دارد که با منابع مالی وام ساخته خواهد شد.
وی ادامه داد: روسها پیشنهاد اولیه سود 6 درصدی را ارائه کرده بودند که با مذاکرات انجام شده، پیشنهاد ایران یعنی سود 3 درصدی مورد موافقت قرار گرفت.
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی افزود: در قرارداد نیز سقف تعیین کردهایم چرا که نمیدانیم قیمت تجهیزات چه میزان خواهد شد.
افندیزاده با بیان اینکه مبلغ این قرارداد 1.6 میلیارد یورو است یادآور شد: مقرر شده تا سقف قرارداد تجهیزات مورد نیاز از جمله لوکوموتیو و واگن تامین شود.
وی همچنین در خصوص تفاهمنامه ایران با جمهوری آذربایجان برای فراهم کردن دسترسی این کشور به نخجوان اضافه کرد: این کار را برای آن انجام دادیم که یک کشور را به ما وابسته میکند. طی بررسیهای انجام شده برخی مخالف و برخی موافق این کار بودند.
معاون وزیر راه گفت: در نهایت قرار شد دسترسی آذربایجان از آقبند که نزدیکترین نقطه مرزی آغاز و از پایانه جلفا خارج شود.
افندیزاده تصریح کرد: برای این کار نیازمند ساخت پل روی رود ارس بودیم که این پل را آذربایجانیها با پول خود میسازند.
وی با یادآوری اینکه موضوعی مطرح شد که با کریدور ارس، پارس آباد از حیز انتفاع خارج میشود گفت: برای جلوگیری از این مسئله نیازمند توزیع کالا هستیم که برنامهریزیهای مربوطه در حال انجام است.
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: بر این اساس آذربایجان از مسیر ایران تزانیت کالا را انجام خواهد داد. ما باید از فرصت اختلاف بین ارمنستان و آذربایجان استفاده کنیم.
افندیزاده همچنین درخصوص نوسازی ناوگان جادهای ریلی و هوایی گفت: برای این کار کمیتهای در وزارت راه و شهرسازی تشکیل و برنامهریزی لازم برای امسال و سال آینده نیز انجام شده است.
وی با بیان اینکه قیمت یک اتوبوس نو 17 میلیارد تومان است، اظهار کرد: تهیه این اتوبوس نیازمند یک مدل اقتصادی است که برای این کار باید چندین وزارتخانه با هم همکاری کنند ضمن اینکه باید سرمایهگذاران بخش خصوصی را وارد صنعت حمل و نقل کنیم و بابت سود این سرمایهگذاری به آنها تضمین بدهیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مجوز قانون برنامه بودجه برای واردات 5 هزار دستگاه اتوبوس گفت: تاکنون 33 دستگاه اتوبوس وارد کشور شده که نشان میدهد مسیر واردات باز شده است.